icon

Je vhodné pořídit štěně během těhotenství? Diskutujte.

reeeza
14. srp 2024

Ahoj holky, co si myslíte o pořízení štěněte v době těhu? Moc zkušeností s pejskem nemám...

Jsem úplně na začátku, v 5tt. Práce by nebyla problém, mám i spoustu volného času...

Jde mi spíš o to, až se mimi za 8 měsíců narodí, štěněti bude tak 11 měsíců ( myslím, že se pořizují tak v 8týdnech?). To už bude mít nejtěžší výcvik za sebou a už to bude méně náročné? Nebo to bude náročnější třeba ještě další rok?

Strana
z2
hanafilipova
14. srp 2024

@reeeza pak přijde psí puberta a to jen začíná zábava!!!! Počkej dokud budou dítěti tak dva roky aspoň. Já osobně bych počkala.

hanafilipova
14. srp 2024

Pejsek první dva roky života potrebuje ještě víc času než po zbytek.. není to sranda

kokoska29
14. srp 2024

@reeeza za mě je to blbost, zvlášť když nemáš zkušenosti s pejskama. Za rok bude v pubertě a ty k tomu budeš mít mimčo. Jsi teprve na začátku, co když přijdou nevolnosti nebo nějaké komplikace a budeš muset nedejbože třeba ležet 🤷 Navíc nevíš jak náročné miminko se ti narodí a jestli budeš mít ještě energii a čas na pejska. Rozhodně bych počkala až se s dítětem trochu zajedete a budete mít nějaký režim a pořídila ho později.

hasara33
14. srp 2024

@reeeza no to hodně záleží na rase, ale obecně tedy bych si v těhotenství štěně nepořizovala zvlášť pak, když nemáš tolik zkušeností.....11 měsíční štěně je puberťák a potřebuje hodně důsledný výcvik, aby byl vychovaný a upřímně si to s novorozenětem nedokážu představit 🤷🏼‍♀️ počkala bych až bude dítě starší....

mia5344
14. srp 2024

My máme psy dva, v době kdy se narodily dcery už byli díky bohu dospělí. Máme JRT. Představa že mám odrostlé štěně a do toho mimino je šílená.... Jak píšou holky kolem toho roka u většiny plemen probíhá psi puberta a to s miminkem fakt nechceš. Zákonitě na jednoho nebo druhého bude méně času než by potřebovali.

annamavis
Odpověď byla odstraněná
journals
14. srp 2024

Hloupost. Obzvlášť když nemáš zkušenosti, budeš se potřebovat soustředit na něco jiného.
Přemýšlej i o té praktické stránce - venčení štěněte, malé miminko, co v zimě, ošklivém počasí. Bude reálné s ním aspoň 3x za den vyrazit ven? Ve vedru, dešti, sněhu? Co když začnou nevolnosti?

ee.liska
14. srp 2024

Cíleně jsme stěně pořizovali, když měl prcek půl roku. To už jsme věděli, že je to dítě za odměnu, takže bude dost času na děti i psa

cassidyc
14. srp 2024

Pořídila jsem si štěně na podzim a na jaře otěhotněla s druhým. Máme ještě jednoho menšího psa, štěně bylo velké plemeno. Velká fena má od štěněte problém s průjmy a mimino má problémy s rozsáhlým ekzémem. Kdybych mohla vrátit čas, tak do toho nejdu. 😕 A to se psama mám zkušenosti a fena je jinak zlatá.

reeeza
autor
14. srp 2024

Dobře, počkám 😁 ani mě nenapadlo, že to trvá tak dlouho, ještě že jsem se zeptala. Čili tak 1, 2 roky po narození to bude lepší pořídit stěně. Dobře holky, děkuju 🥰

kamino
14. srp 2024

Nepíšeš, jestli jsi v bytě, nebo máte dům, jestli se psem souhlasí partner, jaké máš v plánu plemeno. Prcek se narodil, když byl Komínovi rok a něco, Komíš je westík, během těhotenství jsem byla doma, tak jsem si ho vychovala k obrazu svému a byla to naprostá pohoda. Nesměl do ložnice, jinak mohl být po celém bytě, máme zahradu, takže venčení bylo taky v pohodě, takže za mě je to fajn doba na pořízení, je čas ho vychovat. Ale je to o tom přemýšlet o výběru ( cca půl roku jsme vybírali chovnou stanici ) aby to bylo co nejjednodušší.

zmrzlinka
14. srp 2024

Za mne ne.Budeš mít dost starostí a miminkem a do toho ještě pubertální štěně 🤦Nedej bože harajici fenu.
My máme psa 3 roky .Je teda venku a starosti než jsme ji trochu vychovali a vykastrovali bylo dost.Byla jsem ráda,že děti byli trochu větší....

gruyerre
14. srp 2024

Za mě taky rozhodně ne. Ať jsme se snažili sebevíc, s miminkem už nebylo na psy tolik času, kolik by si zasloužili. Pořiďte si pejska, až budou dítěti minimálně tak 2,5 roku, spíš ale víc, to bude krásné, jak spolu budou dovádět.

kamino
14. srp 2024

@gruyerre To je podle mě horší nápad - rodiče v práci, dítě ve školce a štěně v kleci doma...

gruyerre
14. srp 2024

@kamino no tak já vůbec nepředpokládám, že by štěně mělo být samo doma v kleci a ani na vteřinu mě to nenapadlo. Pokud nemají šanci se štěněti věnovat, tak holt štěně až na důchod.

