icon

Jsem těhotná po 10 letech. Ale ne s manželem

trnky_brnky
20. zář 2017

Ahoj holky. Nejsem tady nová, ale píšu pod jiným nickem. Nemám se komu vypovídatt, tak píšu vám.
Jsem 10 let vdaná, mám devítiletého syna a včera mi testy potvrdili, že jsem těhotná. No bohužel ne s manželem.
S manželem nám to delší dobu neklape, a tak jsem se nechala svést chlapem, který mně doslova uhnal i když jsem ho odmítala, ale on byl vytrvalý.
Dítě, které čekám, určite manželovo není, praktikujeme od porodu syna (9 r) přerušovanou soulož, nikdy jsem těhotná nebyla, na manžela byl spoleh, i na můj cyklus a metoda plodných a neplodných dní šlapalo jako hodinky. S milencem (kterého mám poslední rok) taky.
No bohužel vzhledem k polypům na děloze se mi rozházel cyklus a tak jsem úplně ztratila pojem o plodných a neplodných dnech a výsledek s pozitivního testu držím v ruce.
Ješte si pamatuji, jak před měsícem, když jsem byla na převentivce, mi doktor říkal, že s polypem, co mám v děloze bude problém otěhotnet a je to tady.
Kdyby dítě bylo počato za jiných okolností, mileráda bych si ho nechala, no ať to vemu z jakýhokoliv konce, vychází mi jenom interrupce. Už jsem pro ni i rozhodnuta, myslím, že to bude to nejlepší řešení, protože manželstvo by se mi určite rozpadlo, milenec taky dítě nechce, a finančne by jsem to neutáhla. Samozřejme, že po zákroku nasadím ihned antikncepci.
Žádam Vás o zkušenosti, prosím, aby do diskuze přispívali především ženy, které si tímto přešli a jak u nich pak šel život dál.
Pro moralistky a rýpalky: Já jsem si taky nikdy nemyslela, že budu v tyhle situaci a teď jsem se v ní ocitla, takže odsouzení nepotřebuju.
Děkuji za příspěvky.

Strana
z7
mymetka
6. říj 2017

Uzivatelka uz nema ucet na MK. Takze co, dalsi fake?

luckamarcu
7. říj 2017

@mymetka ne, prostě se na to tady vykaslala, když četla ty keci

mymetka
7. říj 2017

@luckamarcu A zrusila kvuli tomu ucet na konikovi? Nevim, no.

danask88
7. říj 2017

@mymetka
@luckamarcu
Holky, vždyť hned v první větě píše že tady není nová ale raději píše pod jiným nickem. Zrušila jen ten účet, který založila k řešení tohoto jednoho konkrétního problému. Asi už ho nepotřebuje, nejspíš vše vyřešila 🙂

marion2017
8. říj 2017

@danask88 tak to je legrace? Každý, kdo bydlí a pracuje v Praze by určitě nechtěl takto dojíždět, korun když to bude svobodna matka se dvěma dětmi. A hypo ji dá kdo? Psala, že její situace fin. Není nejlepší, takže předpokládám, že 20%odhadu +příp. Další peníze nemá. U bytů 2.5 mil by musela mito 500 tis a to by byla stastna, kdyby tak levný byt sehnala....Tak kdyz o tom nemate přehled, zbytečně nemistifikujte.

marion2017
8. říj 2017

@babanci co to je cena mateřské?

danask88
8. říj 2017

@marion2017 teď tomu nerozumím, kde mystifikuju? Záleží na hromadě věcí. My teď koupili dům na hypo a těch 20% potřeba nebylo. A jelikož to mám čerstvě skoro za sebou (ještě čekáme na dokončení vkladu na katastru), tak trochu přehled mám. Záleží i na odhadu nemovitosti, dál se to financování dá kombinovat s úvěrem ze stavebního spoření. A co jsme objížděli a vyhlíželi nemovitosti tak nejlevnější například byl kousek za Zličínem, asi 20minut MHD, za 1.900.000 (letos v červnu) ale pro nás malý 2+1 pro matku se dvěma dětmi by stačil. Pokud by tedy odhad byl třeba 2.100.000 (což je reálné, třeba naší nemovitost také odhadli o 300.000 výš než byla prodejní cena) tak ty vlastní zdroje potažmo úvěr ze stavebka zase můžou být o to nižší přeci. Ale její případ už přeci nemá moc cenu řešit. Je bohužel komplikovaný tím že je Slovenka tak má u nás jiné podmínky.

marion2017
8. říj 2017

@danask88 psala, že peníze nemá. Dale, manžel má exekuci, takže hypo nedostanou v žádném pripade. 1.9 tak garsonku, ale to je jedno, proste ona ji nedostane. A počítat moc neumíš, 20% z 2100.000=je 420 tis.Ale klidne si v tom bud. (Ps: jak jistě vis, podmínky se měnit stále a ted v několika etapách je to od 5-20%, ty za méně % už budou dobihat a nepředpokládám, že by si do měsíce stihla najít a koupit byt).

danask88
8. říj 2017

@marion2017 není to tak, to o kolik je odhad vyšší než kupní cena se započítává do vlastních zdrojů čili 2.100.000 odhad - 1.900.000 kupní cena = 200.000 vlastní zdroj 🙂 a zbytek úvěrem ze stavebka. My to takhle máme a to za současných podmínek. Čili jakoby jsme těch 20% vlastních zdrojů měli ale ve skutečnosti neměli. Stačilo najít si dobrou finanční poradkyni a ta to vymyslela za nás. Ale financovalo se to takto.

babanci
8. říj 2017

@marion2017 Myslím,že jsme řešily pronájem bytu. V Plzni se pronajímá i garsonka za 7 tisíc. Moje dcera bydlela v podnájmu 2+1 za 13 000 korun.

marion2017
9. říj 2017

@babanci já jsem se ptala, co je cena mateřské, protoze to nevím 😊. Nájem 7000 plus poplatky?

babanci
9. říj 2017

@marion2017 Bohužel. U nás je bydlení v podnájmu hodně drahé. Myslím, už to taky přesně nevím, že pokud se mamka rozhodne, že bude na mateřské tři roky, pobírá pak něco málo přes sedm tisíc. Mám nyní na MD nejstarší dceru. Ta, díky vyšším příjmům partnera, naštěstí, nedostatek peněz neřeší.

marion2017
10. říj 2017

@babanci já jen, že MD a RP je trošku rozdíl. ..Já mám MD 35 tis...

evulinka27
10. říj 2017

Pokud by byl jediný důvod k potratu to, že si myslím, že není manželovo, tak to nikdy neudělám.. Pokud by jsi miminko chtěla, tak bych se ho nevzdávala. A řešení jsou dvě - změnit svůj život pokud to s manželem neklape a možná tohle těhotenství je most k tomu, aby jsi to dokázala.
- nebo je dítě manželovo a tečka

Strana
z7