Jsem těhotná - hurá! - přitom mám několik "ale"

dalmatinka2004
9. led 2017

Ahoj holky,

mám moc otázek...
Po půl roce snažení se konečně zadařilo - ráno jsem našla na testu 2 čárky! MS jsem měla dostat před 5 dny. První test jsem dělala až dneska.
Tak a teď ta ALE:
1. v době, kdy jsem pravděpodobně otěhotněla, tak jsem zrovna v prvním týdnu měla šílenou chřipku. Dva dny jsem si brala Ibalgin (proč? protože jsem byla přesvědčená, že tento měsíc jsem neměla žádnou ovulaci - měřím si bazální teplotu už víc jak půl roku a vždy jsem dle teploty ovulaci bezpečně poznala - tentokrát se teplota nikam nehnula a já si vzala do hlavy, že to je prostě jeden "neplodný" měsíc - to se prý stává - je mi už 34, takže jsem prostě usoudila, že tenhle měsíc se určitě nic dít nebude - jaká ironie, co? :P ...)
2. o svátcích jsem si u rodičů dala s mamkou šampus, na vánočních trzích sem tam svařák, punč nebo medovinu... i na Silvestra trochu šampusu a teď o víkendu dvě sklenky vína na oslavě.
3. včera jsme byli na koncertu Lucky Bílé a při vstupu do arény jsme museli projít takovým tím bezpečnostním rámem... to by těhule taky neměly, ne?

No a tak mám teď 1000 obav, jestli vůbec může být plod aspoň trochu v pořádku, když jsem mu hned od začátku dávala takovou šílenou sodu...??? Chřipka je sama o sobě hrozný záhul, pak ten ibalgin, nějaký alkohol a včera ten rám... :( Strašně se bojím - máte někdo podobnou zkušenost? A bylo pak miminko v pořádku?

Zatím jsem to nikomu neřekla - chci si nejdřív dojít k dr.

netanel
9. led 2017

Bud v klidu hlavně

dalmatinka2004
autor
9. led 2017

Snažím se... přece jen to ale není ideální start :(

kekulice
9. led 2017

@dalmatinka2004 buď v klidu, to by se nenarodila půlka národa....

olga_
9. led 2017

@dalmatinka2004 Fakt klííd, toto je úplně normální start. Já znám mnoho zdravých mimin v kombinaci s mega masakroidními starty před tím, než se to žena dozvěděla 😅. I lékař tě uklidní, a pokud by tě to mělo trápit nějak moc nad limit, klidně mu o tom řekni, z jeho úst to třeba bude pro tebe větší uklidňovák 😉.
A k tomu ideálními startu - s miminem, dítětem už nebude nikdy nic ideální, ale zároveň to bude vždy to nejkrásnější ❤.

netopejr
9. led 2017

Bud uplne v klidu, ještě není na placente, takže se mu do oběhu nemohlo ani nic dostat. 😉
Bude to krasne zdrave miminko.
Gratulace a užívej si to.
A bezpečnostní ram byl kratouckej

dalmatinka2004
autor
9. led 2017

No to se určitě chystám... že mu to řeknu. Vyšiluju, protože doma už mám jedno dítko, co si ponese vrozenou genetickou vadu celý život (to se ale průběhem těhu ovlivnit nedalo), tak bych nerada ještě abych něčemu přispěla svým nezodpovědným chováním - vím, že na to jsem měla myslet dřív.. když já si fakt myslela, že se žádná ovulace nekonala... :P 👽

dalmatinka2004
autor
9. led 2017

@netopejr Moc díky za uklidnění! 🙂

netopejr
9. led 2017

@dalmatinka2004 Kdybys věděla,co některý žensky absolvujou, protože nevi, ze jsou tehotny, nebo to.vi, a musej... Dřív se ta ovulace ani tak neřešila a není to tak dlouho, co nebyly testy a nedalo se to zjistit tak brzy, a taky se obv. narodilo zdrave miminko 😉 To bude dobry!

misulinka44
9. led 2017

@dalmatinka2004 řekla bych že jsi neudělala vůbec nic,z čeho bys měla mít obavy... Plod není do cca 5-6tt vůbec propojeno s krevním oběhem matky... Teprve se zavrtává,vstřebává žloutkový váček... Takže k embriu se žádný Ibalgin ani alkohol prostě dostat nemohl;) a co se týče toho rámu... To přeci není rtg,ale detektor kovů;) tam přeci taky není důvod k obavám... Buď v klidu a užívej si těhotenství🙂

alubif
9. led 2017

1. a 2. Ani léky ani alkohol ted nemůžou embryo ovlivnit, není teď živeno z placenty, ale ze žloutkového váčku než se vytvoří placenta.
3. Rám na detekci kovů není rentgen. Funguje na jiném principu.

