Jméno dítěte proti přání partnera: Jaké mohou být důsledky?
Moc se mi líbí jedno jméno pro holčičku. Ale muž se pořád tváří, že se mu nelíbí. Jméno pro syna si prosadil on (ale také se mi líbilo i když jsem měla svoje návrhy). Rovnou jsem mu tehdy řekla, že druhé dítě bude tedy podle mojí vůle. Stalo se někomu, že pojmenoval dítě partnerovi navzdory ? A jak to dopadlo? 😏 Nechci aby měl dcerku kvůli jménu méně rád, může se to stát? Děkuji za vaše zkušenosti.
@rozitta já si myslím, že se to stát nemůže, ale vždy je lepší se dohodnout... Já u první měla jasno a vlastně jsem s ním vůbec neřešila, zda souhlasí a nebo se mu jméno líbí. Ale nikdy nic neřekl, přijal to jako fakt (už mne zná a věděl důvody k této volbě). A druhé to bylo jiné, on měl návrhy, které jsem zamítla, to samé on zavrhl všechny mé návrhy. Mně osobně to bylo v tu chvíli jedno, měla jsem jiné starosti než jméno. Jak se blížil TP, tak jsme se dohodli na jednom jméně, ale byl to takový kompromis, který nebyl ono. A pak někdy v 38tt jsem úplně náhodou přišli na jméno, které se líbilo nám oběma a dcera se taky tak jmenuje.... Takže za mne klid, ono se to nějak vyvrbí 🙂
@vitezove jo to je naprosta hruza
Tak asi jsem si to moje "jméno" prosadila 😁 za výměnu, že si muž může koupit jedno ojeté auto🤣 resp. už 14 dní mluví o tom, že spolupracovník prodává auto - fabii z r. 2005. Byla jsem proti, jedno auto už máme - fabii z roku 2016 a já sice řidičák mám ale neřídím... Dneska ráno při cestě do práce, jsem mu řekla když teda chce ať si ho teda koupí.. a už ho nechtěl, prý na co, zbytečná věc.. OK. Ale odpoledne přišel, že si s tím spolupracovníkem plácnuli 🤣 a já: "super!! Takže Karinka?" 🤣 A muž: " jo, budeš vozit KARINKU tím autem na výlety" 😊😁🤣
@felixfelicis no tak to musí být on. Myslím, že je snad pořád jenom jeden v ČR. Ale ono se to k nim hodí. Oba jsou takový hodně excentričtí.

@rozitta toto řeším už 9 měsíců 😄 Za týden mám termín a já stále nevím, co mám dopsat za jména do papíru z matriky. 🙈 Respektive jedno jméno jsme tak nějak vybrali společně po sáhodlouhých několika
měsíčních debatách a vyhrožování, že uvedu do RL otec neznámý za takové návrhy jmen. 😄 Ale dohodli jsme se, že holčičku vybírám já a pro kluka má jméno vysněné on. Z toho jména teda do stropu fakt neskáču, ale jestli budeme mít syna, bude se tak jmenovat. A já se teď rozmyšlím zda holčičku pojmenovat jménem, které se líbí mě, ale jemu moc ne nebo tím společně schváleným. 🙄 Každý den jsem nakloněná jiné verzi. 😀