icon

Jméno pro holčičku: Je Tessa dobrá volba?

dendy1007
4. říj 2021

Ahoj, ma se nám narodit druhá dcera. Uvažujeme nad jménem Tessa, co myslíte? Máme cizí příjmení a nechci něco jako jessica apod. Ale ani typicky české by k tomu příjmení nešly. Padla i varianta Natalia, ale u te nam vadí velká četnost a nechci aby na ni někdo ve škole zavolal Natálka a otočilo se jich 5 :/ samozřejmě musíme brát v úvahu i to, že se jednou vda pravděpodobně za Čecha, takže stejně skončí u českého příjmení, ale Tessa- Tess se nám opravdu dost zalíbila

Strana
z3
dendy1007
autor
4. říj 2021

@orisek56 děkuju za názor. Jinak Tessa je jen jiná verze jména Theresa, Tereza apod..uvažujeme ještě nad Melissou, Laurou a Noemi (jen ty 2 poslední se manželovi moc nezamlouvaji:D

jana866
4. říj 2021

@dendy1007 Napadá mě ještě Stella, Zara.

felixfelicis
4. říj 2021

@jana866 Zara je krásne jméno.

felixfelicis
4. říj 2021

@dendy1007 k Emily mi nejhezčeji zní Laura.

dendy1007
autor
4. říj 2021

@jana866 stellu už jednu máme v blizkém rodinném kruhu a Zara mě nezaujala, možná i proto, že je to značka oblečení -obchodu, ale děkuju

dendy1007
autor
4. říj 2021

@felixfelicis mne se taky hodně líbí, ale přítel to ma spojené s více Laurama, které zná a ma k tomu určitý odpor 😀 nicméně jsem mu řekla, že tak jako tak si prosadim svou a nakonec se mu to ještě bude líbit:D

orisek56
4. říj 2021

@dendy1007 a zrovna Noemi se mi líbí, ja žádnou takovou v okolí nemám.

korin
4. říj 2021

Jelikož znám několik psů jménem Tess, Tessie, tak to pro mě není úplně bezva volba. Nicméně nic mi po tom není a naše děti se nad méně obvyklými jmény nijak nepozastavují, dnes to tak prostě je.

dendy1007
autor
4. říj 2021

@orisek56 taky taky ...je to takový na sluch příjemný a hodně se mi líbí zkratka Noe ...och, holky dekuju moc za názory, nicméně to bude ještě fuška, čím víc nad tím přemýšlíme, tím víc se v tom ztrácíme:D

gracinka7
4. říj 2021

Z tvého výběhu se mi nejvíc líbí Laura.
Ještě mě napadá Bianka nebo Elsa.
@korin ségra měla kočku Tess 😁

janina228
4. říj 2021

@dendy1007 Laura je krásný jméno! U nás bylo mezi favority👍.. no a ještě jméno Zoe se mi líbí 🙂

orisek56
4. říj 2021

@dendy1007 je takové pekne, jemne a ženské.

orisek56
4. říj 2021

@dendy1007 no hele, jestli té to uklidní. Jaam rodit za cca 3 týdny.... A ještě jsme jméno nezačali ani vybírat. Ale tam bude problém u mě, protože u kluka máme jasno od začátku, u holky vůbec, respektive tam nás zásobník těch, co se nám líbil máme už vystrileny na našich holkách.... Tak snad aby to kvůli tu byl ten kluk 😂 jinak budu přemýšlet ještě na porodním sále jako JOJO.

dendy1007
autor
4. říj 2021

@orisek56 jeeej, no tak držím palce ,ať je to tedy ten kluk :D ...my chodíme na matriku kvůli jménům před porodem, takhle v rychlosti před porodem nebo po něm, kdoví co bych placla za jméno 😂

chrystyanna
4. říj 2021

@orisek56 te potěšim.. Máš na to ještě měsíc po porodu si to promyslet..kdyby byla holčina.

