Je nutné chodit do poradny pro těhotné?

misczka
11. zář 2014

chtěla bych se prosím zeptat, zda je nutné chodit do poradny pro těhotné?

celaskon87
11. zář 2014

? nutné asi není nic... co tě vede k tomu, že tam nechceš chodit? já teda k lékaři do poradny normálně chodím, těším se, že uvidím mimi na UZ, jsem ráda pokaždé, když je mi řečeno, že je všechno OK, a byla bych ráda, kdybych věděla, že mi hrozí nějaká komplikace. Myslím, že je to o zodpovědnosti každé z nás.
Upřímně, pokud bys nechodila, tak bych se fakt vůbec nedivila přístupu zdravotnického personálu, až se Ti vyskytne nějaké komplikace (kterou ti samozřejmě nepřeji). To je něco jako rodit doma a pak si zavolat rychlou, až je za minutu dvanáct.

misczka
autor
11. zář 2014

Já chodím pravidelně každý měsíc na ultrazvuk, moč, tlak ... jde mi o to, že je ještě jedna poradna (asi jsem to podala špatně) kde se řeší dýchání při porodu, cviky pro těhotné atd ..... jen jsem o tom slyšela, že je potřeba tam taky docházet. Nevím právě, co je na tom pravdy.

suzief
11. zář 2014

Já bych se o tom poradila s ošetřujícím doktorem, pokud nevidí problém a komplikace, že bys chodila méně často než je běžné, jinak bych si to nelajzla tam nechodit i když mě to teda teď docela taky otravuje, chodím po týdnu někdy i častěji a moc mě to neba, když vím, že je všechno v pořádku, obecně nemám ráda doktory, čekárny a to prostředí, tak asi proto to tak mám a na miminko se samozřejmě těším a miluji ho, kdyby si tu do mě chtěl někdo rýpnout, já prostě neučurávám z každé kontroly🙂

suzief
11. zář 2014

@misczka aha, tak to je trochu jiná poradna než jsem si myslela, tam asi nemusíš, mě šlo o poradnu na konci těhotenství, kdy ti dějalí monitory a vyšetřují čípek, tlak a moč a pod.

ivasad.
11. zář 2014

@misczka myslíš předporodní kurz asi... Ne, tam se opravdu chodit nemusí. 🙂

celaskon87
11. zář 2014

jasně ;) na předporodní kurs se chodit nemusí, taky sama zvažuju...

nocinoci
11. zář 2014

@misczka já čekám třetí mimčo a na předporodní kurz jsem nechodila ani jednou .. nejsem ten typ. Mám doma jogu a pilates na dvd a když mám čas a chut pouštím se do tohoto sama. Přiznávám, že ted ji moc často nemám 😀 😀 ... ale zvládlo se to s oběmi dětmi bez kurzu zvládne se to i ted .. jedině, že by jsi neměla moc informací, neměla je kde získat (myslím že na modrém koníku jsi správně 😎 ) a chtěla by jsi se dozvědět ... ale jinak tam opravdu chodit nemusíš když sama nechceš. rozhodně to není žádná nutnost. zodpovědnost je nechodit do klasické na ženské na kontroly mimča, ale tohle bud v klidu 😉

kamilka007
12. zář 2014

@misczka Ja na kurz chodila v prvnim tehu, ale jasne ze to neni povinne nebo nezbytne. Mne to ale uprimne dalo hrozne moc, spoustu veci jsem si tam s manzelem natrenovala nanecisto, takze treba dite sama vykoupat pak pro me nebyl horor. 🙂 A vlastne z kurzu cerpam doted - co jsem mela predevcirem k obedu uz nevim, ale treba resuscitaci nemluvnete si odtama pamatuju perfektne. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru