Jména dětí 2020-inspirace. Jaké?
Jaké jméno plánujete pro miminko?
Mám doma Viktorii a Emily. Jestli jednou bude třetí, tak pro kluka zůstává Miloš po manželovi nebo Šimon. Pro holku už je to horší. Zůstala nám Patricie (mají v ulici), Natálie (už moc časté) a Charlota (taky u sousedů).
My máme doma Elišku 😊 A v okolí máme dva Marky, Pavlíka, Marušku, Josefínku, Nelu a z těch netradičnějších Damiena a Maddie 😅 My měli ještě v záloze Anežku nebo Terezku, klučičí Milana a Matěje, kdybych měla vybírat jen já, tak Aleš nebo Tomáš 😊
@michaela1990xx vesměs se tu objevují pěkná jmena🙂, zajímalo by mě ale, jak to řešíte s příjmením. Já osobně s tím mám problém, jmenujme se Štěpankovi a chtěla jsem dat Vivien, nicméně si nejsem jistá Vivien Štěpánková ? A naopak, vzhledem k tomu, ze je to celkem časté příjmení, nechci ani Janu nebo Petra... Teď babo raď ...
My máme Anežku a jsem moc ráda 🙂
Také přidám jména našich holčiček, protože se tu ještě neobjevily. Už asi od 15ti se mi líbila Justýna a pojmenovali jsme tak naši prvorozenou. Druhá je Teodora. Čekáme aktualně třetí dítko a netušíme, co vybereme. Ani nevíme nastopro pohlaví. 🙂
@miaelle90 Máte pravdu, ne ke každému příjmení se všechna jména hodí. Ale taky právě nechci jméno, co má každý 5.clovek v ČR.
@takyjedna a proc hne pomstít? Viven přece není pomsta. Já zas beru pomstu Janu nebo Petra. Je jich hrozne moc a proc se držet pri zemi, kdyz v dnešní době ke tolik možností. Nikomu to samozřejmě neberu, at si da Jana nebo Petr, ale ja osobně bych to jméno určitě nedala 😊
A čo Zaira?
@michaela1990xx 👏👏👏
Ono jde i hodne o to, k jakemu prijmeni jmeno detatka bude... My mame normalni ceske prijmeni a k nemu se taky ne vsechna jmena hodi 😕
Me se libi takova normalni ceska, ne uplne ta "starsi", ale pekne ceske jneno.
Mame dva kluky a jmenuji se David a Matěj. Pro holcicku by se mi libilo Terezka...
Libi se mi treba i Verunka, ale chudak dite,
vypisovat vsude dlouhé Veronika Havelková...
@tasimia @michaela1990xx
Naší Evelínku taky všichni chválí jaké má krásné jméno. Nechápu co je na něm k smíchu. Přijde mi právě z těch Evelince podobných jmen jako jsou Karolínka, Pavlínka, .... nejhezčí. Krásně se dá oslovovat (Eve, Evelin, Evy, Enka,Lilinka....) V naší školce je za 40 let první a jediná, což je super.
@evilin To je moc krásné jméno a taky to aspoň nemá každý 5.
Oživuji diskuzi. Doma mám děti se jménem Filip a Karin. Do třetice holčička a nevím. Na výběr k nim máme Linda, Ester, Nina a Aneta..Máme rádi krátká jména bez čárek a háčků, ale jaké z nich..netuším
Dnes jsme byli s partnerem na matrice kvůli prohlášení a shodli jsme se na jménech, která se nám líbila jako první
Rozálie a Stanislav 🙂 teď jen čekat kdo z nich se za pár dnů vyklube :D
Holky a jak byste oslovovali Emily? Je to hezké jméno, mám Viktorku a Aničku

Mně se líbí jména, která moc nejdou k našemu delšímu příjmení 😀 Nebo by to byl jazykolam (V/V) - Veronika, Michaela apod. Stačí, že už jedna dcera se bude podepisovat půl minuty (Daniela). Obecně se mi líbí jména, kde se nemusí dlouze vysvětlovat, jak že se to píše a třikrát se ptát, jak že to znělo, že to člověk nepochytil, to mi prostě nepřijde praktické. Módní jména se mi osobně často ani nelíbí (-áš, staročeská, hypersuper mezinárodní). Hledáme klasiku, ale ne moc častou, protože máme časté příjmení. Jen v našem bloku jsou 3 lidi se stejným příjmením a 1 jeden i se stejným křestním, takže si s manželem pořád vyměňují poštu 😀