icon

Je tatarák v těhotenství bezpečný? Zkušenosti uživatelek fóra

lucbednar
27. zář 2021

Ahoj holky. Včera jsem si dala tatarák, jsem na konci 25tt. Měla jsem na něj chuť od počátku těhotenství, za poslední 3 roky jsem ho snědla snad tunu a nikdy mi nic nebylo. Samozřejmě, že vím, že by se neměl. Včera jsem byla "hrdinka" a "omluvila" jsem si to tím, že je doma dělaný, čerstvé maso, čerstvé vejce. Ale dneska si to vyčítam a nadávám si do krav. Dali jste si v těhotenství a bylo všechno v pohodě? Včera se mi dělali z něho až boule za ušima, jak byl výbornej, ale vím, že do konce těhotenství si ho už nedám, ty nervy mi za to nestojí...

Strana
z2
ruzova_pastelka
28. zář 2021

@hasara33 Tak to už je na osobním zvážení každé ženy 🙂 Medicínské opodstatnění to ale nemá.

Za mě je naprosto nesmyslné vzdávat se toho, u čeho to není potřeba. Protože třeba taková 5 minutová jízda v autě bez těhotenského pásu je násobně větší riziko než to, když žena bude celé těhotenství jíst každý den tatarák a zapíjet ho syrovými vejci. Bohužel o tom se tolik nepíše ani nemluví.

hasara33
28. zář 2021

@ruzova_pastelka já jezdila vždy s těhotenským pásem 🙈 no já jsem prostě na tohle dost opatrná, do 3 měsíce jsem nepila ani kávu a poté jsem pila buď bez kofeinu a nebo hodně slabou jednou denně 😅 na konci těhotenství jsem si dala i klasickou nivu z obchodu 🤫🤭 nicméně alkohol, cigarety, drogy a cokoliv syrového bych si v těhotenství nikdy nedala 🙂 samozřejmě, jak píšeš je to na zvážení každé ženy, ale mě osobně to za to nestojí 🙂

vercousek
28. zář 2021

Já teda radši tatarák vynechala i když chuť byla,ale udělali jsme si steaky a ikdyž jsem si ho víc propekla stejně byl trochu krvavej,pak jsem si to taky vyčítala😃Ale dvě kámošky to taky neřešili a jedli i tatarák i sýry a nic se nestalo.

Strana
z2