orisek56
4. říj 2021

@chrystyanna joo to nevím vůbec 😂 no mohlo by se to stát, ale zase nechce se mi mít měsíc dítě bezejmenne, přijde mi to divné.

orisek56
4. říj 2021

@dendy1007 nu mě je ti jedno co to bude, jen s tím klukem by to bylo tentokráte snazší. Už druhé jméno u dcery musel vymyslet manžel, jinak bych nevěděla ani v porodnici. Naštěstí vybral dobře a krásné. Prvorozenou jsem si osefovala naopak už někde v 16 týdnů po zjištění že je to holka. To bylo takové to TOP jméno od mala. A pak jsem u druhorozene začala tápat.

lv
5. říj 2021

Tessa není špatný, dokonce je to moc hezký.. Moje onlibeny je Scarlett a Gréta

zrzeckas
5. říj 2021

@dendy1007 si zmínila Mia... Kamaradka mají Maia.... Mě se to vůbec nelíbí a ani Tara - připomíná mě to tlačítko na váze k vynulovaní, ale každému se líbí něco a podle toho se @dendy1007 rozhodni 😃 mě se nelíbí ani některé varianty českých jmen...

sigyn
5. říj 2021

Kamarádka má také cizí příjmení a navíc velmi komplikované a dcera se jmenuje Natálka a pasuje to hezky. Na nějakou četnost jmen bych se vykašlala. Moje jméno taky vždycky patřilo mezi TOP 10 jmen a v reálu jsem potkala asi jen tři lidi, co tohle jméno měli.
Jinak Tessa mi připomíná spíše Tesla, Tara se jmenoval náš pes a Mia tu dávají hlavně příslušníci menšiny... ještě, že nemám cizí příjmení 🙂

gracetheworld
5. říj 2021

Pokud máte cizí příjmení, tak to chce vybírat něco aby to pasovalo a také to bylo použitelné v ČR. Jakého původu je vaše příjmení, ono to chce vybírat jiná jména k příjmení anglického původu než třeba ruského, nebo řeckého.
Jinak Tessa se mi líbí, je to taková mezinárodní verze Terezy. Pokud z komentářů chápu dobře, už doma máte Emily, k tomu by se mi hodila třeba Amelia nebo Samantha.

niki315
5. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

Mě se líbí asi obojí Tess je možné hezčí, težko říct kdy slaví svátek....

niki315
5. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

@gracinka7 jo Meda je podle mě taky moc hezké 🙂

darkwitch
5. říj 2021

@dendy1007 no znám jednu Tess a ptá se jí každý...

veruuu_kubesovic
5. říj 2021

@dendy1007
Jinak v rodině máme ještě Miu a Timeu...
Já měla u mladšího syna ještě vybráno - Adina, Bibiana, Lilien, Melanie, Noemi 🙂

zelenaesmolda
5. říj 2021

@felixfelicis
dostihy se hraji porad,vedet to budou

felixfelicis
5. říj 2021

@zelenaesmolda ale něco podobnyho najdeš skoro na každé jméno, když se budou jo chtít dítěti ostatní posílat. Barbora-brambora, Marek-parek, předtím se tu zas řešilo, že Mia je jméno pro psa. To by pro mě nebylo kritérium. Zase někdo tu psal, že Tessa mu připomíná Teslu nebo Timea Timotey a mě by to nenapadlo vůbec, to si nevyberes.

nekiaxy
5. říj 2021

@dendy1007 a co Miriam, Zita, Agnes, Anita? To se hodí i k ceskemu prijmeni v budoucnu a neni jich moc...

dendy1007
autor
5. říj 2021

@gracetheworld příjmení máme Italského původu

rendulik82
5. říj 2021

@dendy1007 mě se Tess líbí. 🙂 Já mám dcery Nikitu a Lindu. Ještě se mi líbí jméno Luisa. 🙂

Strana
z3