icon

Jména pro miminko. Jak vybrat originální a méně časté?

7. srp 2024

Zdravím, máme doma dilema😄 čekáme miminko, které má být ASI chlapeček.. přemýšleli jsme doma nad jmény.. raději i pro holčičku i pro chlapečka🙂 doma už máme Beátku🙂 měli jsme vymyšlené pro holčičku Sofie (to se nám oběma hned moc líbilo) ale mě se to nějak přestalo líbit, když jsem zjistila, že je to 4. nejpoužívanější jméno za poslední 3 roky🫣
No a pro chlapečka jsme se hned napoprvé shodli na Matyášovi (teď s odstupem pár týdnů na něj mám vlastně stejný pohled jak na tu Sofii) nebo teda ještě Samuel..

Přítel by rád nějaké typické české jméno (Zdeněk, František, Pepa😄) ale to se mi úplně příčí😄 mám ráda jména, která jsou normálně v českém kalendáři, ale neslyšíte je na každém druhém rohu, třeba jako právě ta Beátka🙂

Jaká jména vás napadají?🙂

Jo a příjmení bude “Grézl/Grézlová”🙂

Strana
z2
tulipdona
7. srp 2024

Conor, Eduard, Oliver, Nikolas..

xnikolan
7. srp 2024

My máme doma Dominika a Vojtěcha, ještě se mi na kluka líbilo Adam, Antonín, Ondřej a právě Matyáš. Na holku jsme se shodli manželem hned, a to Michaela (měli jsme ji napsanou u obou dětí, nenechali jsme si říct, co to bude, tak třeba to jméno ještě někdy použijeme 😂)

renat23
7. srp 2024

My máme Eliáše a Nicolase, na obouch jsme se hned shodli a nemohli jsme udělat líp. Kolem nás žádný není ale za to Matyášů je tu až až. Přeji šťastnou volbu 🍀

arevb
7. srp 2024

Máme Adrianku, Filípka a teď třetí je Eliášek ☺️

hanka_12345
7. srp 2024

My máme Zdeněk a libi se nam.to hodne 🤣, druhej je.Vilém

Strana
z2