icon

Jména dětí 2020-inspirace. Jaké?

michaela1990xx
23. dub 2020

Jaké jméno plánujete pro miminko?

Strana
z4
daasqua
11. kvě 2020

Mně se líbí jména, která moc nejdou k našemu delšímu příjmení 😀 Nebo by to byl jazykolam (V/V) - Veronika, Michaela apod. Stačí, že už jedna dcera se bude podepisovat půl minuty (Daniela). Obecně se mi líbí jména, kde se nemusí dlouze vysvětlovat, jak že se to píše a třikrát se ptát, jak že to znělo, že to člověk nepochytil, to mi prostě nepřijde praktické. Módní jména se mi osobně často ani nelíbí (-áš, staročeská, hypersuper mezinárodní). Hledáme klasiku, ale ne moc častou, protože máme časté příjmení. Jen v našem bloku jsou 3 lidi se stejným příjmením a 1 jeden i se stejným křestním, takže si s manželem pořád vyměňují poštu 😀

farka
11. kvě 2020

Mám doma Viktorii a Emily. Jestli jednou bude třetí, tak pro kluka zůstává Miloš po manželovi nebo Šimon. Pro holku už je to horší. Zůstala nám Patricie (mají v ulici), Natálie (už moc časté) a Charlota (taky u sousedů).

petina3
11. kvě 2020

@farka mám Emily a Patricii ❤️❤️❤️

jk93
12. kvě 2020

My máme doma Elišku 😊 A v okolí máme dva Marky, Pavlíka, Marušku, Josefínku, Nelu a z těch netradičnějších Damiena a Maddie 😅 My měli ještě v záloze Anežku nebo Terezku, klučičí Milana a Matěje, kdybych měla vybírat jen já, tak Aleš nebo Tomáš 😊

miaelle90
24. kvě 2020

@michaela1990xx vesměs se tu objevují pěkná jmena🙂, zajímalo by mě ale, jak to řešíte s příjmením. Já osobně s tím mám problém, jmenujme se Štěpankovi a chtěla jsem dat Vivien, nicméně si nejsem jistá Vivien Štěpánková ? A naopak, vzhledem k tomu, ze je to celkem časté příjmení, nechci ani Janu nebo Petra... Teď babo raď ...

takyjedna
24. kvě 2020

@miaelle90 Vivien Stepankova je ulet, pokud nejste od kolotocu.. (teda ve vsi ucte ke vsem kolotocarum) Proc by neslo Jana nebo Petr? Je třeba se tomu diteti za kazdou cenu pomstit?

miaelle90
24. kvě 2020

@takyjedna protože Petru Štěpánku je milion. Jak píšu, je to časté příjmení, nemam potřebu si na dítěti něco kompenzovat, ale nepotřebuji aby jich bylo sto...nicméně mne se zase nelíbí Alice či Jindrisek. Je to věc názoru. 🙂

pavcatko
24. kvě 2020

My máme Anežku a jsem moc ráda 🙂

babanci
24. kvě 2020

@pavcatko Super jméno. Mám patnáctiletou vnučku Anežku. ❤

fidorka86
24. kvě 2020

Také přidám jména našich holčiček, protože se tu ještě neobjevily. Už asi od 15ti se mi líbila Justýna a pojmenovali jsme tak naši prvorozenou. Druhá je Teodora. Čekáme aktualně třetí dítko a netušíme, co vybereme. Ani nevíme nastopro pohlaví. 🙂

michaela1990xx
autor
24. kvě 2020

@miaelle90 Máte pravdu, ne ke každému příjmení se všechna jména hodí. Ale taky právě nechci jméno, co má každý 5.clovek v ČR.

michaela1990xx
autor
24. kvě 2020

@takyjedna @miaelle90 a znám jednu Vivien, co ma taky typické české příjmení a člověk si podle mě na to zvykne. Navíc už se to přestává až tolik řešit, nebo aspon takova ta naše generace.

