icon

Jsem těhotná po 10 letech. Ale ne s manželem

trnky_brnky
20. zář 2017

Ahoj holky. Nejsem tady nová, ale píšu pod jiným nickem. Nemám se komu vypovídatt, tak píšu vám.
Jsem 10 let vdaná, mám devítiletého syna a včera mi testy potvrdili, že jsem těhotná. No bohužel ne s manželem.
S manželem nám to delší dobu neklape, a tak jsem se nechala svést chlapem, který mně doslova uhnal i když jsem ho odmítala, ale on byl vytrvalý.
Dítě, které čekám, určite manželovo není, praktikujeme od porodu syna (9 r) přerušovanou soulož, nikdy jsem těhotná nebyla, na manžela byl spoleh, i na můj cyklus a metoda plodných a neplodných dní šlapalo jako hodinky. S milencem (kterého mám poslední rok) taky.
No bohužel vzhledem k polypům na děloze se mi rozházel cyklus a tak jsem úplně ztratila pojem o plodných a neplodných dnech a výsledek s pozitivního testu držím v ruce.
Ješte si pamatuji, jak před měsícem, když jsem byla na převentivce, mi doktor říkal, že s polypem, co mám v děloze bude problém otěhotnet a je to tady.
Kdyby dítě bylo počato za jiných okolností, mileráda bych si ho nechala, no ať to vemu z jakýhokoliv konce, vychází mi jenom interrupce. Už jsem pro ni i rozhodnuta, myslím, že to bude to nejlepší řešení, protože manželstvo by se mi určite rozpadlo, milenec taky dítě nechce, a finančne by jsem to neutáhla. Samozřejme, že po zákroku nasadím ihned antikncepci.
Žádam Vás o zkušenosti, prosím, aby do diskuze přispívali především ženy, které si tímto přešli a jak u nich pak šel život dál.
Pro moralistky a rýpalky: Já jsem si taky nikdy nemyslela, že budu v tyhle situaci a teď jsem se v ní ocitla, takže odsouzení nepotřebuju.
Děkuji za příspěvky.

Strana
z7
misa357
22. zář 2017

@zvedavec2 Adopce? Ale co by tomu řekli lidi? A navíc by se s tim musela 9 měsíců vláčet a pak to ještě porodit. Hodit to do odpadků, je přeci jednodušší. Jen si lehneš, uspí tě a za par hodin jdeš domů. Nic nebolí, prostě paráda.

trnky_brnky
autor
22. zář 2017

@misa357 no tak tahle určite ne.

trnky_brnky
autor
22. zář 2017

Čekala jsem, že se tady nedočkám pochopení, no co asi můžu čekat mezi snažilkami a těhulemi, že?

zvedavec2
22. zář 2017

@misa357 neni nutne to ironizovat. Ta situace neni lehka, ja se proste snazim nesoudit a skutecne @trnkybrnky pomoct/poradit. Potrat je moznost, ja to uznavam, i kdyz sama bych ho nevolila a snazim se i autorce ukazat, ze jsou i jine cesty.

@trnkybrnky chapu, ze handrkovat se na uradech o tve, pravoplatne penize je ponizujici (ja tu urednickou sikanu stokrat zazila, jsme mezinarodni par a tu byrokracii, ustrky, ponizovani si Cech proste neumi predstavit). Ale mas precedens, takze podruhe by to slo lip. Fakt.
Ja ti jen chci vyjmenovat moznosti, zabit dite je proste zabit dite... Ac nenarozene. Kvuli penezum nebo byrokracii mi to fakt prijde lito.

Holky ti tady moc dobre radily, s manzelem i milencem to probrat. Ale zejmena si sednout "sama se sebou" - jses rozhodnuta pro potrat? Co je to NEJHORSI co by se mohlo stat, kdyz si to nechas? Zit sama se dvemi detmi? Malo penez? Kocarek z bazaru? Proste si sama sobe uprimne projed ty odpovedi.