petabb
9. led 2017

Co se týče toho detektoru kovů - chodila jsem jako těhotná pro výpis z OR na soud a taky jsem z toho šílela, ale tohle nevadí. Rentgen vadí 🙂

keksikova1
9. led 2017

To není žádná šílená soda.. šílená soda by byla například ožrat se do němoty v sauně, píchnout si pár dávek heroinu a stát u vybuchlý atomovky..
Viroza miminku nevadí, pokud nemáš teploty nad 37.9, ani o tom neví, je to jen nepříjemný pro tebe. Kdyby to byla opravdová chřipka (nebo horší věci-což silně pochybuju), už bys to poznala, protože vzhledem k tomu, že to bylo v době oplodnění, neotěhotněla bys.. Ibalgin krátkodobě zas tak moc nevadí, předpokládám, že jsi ho nebrala x týdnů v kuse.. navíc zárodek nebyl napojený na tvůj krevní oběh, ani o tom neví..K tomu alkoholu- to je totéž co s Ibalginem, žádná trága.. a bezpečnostní rámy nejsou škodlivý, ani pro těhotný (to by těhule nesměly do letadla). Ty rámy jsou detektory kovů, ne rentgen (a i kdyby, nestojíš v něm hodinu)..

Takže jediný, čím si ubližuješ jsou ty nervy, který jsou úplně zbytečný..

romanavai
9. led 2017

minulý rok jsem řešila to samé. Zjistila jsem tu radostnou událost až po "vydařeném" vánočním večírku a ještě předtím jsem byla u zubařky na rentgenu. Taky jsem se bála,ale misulinka44 má ve všem co píše pravdu. Dneska máme zdravou holčičku 😉

keksikova1
9. led 2017

A rentgen jednorázově dneska už taky nevadí, navíc když se přikryje břicho, není to nic. To tý radiace člověk schytá víc v běžným životě, například v letadle..

no_title
9. led 2017

já pila víno ještě den před testem, buď v klidu, výživa přes placentu přichází až později.

gracinka7
9. led 2017

Neměj strach. Víš kolika ženským se tohle stalo? Spousta z nich se třeba zpila úplně pod obraz. A děti mají v pohodě. Takhle malé miminko vydrží hodně 😉

nikyselen
9. led 2017

já jsem jako těhotná byla na rentgenu s nohou a ještě mě dělali rentgen zubů..s tím jak píšeš tento měsíc to určo nedopadne..
no a Dr. jsem to hned řekla a říkal,že v tu dobu to ještě určitě nevadí..
Takže hlavně klííd a užívej .)

petuik
9. led 2017

Já jsem těhotenství zjistila, až ve 3 m. A předcházelo tomu 12 - noční, denní, pařby s kolegy a ve finále jsme si šli pro pachatele se zbraněmi a neprůstřelnými vestami🙂) dnes mám 13letou puberťačku a bez následků🙂)

biedronka10
9. led 2017

@dalmatinka2004 ahoj tak ja ti reknu svuj pripad. 13 rijna jsem zjistila ze jsem v tom, byla jsem podle dr, protoze ja mela hrone problemy s ms a cykly ( vyhrozovali mi nekoliklateou lecbou a to mi je sím "jen" 25) v 4 tt i kdyz to melo byt v 6tt ( male je porad o dva tydny mladsi). A k veci, nez js to zjistila, tak byly vikendove dychanky u vina s partnerem, upozornuji ze nejsme chlastoni, ale celou lahev vina nebyl problem. Pak jsem jela ke kamosce kde byla damska jizda, opet popijenicko. Pak byla firemni akce, tam do me zahucely dve pullitrove tocene plzne a vinko a pak jsem jela na rovnatka, kde mi delali rentgen sice zubu ale stojis v komore cela. No a den pred zjistenim tak to bylo stamprdlicko vodky, protoze kamaradka porodila tak se slavilo. Suma sumarum, mrnous dostal na prdel. No a vse je zatim ok, to ze je mensi a mladsi je kvuli nepravidelnym cyklum....tak kdyz ma clovek ms jednou za 3 mesice, tak se nelze divit. Doktorovi jsem to vsechno rekla a on rekl ze paradoxne v rannem tehotenstvi to plod snasi lepe protoze neni jeste propojen placentou pak uz je to horsi.

dalmatinka2004
autor
9. led 2017

Holky moc díky za uklidnění! Jste strašně milé. Pravda je, že mi nedošlo, že embrio v tuhle chvíli ještě není propojeno s mým krevním oběhem! To je fakt. ;) No už jsem na čtvrtek objednaná k dr. - ale myslím si, že to je ještě brzo, aby něco viděl ne?
No a ještě jedna otázečka na vás - myslíte si, že je možné to ještě tak 2 měsíce utajit před manželem? :D Chtěla bych mu to dát jako dárek k narozkám, ale má je až v březnu (7.3.) strašně se těší a sleduje mě víc než já sama. Všechno strašně řeší - právě jsem od něj dostala vynadáno, že jsem si o Vánocích dala trochu toho šampusu...