michaela1990xx
autor
24. kvě 2020

@takyjedna a proc hne pomstít? Viven přece není pomsta. Já zas beru pomstu Janu nebo Petra. Je jich hrozne moc a proc se držet pri zemi, kdyz v dnešní době ke tolik možností. Nikomu to samozřejmě neberu, at si da Jana nebo Petr, ale ja osobně bych to jméno určitě nedala 😊

colik
24. kvě 2020

A čo Zaira?

miaelle90
25. kvě 2020

@michaela1990xx 👏👏👏

hanulkaha
25. kvě 2020

Ono jde i hodne o to, k jakemu prijmeni jmeno detatka bude... My mame normalni ceske prijmeni a k nemu se taky ne vsechna jmena hodi 😕
Me se libi takova normalni ceska, ne uplne ta "starsi", ale pekne ceske jneno.
Mame dva kluky a jmenuji se David a Matěj. Pro holcicku by se mi libilo Terezka...
Libi se mi treba i Verunka, ale chudak dite,
vypisovat vsude dlouhé Veronika Havelková...

evilin
25. kvě 2020

@tasimia @michaela1990xx
Naší Evelínku taky všichni chválí jaké má krásné jméno. Nechápu co je na něm k smíchu. Přijde mi právě z těch Evelince podobných jmen jako jsou Karolínka, Pavlínka, .... nejhezčí. Krásně se dá oslovovat (Eve, Evelin, Evy, Enka,Lilinka....) V naší školce je za 40 let první a jediná, což je super.

ivis_b
25. kvě 2020

@lucca0 muzu se zeptat, jakou mate zkusenost u ostatnich s Elenkou? Taky o tom jmenu uvazujeme. Ale nerada bych, aby to vsude pletli a psali /volali ji Helenka... Plete se to nekomu?

daasqua
25. kvě 2020

@hanulkaha Známá má také Veroniku a spolu s příjmením je to 19 písmen 😀 Dcera má 18 písmen, já 17, u vás by to bylo taky 17.

lucca0
25. kvě 2020

@ivis_b s Helenkou ne, spis kdyz na ni volame Eli, Elousi, El, tak si nejdriv mysli, ze Eliska 😁

ivis_b
25. kvě 2020

@lucca0 jo to je mi jasny😁 Eliska mi nevadi, jen k nasemu prijmeni se nehodi, tak proto Elena, ktery muzeme rikat Eli. Spis jsem si rikala, az ji budu nekam telefonem objednavat a rikat Elena, aby rovnou nenapsali Helena - tohle jmeno totiz nesnasim😂

michaela1990xx
autor
25. kvě 2020

@evilin To je moc krásné jméno a taky to aspoň nemá každý 5.

lucca0
26. kvě 2020

@ivis_b tak to se jeste nestalo.. jednou se pani spletla a napsala Alena 😁 ale s Helenou fakt nikdy.

kukuca
15. bře 2021

Oživuji diskuzi. Doma mám děti se jménem Filip a Karin. Do třetice holčička a nevím. Na výběr k nim máme Linda, Ester, Nina a Aneta..Máme rádi krátká jména bez čárek a háčků, ale jaké z nich..netuším

jaja01k
15. bře 2021

@kukuca Mně se líbí Nina 🙂

adelafri
15. bře 2021

Dnes jsme byli s partnerem na matrice kvůli prohlášení a shodli jsme se na jménech, která se nám líbila jako první
Rozálie a Stanislav 🙂 teď jen čekat kdo z nich se za pár dnů vyklube :D

verunka15
15. bře 2021

@kukuca mě. Se. Líbí taky Nina nebo ta Esterka😊vyberete to správné

ajriska
17. bře 2021

Holky a jak byste oslovovali Emily? Je to hezké jméno, mám Viktorku a Aničku

izz76
18. bře 2021

@ajriska Emily bych oslovovala Emily, nebo Emi, Emilko..

ajriska
Autor odpověď smazal
Strana
z4