A jen pro uplnost - my sice jsme "za vodou" jak se rika, ale kocarek jsem koupila tady na MK od holky ze sousedni ulice - byl ve skvelem stavu, za par tisic. A pak jsem ho darovala pani, co ma deti v pestounske peci. Ja ty penize mam, ale konzumne neziji, kocarek po jinem decku mi nevadi, naopak mi prijde zbytecne a neekologicke/neekonomicke kvuli par mesicum kupovat novy 🙂 nikomu nic necpu, tohle je jenom muj styl, nerikam, ze to tak musi mit kazdy. Jen ti rikam, ze o penezich to vzdy neni 😉

lucie_91
22. zář 2017

No, pokud to s manželem neklape, třeba je právě tohle otěhotnění taková ta perlička, která ti říká "Vzpamatuj se, nemá to s ním cenu."... ale to musíš poznat tak nějak sama, zda to není "rada přírody", aby ses podívala na skutečnou realitu, co máš doma, zda to je to, co chceš, nebo zda chceš něco jiného i za cenu toho, že bys byla teoreticky s dětmi sama. Co když je ale ten milenec pro tebe ten pravý? Já to takto měla s aktuálním manželem, ale nebylo v tom těhotenství. Finančně apod bys to zvládla určitě, i když se to někdy zdá horší. Držím palce.

dendasubaristka
22. zář 2017

@trnky_brnky a co jste cekala. Je tady spoustu zen ktere se snazi,nejde jim to nebo jsou neplodné a vy tady prijdete s tim ze jste tehotna a chcete na potrat. Kolik by jich tady dalo za to aby byly. A vas to stve protoze jste byla neverna. Bozi mlýny melou,pomalu ale jistě. Měla jste jit do skupiny nevernych a podvadejicich.

lucie_91
22. zář 2017

@dendasubaristka Nikdy nevíme, komu z nás se to může v životě stát. Já jsem nikdy nevěrná nebyla, ale za několik let se to může stát. Rozhodně bych z toho nebyla nadšená, ještě kdyby z toho vzešlo těhotenství, ale stát se to může naprosto každé, co zde jsme a i vám všem, co tu moralizujete. Hormony se zblázní, chemie vezme za své a je to. Všem se to může stát, naprosto bez výjimky.

dendasubaristka
22. zář 2017

@lucie_91 napsala jsem to tak protoze se tu pani rozcilovala ze tu cekala pochopeni atd. Ale nemuze se prece divit kdyz je tu tolik co se snazi. Jinak bych to ani nekomentovala.

babanci
22. zář 2017

@lucie_91 Přesně tak. A vypiplat dítě není jen o kočáru a plenách, jak tu každá druhá píšete. To je něco finančních prostředků! A přemýšlet a zodpovědně uvažovat o tom, zda-li mám na to, abych přivedla dítě na svět, do neuspořádaných poměrů, je na místě. Ideálně o tom lépe uvažovat než počnu, samozřejmě.

lucie_91
22. zář 2017

@dendasubaristka Přejme jí hlavně dobré rozhodnutí...

lucie_91
22. zář 2017

@babanci My tomu s manželem říkáme finanční prostředníčky... protože kdykoli po nás někdo chce skrz děti nějaké peníze, nejradši bych mu ten prostředníček fakt někdy ukázala... Hlavně začátek školního roku :D

lucynka46
22. zář 2017

@trnky_brnky jak ti pisu ja taky uz nechtela treti dite, natoz mit ctyri. Nevedela jsem jak to vsechno zvladnu, fyzicky, financne.... proste vsechno spatne. Ale nechala jsem si je a ted jsem vdecna za to, ze ji mam. Ikdyz to porad neni tak ruzove. Potrat je pro tebe to nejjednoduzsi.. chapu. Chces to mit tak jako predtim, protoze dite jsi nechtela a jen ti to pridela starosti. Ale ne vzdy to musi byt tak cerne jak to zrovna vypada nebo zrovna vidis ty. Mas dva chlapi... co kdyz na to nebudes sama? Znas jejich odpoved, ze jsi tehotna a jestli s tebou/ s vama chce aspon jeden zustat?

babanci
22. zář 2017

@lucie_91 To je dobré, to si zapamatuju. Já vychovala tři děti a dodnes z toho mívám noční můry. 🙂 Rovnátka, brýle, zájmové kroužky, školní výlety, zahraniční výměnné pobyty, lyžařské zájezdy...kočárek? To je proti tomu dalšímu brnkačka.

lucie_91
22. zář 2017

@babanci My máme dome dvě, čekám třetí a další už určitě neplánuji, ani manžel ne. Na lyžák a zahraniční pobyty nemusí jezdit každé dítě, pokud na to rodiče nemají, hlavně aby mělo základ, co má mít, plus školní výlety a školy v přírodě, to považuji za důležité pro rozvoj. Jinak se to táhnout to extrému nemusí, vše podle toho, co si můžou dovolit...