bekyc
9. led 2017

V klidu. Já skoro měsíc nevěděla že jsem těhotná, z toho jsem 14 dní chodila po horách v Norsku, dávala si na zahřátí pár panáků denně, v noci tam mrzlo, šílenej fyzickej záhul... a mám zdravé miminko... 🙂

keksikova1
9. led 2017

@dalmatinka2004 já bych to nevydržela, to neříct, ale pokud to zvládneš, možný to určitě je.. na druhou stranu asi budeš potřebovat podporu, obzvlášt psychickou,nevim, jestli bych I. trimestr dala sama..
brzo nevim, v jakým jsi asi týdnu? Hned jde vidět změna sliznice (i když taky nevim, jestli vždycky, u mě vidět nebyla)- Jenom pro uklidnění, já jsem v 4tt (ms jsem neměla měsíce) měla negativní krevní testy i ultrazvuk (a to jsem byla v CARu), tak jsem to šla zapít.. jako tvrdý jsem nepila, ale opilá jsem byla, to jo.. no a u zubaře (přikrytý břicho olovem) jsem byla taky a malá je (aspoň zatím) zcela tabulková.. srdeční akce plodu je vidět cca od konce 6tt (individi samozřejmě)

nikyselen
9. led 2017

Mě Dr. objednával až 6tt kvůli srdíčku. Dřív jak v 6tt není vidět u spousty ženských třeba i později
utajit to můžeš bez problému pokud nebudeš každé ráno zvracet 🙂 záleží jak moc tě sleduje,ale je období chřipky na to se dá svést únava a jíné.

romanavai
9. led 2017

To samou radostí nevydržíš 😅 Já to nevydržela ani dva týdny do vánoc.

biedronka10
9. led 2017

@dalmatinka2004 jasne, muj chlap to teda vedel hned, protoze jsem drzka a neudrzela bych to jen v mozku, ale vsem ostatnim jsme to rekli az ted, jsem ve 4 mesici

sovickova13
9. led 2017

Hlavně v klidu, já byla týden těhotná už na svatbě kterou jsme řádně zapila aby taky ne, když je to jednou za život, do toho jsme měla chřipku, tahala 100 kilové pacienty, byla na rentgenu zubu a do toho jela na svatební cestu do Egypta kde jsme to zjistili a to už jsem v sobě měla kinedryl takže hlavně v klidu a neřešit se!! Ibalgin se může pokud to není často, trpím na migrény a paralen mi nepomáhal tak mi gynekolog říkal, že jednou začas můžu ibalgin a dokonce i aulin... A ten šampus tě opravdu nezabije může se i pivo a víno, ne samozřejmě denně.... Ještě, že mám ,,lidského" gynekologa :D

biedronka10
9. led 2017

@dalmatinka2004 da se to utajit, pokud ti rychle neporoste bricho a chlapi jsou vsimavi. Ja bych to pred svym tajit ani nemohla, protoze si chudak zvykl na to kdyz jsem v kuse blila prvni dva mesice, ze mel rano odeme budicek, kdyz jsem vylitla z postele a utikala vydavat jeleni zvuky na zachod, zvykl si i na to ze kdyz mi uvaril, tak jsem mu do toho stouchla a rekla, promin ja to nebudu ted zrat...pak uz to bylo horsi ze jak jsem nemohla jist a zvracela, tak jsem dist zhubla a mela avitaminozu a skoncila na chvilku na kapacky. Ale ted uz je to lepsi, takze ono to tajeni zalezi na prubehu.

dalmatinka2004
autor
9. led 2017

@keksikova1 No já si myslím, že max. můžu být 3tt (poslední ms byla 9.12) a dnes je to 5 dní, co meškám MS - ta měla být 4.1. - takže srdíčko určitě ještě neuvidím - mě zarazilo, že mě vzala takhle "hned" - když jsem byla těhu poprvé (to už je 7 let), tak se sestra zeptala,zda to je plánované a já že ano - no tak to přijďte až za 3 týdny. A objednala mě až za 3 týdny - to už na UTZ srdíčko vidět bylo.
Já to zkusím vydržet... strašně bych to chtěla jako překvapení. Musela jsem vyndat na poličku v koupelně tampony, aby si myslel, že jsem to fakt dostala - tak moc mě sleduje. Zatím nezvracím! 😅 ... ale přestalo mi chutnat kafe. 😎

luciehutt
9. led 2017

Těhotenství jsem zjistila v 11 tt, skoro každý týden byla nějaká party, sice jsem se nikdy neopila úplně, ale pila jsem dost, malej je zdravej. Bezpečnostní rámy jsou myslím na delekci kovů a neměly by ublížit 🙂. Nečetla jsem předchozí odpovědi takže už ti to asi někdo napsal 🙂. O Ibalginu nevím. V těhu mi dr řekl, že můžu Paralen, ale to jsem naštěstí nikdy nemusela využít. Když jsem pak měla nějaké problémy, tak mi dr napsal prášky a řekl ať si nečtu příbalový leták pokud jsem plašan. Psali tam, že to nesmí užívat těhotné, ale věděl co dělá. Tak bych z dvou Ibalginů neplašila 🙂. Stresem mu nepřidáš 🙂.

biedronka10
9. led 2017

@dalmatinka2004 pockej az to zjisti, oni chlapi nejsou vubec blbi. Ten pohled na stastnyho chlapa je jeste hezci nez to prekvapko, kor kdyz si to dite fakt preje.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru