Je třídenní chléb v těhotenství škodlivý?
Ahojte, snědla jsem chléb, který se koupil v neděli, byl již sušší, ale neměl pleseň nebo tak.. Myslela jsem, že je ze včera protože byl ješte celý, pak až mi manžel říkal, že ho kupoval v neděli. Jsem v 10 tt. Mohlo nám to nějak ublížit? Někde jsem četla že pečivo více jak 2 dny staré by se nemělo jíst, že může obsahovat nějaké toxiny..
Tohle jsem nikdy neřešila. Jím to, co je dobré. A z neděle chleba je ideální na topinky. A to jsem dost vybíravá, co jím skrze crohna. Takže bych byla v klidu.
Tohle jsem nikdy neřešila. Jím to, co je dobré. A z neděle chleba je ideální na topinky. A to jsem dost vybíravá, co jím skrze crohna. Takže bych byla v klidu.
@konidana Nebyl rozmrazený, ani dopekaný.. Normálně upečený v pekárně akorát koupený v supermarketu..
@martulka88 Topinky jsem právě nedělala, protože jsem myslela, že je že včera. Natřela jsem ho máslem, na to sýr, rajče. A až když jsem jedla se mi zdál nějaký suchší..
suchý / tvrdý chleba fakt nevadí. Vadí když je divný chuťově.
Neznám chléb, který by se třetí den stal nepoživatelným (tedy za předpokladu, že se správně skladuje).
To je vtip? 😳
Já bych to brala tak, že dřív se prostě jedl chléb, tak dlouho, dokud byl a dokud byl pohledově ok. Pokud by to vadilo, tak by lidstvo vymřelo.
Se mi vybavilo Léto s kovbojem ,,Je na tom nějakej penicilín, doufám že ti to nebude vadit."
To jako vážně někdo řeší, že snědl tři dny starý chleba, který byl naprosto ok... Boha jeho jez na co máš chuť, neřeš jestli je chleba koupený včera nebo předevčírem.

záleží na kvalitě pečiva. Fakt kvalitní chleba z dobré pekárny nám vydrží i 14 dní a dá se furt jíst. Jiné , zejména to rozmrazené a dopečené pečivo, již druhý den není dobré a může začínat i skrytě plesnivět. Ale myslím, že ti 3 dny starý chleba fakt ublížit nemohl.