trnky_brnky
autor
22. zář 2017

@lucie_91 ja mam devitileteho syna a vim co to stoji.

trnky_brnky
autor
22. zář 2017

@lucie_91 a nejvic nejvetsim moralistkam a rypalkam 😁😁😁😂😂

babanci
22. zář 2017

@lucie_91 To určitě ne, na střední škole se volilo, pořád se jezdilo někam ven, dohodli jsme se, kam se pojede a kam ne. My jsme sice peníze vydělali, ale taky pokaždé nejely. Na lyžák jely všichny děti, takže i ty naše. Psala jsem to s nadsázkou, že děti rostou a peníze stojí.

lucie_91
22. zář 2017

@trnky_brnky Já vím, já jen odpovídala @babanci

lucie_91
22. zář 2017

@babanci To jo... a že ne málo no... ale to už je asi mimo diskusi... doufám že to paní pořeší jak to bude nejlépe cítit, zda zůstat tam, kde je a mimčo dát pryč, nebo jít k milenci - pokud by měl zájem - a být u něj a kdo ví? Třeba šťastnější. Je to hrozně složitý.

8slunicko6
22. zář 2017

Asi takto-někde jsem četla, že až 1/3 dětí není biologickým potomkem svého otce...a ti chlapi to prostě nevědí... tím tě nechci navádět-musíš se zařídit podle sebe ale je to prostě tak... Mám s manželem dcerku-(biologicky není jeho protože on děti mít nemůže a podstoupili jsme IVF s dárcem)-nikdo to ovšem neví... a reakce okolí je taková, že všichni tvrdí jak je mu malá podobná-že prý mu z oka vypadla (a oba víme že to není možné)...
Jinak pokud vám to s manželem neklape, potratem se to stejně nevyřeší... budete přežívat v nezdravém vztahu jen proto, že se vám na tom nechce nic měnit a nějak to spolu přece vydržíte... možná je čas něco změnit a dítě je ten impuls... také je třeba se zamyslet nad tím jak třeba manželovi zdůvodnit hospitalizaci nebo to proč jsi šla na potrat...(tohoto bych se bála, protože se to těžko skrývá a nakonec by ses mohla zamotat do výmluv a lží)...

trnky_brnky
autor
23. zář 2017

@8slunicko6 no ja si myslim, ze se zmeni hodne veci no kdyz to vemu z jakyhokoliv konce mi vychazi nejrozumnejsi reseni potrat. Sama bych si nafackovala poradne ani nevis jak.

lucynka46
23. zář 2017

@trnky_brnky meles si porad to sve. Tak nevim, proc jsi nedala nazev "chci na potrat, kdo byl taky"...... a at se ti v zivote "dari".... pokud nedari, tak se zamysli nad tim, proc to tak mas. 👍

dominikaromanova
23. zář 2017

Opravdu se nestačím divit, jak některé pisatelky na základě jednoho krátkého textu jsou schopné člověka úplně odsoudit, moralizovat a nebo hůře, ještě urážet.

Vždyť žádná zde nemůže vědět, jak to doma autorka má, bohužel toto se týká více diskusí, ne jen této. Ano, autorka sice něco málo nastíní, ale nikdy nevíte co je ještě v pozadí, co zde vůbec nebylo napsáno a na co ještě ani nepřišla řeč.

Dokáži pochopit, že každá žena to má nastaveno jinak, někdo je striktně proti potratům, někdo proti tomu nic nemá. Ale když se probírám touto diskusí, ženy zde nepíší jen svůj názor, ale v podstatě se snaží svůj postoj k dané věci autorce vnutit.

Autorka zde jasně napsala, že chce znát názory žen, které si prošly něčím podobným, tudíž nechápu, proč se vyjadřují ty, které s tímto tématem mají očividně problém.

Mám pocit, že spousta žen si myslí, že MK fórum je zde hlavně pro těhotné, ty které se o dítě snaží, a ty, co zde řeší výchovu nezvladatelných dítek, ale tak to opravdu není.

