Je možné určit pohlaví na ultrazvuku v prvním trimestru?
Dobrý den,
netušila jsem, že je možné určit pohlaví miminka již v prvním trimestru, než jsem narazila na jeden článek zde.
Svého gynekologa mě ani nenapadlo se na pohlaví tak brzy ptát, v rodině mi bylo řečeno, že se dozvím nejdříve v 5. měsíci.
Zajímalo by mě, zda Vám Váš gynekolog řekl pohlaví již na prvotrimestrálním screeningu? A sedělo to nakonec s pohlavím, které se opravdu narodilo? 🙂
Pokud jsem správně pochopila, pokud je na ultrazvuku vidět výběžek, který směřuje nahoru, pak je to chlapec, pokud je ve vodorovném směru s tělem, pak je to pravděpodobně holčička.
Já podle svého už však nevím, zda se jedná o tento výběžek nebo jestli je to třeba nožička... :D Nemáte někdo zkušenost? 🙂 Určitě nečekám diagnózu, jen by mě zajímala Vaše zkušenost a zda jste na svém ultrazvuku neviděly třeba něco podobného. 🙂
Já bych podle toho svého tipla, ze by to mohla být holčička, ale třeba je to jen mé vymodlené přání. :D
Jsem nedočkavá, až se to u svého doktora dozvím 😍 můj screening pro zajímavost v příloze, máte tip? Za
Pár týdnů snad kdyžtak potvrdím či vyvrátím. 😄

@daniela1995 tady na té fotce vidíme akorát tak páteř, ale moc pěknou 😁
@daniela1995 tady uz opravdu nejde vycist. Twkze tady je to fifty fifty
@k2024 já bych řekla holka, to, co trčí nahoru je dle mě kus nohy, která jen nejí vidět celá. Dle hrbolku co jde vidět pod to vypadá na holčičku
@daniela1995 ahojky, můžu se zeptat, zda to byla nakonec holčička. Máme podobnou foto😍 děkuji!

Moc dekuju za typy udělali jste mi radost ❤️ve čtvrtek jdu na kontrolu tak snad už mi něco řeknou a dam vám vědět jestli jste měli pravdu a jestli se mi to splnilo ❤️🙏🙏