kamino
14. srp 2024

@gruyerre Tebe možná ne, ale fotím dost rodin doma a je to hodně rozšířený model.

gruyerre
14. srp 2024

@kamino to je smutné, ale autorka píše, že práce by nebyla problém, tak jsem předpokládala, že ani po mateřské to nebude problém, že má třeba home office nebo možnost brát psa s sebou, nebo jim ho někdo bude přes den hlídat...

kamino
14. srp 2024

@gruyerre To je pravda - každý musí zvážit, jak na tom je. Hlavně nepodcenit výběr plemene.

guliii
14. srp 2024

No záleží na plemeni. Já čekala druhé mimi a pořídili jsme si fenu zlatého retrívra ( chtěla jsem něco snadného, nenáročného na výcvik). A úplně v pohodě. Syn měl 3 roky a byla jsem ráda, že máme štěně a syn se měl s kým zabavit, když jsem byla na rizikovém a mohla jsem sedět a hlídat je. Ale je fakt, že my nechodili na cvičák, máme s manželem zkušenosti s NO a jinými velkými plemeny, tak výcvik nebyl problém. Teď jsem těhotná potřetí, za chvíli rodím a v plánu je si pořídit ještě jednu fenku příští rok. Je to hodně na tobě, těhotenství je vyčerpávající, ale na druhou stranu pes nebude doma sám. Je potřeba to zvážit co je ve tvých silách.

nikjean
14. srp 2024

Stěně a novorozeně? Vražedná kombinace.

pilzzee
15. srp 2024

@reeeza Ja osobne bych s prichodem ditete nesnesla nic dalsiho, o co bych se musela starat, aj kytky bych vyhazela 😀 Aj nase kocky me zacly vadit 😀

kitty_cat34
15. srp 2024

Já bych do toho taky nešla😁 do 2 let je to s výchovou opravdu náročné… radši počkat a pak se vklidu věnovat i štěněti😇

izz76
15. srp 2024

@reeeza Já bych do toho nesla,se stenetem je plno práce. Mě když se narodilo dite pes byl dospěly a to je úplně jiná situace. Pokud bych pejska neměla před dítětem,tak pak bych o něm uvažovala nejdřív tak v 5letech dítěte. Už jen treb z důvodu,ze pejsek často nemůže na dětské hřiště.

l_
15. srp 2024

Je evidentni ze vubec nevis, do ceho bys sla.. cti, studuj, zjistuj.. hod se do fb skupin pejskaru, at vis co resi.. mysli na to, ze je to zavazek na 10-20let - tj mit promysleny dovoleny, nemoci, hospitalizaci, praci, veterinu.. je toho hodne.. za dalsi cas na vycvik a vychovu a hlavne socializaci.. ujasnit si, co od psa budete chtit, nastavit si meze - vsichni stejne... A casem pak uvidis..

Mas nejake predvybrane plemeno?

A jak tu nekdo pise zahrada = venceni vyreseno.. ne, u mladyho psa fakt ne.. pekne ven a chodit - aby se unavil a socializoval.. u seniora, nebo docasne ok.. ale rozhodne neni fajn mit mladyho psa jen na zahrade..

kamino
15. srp 2024

@l_ Venčení vyřešeno jsem psala já. Ale bylo to myšleno tak, že s Kominem chodíme ven, to je jasné, bereme ho všude, ale většinu roku máme pootevřené dveře a on si běhá jak chce. Není to tak, že se minimálně 5xdenne se musíš vypravit s miminem na procházku.

l_
15. srp 2024

@kamino no, ono to pak muze vyznit, ze netreba vencit.. tak proto.. ja to tak mam, ale psovi je 13,5 a nejak nic nezvladam posledni dobou.. ale kdyz to jde, jdeme se nekde cournout.. a pruchodak jsme od jara do podzima kdzy je sucho..

kamino
15. srp 2024

@l_ Jde o to, jak si to neučíš. Všichni naši psi byli zvyklí jednou za den na procházku. Většinou večer. Když se nejde, prší, nebo se nám nechce, svět se nezboří. Plemeno jsem vybírala tak, aby to nebyla střela jak bordera, nebo JRT a podobní pošuci, ale byl to klidný rodinný pes a i tak byl vychován. Dole bydlí tchánovci tak to musel být i pes, kterého zvládnou, když nejsme doma.

l_
15. srp 2024

@kamino vidis a nasi nejsou za 11 let schopny naucit psa aby se vy💩 na zahrade 😎 a to se stehovali a pes chodil na parcelu = staveniste a stejne se tam nevy💩 i kdyz tam 💩 jini psi 😎

kamino
15. srp 2024

@l_ 🙂 Tak to jsem naštěstí neměla ani u jednoho psa a to jsem měla 3 NO a teď druhého westíka 🙂

l_
15. srp 2024

@kamino ja tim chci rict, ze kazdej pes je jinej.. a pocitat musis vzdy s tou nejhorsi variantou.. tzn ze z klidnyho stenete vyroste rapl co bude potrebovat 2h denne byt aktivni, ze bude zit 20let, bude blbe snaset samotu a bude cely zivot brat prasky... Napriklad.. nelze si to malovat ze to je max na deset let, zahrada a veterina jen na ockovani..

Strana
z2