Upřímně řečeno, autorka má celkem dosti důvodů proč plod (záměrně to nenazývám miminkem) dát pryč. Její finanční situace je celkem dosti špatná, nikdo neví, jak dlouho by si zase vyřizovala různé dávky, k tomu manžel co má dluhy. Nevím, zda to některou z přítomných pisatelek vůbec napadlo, ale rozvod nemusí být v momentální finanční situaci vůbec rozumný nápad, i dluhy jsou součástí SJM. A Žaloba na určení otcovství, kdyby došlo na lámání chleba, také není zdarma, jak sepsaní, tak podání Návrhu k soudu.

Dokonce zde někdo psal, že teď vyřízení dávek by již mohlo být jednodušší, protože autorka má na úřadě precedens, opravdu by mě zajímalo, jak k tomuto někdo dospěl. Precedens (judikát) jedná se o soudní rozhodnutí, které je prvním řešením určitého případu, dosud právem neupraveného, pochybuji, že se autorka s úřady soudila.

A klidně mě ukamenujte, jen jsem také vyjádřila svůj osobní názor.
Tímto příspěvkem rozhodně nechci autorku nabádat k přerušení těhotenství. Ať se rozhodne sama podle toho jak to cítí.

odula
23. zář 2017

@trnky_brnky a videla jsi ty odkazy co jsem ti posilala? Protoze jestli nechces jit na potrat,tak se urcite da najit zpusob jak to zvladnout,vcetne pomoci od neziskovek. Pokud ale ty sama jsi rozhodnuta pro potrat a hledas jenom potvrzeni, ospravedlneni a omluvy,tak to sorry,nemuzu slouzit.

odula
23. zář 2017

@dominikaromanova zas nechapu proc tedy veci nenazyvat pravymi jmeny. Proste nosi miminko,uz ted je rozhodnuty jestli holcicku ,chlapecka,jaky bude mit vlasu,Jak bude vysokej -a. Odosobneni ditete je samozrejme pohodlnejsi ale podstatu potratu to nezmeni.

lucynka46
23. zář 2017

@odula presne tak. Pani je od zacatku rozhodnuta a chce jen uspokojit a ulehcit svemu svedomi. Ze takovych zen je hodne co se tak rozhodly a ze to vubec nevadi.bylo tu hodne rad, aby to miminko prislo na svet. Obzvlast od vas. A ctu, ze potrat ma neustale vic pro nez proti. Nechapu. Dnes jsou lidi vic majetnicky. Kdyz nema dite to nebo tamto, jak je to desny. Ale co nejvic dite v dnesni dobe postrada je laska a hranice ve vychove.

uzjetotak
25. zář 2017

Jak vypadá další průběh?

zvedavec2
6. říj 2017

@dominikaromanova o tom, ze autorka ma zkusenost s predchozim vyrizovanim jsem psala ja. Ano, precedens je prevzato z pravni praxe a v legalni terminologii je jeho vyznam presne definovan. ALE v bezne reci se pouziva prenesene na situace, kde jiz z minulosti podobna zkusenost existuje. Takze ano, pravne spravne jsem vyraz nepouzila, ale v bezne mluve ano. A co je nejdulezitejsi, obsahove to spravne je.

Byla jsem ve velmi obdobne situaci (co se tyce urade, ne nemanzelskeho pomeru a tehotenstvi) a po prvotni zkusenosti je ta druha vyznamne jina, lehci. Takze takhle k tomu "ten nekdo" dospel.

A jestli jsi cetla me predchozi prispevky - i ja psala o tom, ze chapu slozitost situace a chapu, ze v urcitych situacich je potrat reseni. Ale konzistentne jsem take autorce psala o tom, ze existuji mista/instituce/atd ktere podpori, pomuzou. Potrat, ac je jedno z reseni, neni resenim jedinym.

Zabit dite - zamerne pisu dite a ne plod - je proste zabit dite. Volbu ma mit kazda zena, durazne to podporuji, ale musime veci nazyvat pravym jmenem.

clarushe
6. říj 2017

Ahoj..Necetla jsem zadne prispevky co ti tu psaly jak rypalky,tak ty co podporily..ale,drzim pesti pri spravnem rozhodnuti,ktere neni vubec jednoduche.Ale at ucinis,tak ci onak..bude to nejlepsi rozhodnuti..Jen nezapomen,ze ta fazolka nemuze za to,co se stalo. 🙂

absintka19
6. říj 2017

Dle zakonu CR je dite manzelovo.

Strana
z7