icon

Je třídenní chléb v těhotenství škodlivý?

10. čer 2025

Ahojte, snědla jsem chléb, který se koupil v neděli, byl již sušší, ale neměl pleseň nebo tak.. Myslela jsem, že je ze včera protože byl ješte celý, pak až mi manžel říkal, že ho kupoval v neděli. Jsem v 10 tt. Mohlo nám to nějak ublížit? Někde jsem četla že pečivo více jak 2 dny staré by se nemělo jíst, že může obsahovat nějaké toxiny..

konidana
10. čer 2025

záleží na kvalitě pečiva. Fakt kvalitní chleba z dobré pekárny nám vydrží i 14 dní a dá se furt jíst. Jiné , zejména to rozmrazené a dopečené pečivo, již druhý den není dobré a může začínat i skrytě plesnivět. Ale myslím, že ti 3 dny starý chleba fakt ublížit nemohl.

martulka88
10. čer 2025

Tohle jsem nikdy neřešila. Jím to, co je dobré. A z neděle chleba je ideální na topinky. A to jsem dost vybíravá, co jím skrze crohna. Takže bych byla v klidu.

autor
10. čer 2025
@martulka88

Tohle jsem nikdy neřešila. Jím to, co je dobré. A z neděle chleba je ideální na topinky. A to jsem dost vybíravá, co jím skrze crohna. Takže bych byla v klidu.

@konidana Nebyl rozmrazený, ani dopekaný.. Normálně upečený v pekárně akorát koupený v supermarketu..

@martulka88 Topinky jsem právě nedělala, protože jsem myslela, že je že včera. Natřela jsem ho máslem, na to sýr, rajče. A až když jsem jedla se mi zdál nějaký suchší..

konidana
10. čer 2025

suchý / tvrdý chleba fakt nevadí. Vadí když je divný chuťově.

miryp
10. čer 2025

Neznám chléb, který by se třetí den stal nepoživatelným (tedy za předpokladu, že se správně skladuje).

journals
10. čer 2025

To je vtip? 😳

biciklissie
11. čer 2025

Já bych to brala tak, že dřív se prostě jedl chléb, tak dlouho, dokud byl a dokud byl pohledově ok. Pokud by to vadilo, tak by lidstvo vymřelo.

podaji
11. čer 2025
@journals

To je vtip? 😳

@journals hele a nejhorší je, že se kvůli tomu musí založit diskuze😁 lidi drží ty krámy mobily i na hajzlicich téměř 24hod ale aby si dali do guglu..umřu když sním 2dny starý chleba, to neee🤣🤣

te_reza
11. čer 2025
@journals

To je vtip? 😳

@journals i jako vtip to je dost špatný 👀🤦

alice180
11. čer 2025

Se mi vybavilo Léto s kovbojem ,,Je na tom nějakej penicilín, doufám že ti to nebude vadit."

lachipie
13. čer 2025

To jako vážně někdo řeší, že snědl tři dny starý chleba, který byl naprosto ok... Boha jeho jez na co máš chuť, neřeš jestli je chleba koupený včera nebo předevčírem.