icon

Jízda na koloběžce v těhotenství, je to v pořádku?

soda365
13. dub 2015

Ahoj holky, potřebuju poradit.. Pořídili jsme si před měsícem s manželem z útulku sedmiměsíční štěně (fenku křížence pitbula s labradorem) (v podstatě jsem jí dostala za otěhotnění 😉 ). Jenže psice je šíleně akční a já jí nestačím pořádně vyblbnout tak jak potřebuje.. Chodíme jednou týdně na cvičák a včera jsem s ní poprvé vyrazila na koloběžku (manžel si ji do koloběžky zapřahá, aby ho táhla - je to speciální koloběžka na dog-scootering. Já jí nechávám běžet volně vedle mě nebo přede mnou - bála jsem se totiž že mě strhne).. Moje otázka je jednoduchá. Myslíte, že je to v pořádku? Já jsem před otěhotněním nijak výrazně nesportovala a za ten poslední měsíc mám pocit, že jsem se s ní "naběhala" víc než obvykle.. K doktorce jdu za devět dní a tam se na to pochopitelně zeptám, ale chci znát Váš názor do té doby než tam půjdu. Nyní jsem 15+4 tt.

Děkuju všem za radu..

frantiska85
13. dub 2015

Na koloběžku bych klidně šla, ale jedině bez psa. Měla bych obavy, že mi vlítne do cesty.

smecka
13. dub 2015

Ahoj, žádné otřesy to nejsou, takže bych klidně jezdila. Ale nesmíš se vysekat. 😉 Já mám taky koloběžku K bike 6. Teď už nejezdím, ne že bych se bála, ale tělo si žádá pomalejší akce. 😀 Stačí mi delší prochajdy a i tak jsem zafuněná 😀

soda365
autor
13. dub 2015

@frantiska85 @smecka Jezdím s pejskem v místech, kde auta nejezdí takže v tom problém není, tam kde jezdí auta mám psa na vodítku a koloběžku vedu vedle sebe.. Už jsem mnohokrát četla, že ženy, které před těhu jezdily na kole normálně v těhu jezdí dál, ale já jsem ten případ ženy, která před těhu vůbec žádnou aktivitu nedělala a v tom smyslu také směřuje má otázka.. Všude čtu radu: "Dělej v těhu klidně všechno co před ním", ale já dělám něco naprosto jiného - uznávám, že před těhu jsem byla lenochod a ani teď úplně nehýřím energií, ale sportuju o "dvěstě" procent víc než před těhu - no aspoň budu mít nějakou kondičku na porod 🙂

alisek
13. dub 2015

ty můžeš dělat skoro cokoliv ale divím se že takhle zatěžujete mladého psa..vpodstatě štěně..do 1 a půl roku by pes středího a velkého plemene neměl být nadměrně zatěžován ..teď jsem studovala info, mám štěně neměckého ovčáka

soda365
autor
13. dub 2015

@alisek No myslím, že když se hodinku proběhne není to tak hrozné zatížení.. mám kamarádku, která dělá mushering se svou smečkou 8 psů a od sedmi - osmi měsíců je už začíná pozvolna trénovat.. Ale děkuji za info, určitě se na to podívám..

alisek
13. dub 2015

@soda365 tak to by mě zajímal její názor na to..nikoho takovýho neznám..a ty si hlídej aby ti pesan nevběhl pod kola v tomto věku je největší poděs..v tom bych to nebezpečí viděla 😉

zoufalkaolomouc
13. dub 2015

tak nějak mě napadlo to samé, štěně by běhat nemělo vede kola a koloběžky..obzvlášť teda plemeno labradora a pitbulla..aspoň takové mám info já..třeba se mýlím...a ke zbytku dotazu štěně bych v době těhotenství nebrala sebou...jsou to přece jen čertiska 😉

smecka
13. dub 2015

@soda365: myslím, že pokud se nebudeš přepínat, jakože z Tebe nebude cákat pot a pro zadýchanost nebudeš schopna souvisle mluvit, tak by to na těhotenství vliv mít nemělo. Naopak si myslím, že to jedině prospěje. Pokud se cítíš dobře, hýbej se, dokud to jde. 😀 Já se i do pilates pro těhotné musím nutit, jsem unavená, bez energie, večer usínám dřív jak děti. 😎