icon

Jméno pro holčičku: Je Tessa dobrá volba?

dendy1007
4. říj 2021

Ahoj, ma se nám narodit druhá dcera. Uvažujeme nad jménem Tessa, co myslíte? Máme cizí příjmení a nechci něco jako jessica apod. Ale ani typicky české by k tomu příjmení nešly. Padla i varianta Natalia, ale u te nam vadí velká četnost a nechci aby na ni někdo ve škole zavolal Natálka a otočilo se jich 5 :/ samozřejmě musíme brát v úvahu i to, že se jednou vda pravděpodobně za Čecha, takže stejně skončí u českého příjmení, ale Tessa- Tess se nám opravdu dost zalíbila

Strana
z3
antoinet
5. říj 2021

Já osobně to vysvětlování, jak se moje jméno píše, z duše nenávidím, protože jsem ho zažila a dětem bych to neudělala. Když bude Laura, každý to napíše správně na první dobrou a lidi to budou umět i skloňovat. S Tess bude mít kopu potíží a přijde mi to zbytečne, když se dá vybrat jednoduché jméno a ušetřit dítě trápení. Nebo bych dala mezinárodní Terezu a doma jí říkala zkráceně Tess.
Já dám tip na jméno Anna, krásné a mezinárodní.

gracetheworld
6. říj 2021

@dendy1007 Tak Tess/Tessa k italskému půjde krásně. Jinak krásných italských jmen jsou mraky, třbeba již několikrát zmiňovaná Noemi,, nebo Bianca, Adriana, Sofia, Alina, Lara, Lina, Linda, Bibiana, Erika, Ines, Nina. Těch jmen je fakt hodně, tak výběr je hodně těžký.
Pokud žijete v ČR, asi bych vybírala jméno které případně půjde i k českému příjmení, aby až se holka vdá, to nebylo jak pěst na oko. Pokud ale žijete jinde, tak můžete být trochu kreativnější.

rychetkami
Autor odpověď smazal
jucy693
12. říj 2021

@dendy1007 no tak já mám známou a ta má psa Tesu, takže já mám to jméno spojené jen jako psí.. to samé Nella, to mají naši psa Nellu.... 😉

Strana
z3