Jízda na koloběžce v těhotenství, je to v pořádku?
Ahoj holky, potřebuju poradit.. Pořídili jsme si před měsícem s manželem z útulku sedmiměsíční štěně (fenku křížence pitbula s labradorem) (v podstatě jsem jí dostala za otěhotnění 😉 ). Jenže psice je šíleně akční a já jí nestačím pořádně vyblbnout tak jak potřebuje.. Chodíme jednou týdně na cvičák a včera jsem s ní poprvé vyrazila na koloběžku (manžel si ji do koloběžky zapřahá, aby ho táhla - je to speciální koloběžka na dog-scootering. Já jí nechávám běžet volně vedle mě nebo přede mnou - bála jsem se totiž že mě strhne).. Moje otázka je jednoduchá. Myslíte, že je to v pořádku? Já jsem před otěhotněním nijak výrazně nesportovala a za ten poslední měsíc mám pocit, že jsem se s ní "naběhala" víc než obvykle.. K doktorce jdu za devět dní a tam se na to pochopitelně zeptám, ale chci znát Váš názor do té doby než tam půjdu. Nyní jsem 15+4 tt.
Děkuju všem za radu..
Ahoj, žádné otřesy to nejsou, takže bych klidně jezdila. Ale nesmíš se vysekat. 😉 Já mám taky koloběžku K bike 6. Teď už nejezdím, ne že bych se bála, ale tělo si žádá pomalejší akce. 😀 Stačí mi delší prochajdy a i tak jsem zafuněná 😀
@frantiska85 @smecka Jezdím s pejskem v místech, kde auta nejezdí takže v tom problém není, tam kde jezdí auta mám psa na vodítku a koloběžku vedu vedle sebe.. Už jsem mnohokrát četla, že ženy, které před těhu jezdily na kole normálně v těhu jezdí dál, ale já jsem ten případ ženy, která před těhu vůbec žádnou aktivitu nedělala a v tom smyslu také směřuje má otázka.. Všude čtu radu: "Dělej v těhu klidně všechno co před ním", ale já dělám něco naprosto jiného - uznávám, že před těhu jsem byla lenochod a ani teď úplně nehýřím energií, ale sportuju o "dvěstě" procent víc než před těhu - no aspoň budu mít nějakou kondičku na porod 🙂
ty můžeš dělat skoro cokoliv ale divím se že takhle zatěžujete mladého psa..vpodstatě štěně..do 1 a půl roku by pes středího a velkého plemene neměl být nadměrně zatěžován ..teď jsem studovala info, mám štěně neměckého ovčáka
tak nějak mě napadlo to samé, štěně by běhat nemělo vede kola a koloběžky..obzvlášť teda plemeno labradora a pitbulla..aspoň takové mám info já..třeba se mýlím...a ke zbytku dotazu štěně bych v době těhotenství nebrala sebou...jsou to přece jen čertiska 😉
@soda365: myslím, že pokud se nebudeš přepínat, jakože z Tebe nebude cákat pot a pro zadýchanost nebudeš schopna souvisle mluvit, tak by to na těhotenství vliv mít nemělo. Naopak si myslím, že to jedině prospěje. Pokud se cítíš dobře, hýbej se, dokud to jde. 😀 Já se i do pilates pro těhotné musím nutit, jsem unavená, bez energie, večer usínám dřív jak děti. 😎

Na koloběžku bych klidně šla, ale jedině bez psa. Měla bych obavy, že mi vlítne do cesty.