icon

Kdy jste měly první ultrazvuk?

misina01
5. srp 2016

Holky, kdy jste byly na prvním ultrazvuku? Já jsem týden po zmeškané MS, podle všeho 4+5, test přikládám pod otázkou. Volala jsem na gyndu, budou mít teď dovolenou, pozvali mě až za měsíc. To budu cca 9+4, není to nějak pozdě? Od holek většinou slýchávám, že chodily dřív. Děkuji za názory.🙂

Kdy jste měly první ultrazvuk?
ivatko0406
5. srp 2016

@misina01 kdyz maji dovolenou, asi to driv nejde no 🙂. Ja jsem byla prvne c 6+4 a podruhe dva tydny na to. Ted jdu az na screening ve 12+4. Klid - aspon uz bude vsechno krasne videt 🙂

simsamsim
5. srp 2016

přesně, aspoň bude vše hezky vidět 🙂 pokud nebudeš mít výrazný bolesti, špinit nebo krvácet tak si počkej až po dovolené 🙂

kituska20
7. srp 2016

Vyčkej 🙂 já byla s prvním těhotenstvím strašně brzo na utz nic nebylo hnali me do nemocnice na krev. Zbytečné nervy a stres. Ted jsem tehotna znovu priblizne v ž. tydnu a na gyndu se chystam az kolem toho 11.tydnu :D cim méně ultrazvuku tim lepe pro mimi🙂

nomidlo
7. srp 2016

V 8 tt. Ale ideální je podle mě 12 t.

veruzou
7. srp 2016

já v 8+3, dřív u nás ani neberou ;)

cukricek123
7. srp 2016

4-5tt potom 9tt

simi1510
16. srp 2016

Já jsem nejspíše v 6. týdnu, a jsem objednaná až na 26.8.

andelka
16. srp 2016

Poprvé v 5+0, byla tam dutinka. Další kontrola byla za 14 dní myslím a to bylo i srdíčko. Podruhé jsem na gyndu volala v 6tt a první utz byl na začátku 9 tt a stačilo to. Dostala jsem průkazku už,a žádanku na NT. Tam se objednává na cca 10-11 tt.
Když mají dovolenou tak musíš počkat,ale všechno stihnes i tak. Srdíčko bude určitě,a pokud ti bude dobře,tak dr ani nepotrebujes do té doby.

alicam
16. srp 2016

okolo 11 týždňa, podruhé tiež tak nejak pojdem, skorej tam chodiť sa mi javí ako blbosť, keď ani nič moc nevidieť... a čím menej UTZ tým lepšie, nie je to najzdravšia vec.. keď bude všetko ok, pojdem snáď len 2x za tehotenstvo, v 11tt a po 20tt či ako, na ten veľký..

mimar
16. srp 2016

Poprvé jsem byla v 6+ 6 a paní doktorka mi potvrdila těhu a za měsíc kontrola kde mi oznámila že čekáme dvojčata ☺☺

gujduska
16. srp 2016

Taky v 6tt a už bilo i <3

misina01
autor
17. srp 2016

Děkuju za odpovědi, holky 🙂 podle MS jsem 7. týden, vím i přesně, kdy byla ovulace 🙂 není mi nic, cítím se skvěle, je mi dobře, všechno jím, nic mi nesmrdí, nic mě nebolí, jen mám citlivější prsa, ale taky nijak extra, tak snad je vše v pořádku. Děsí mě, že nemám žádné příznaky na umření, co všichni popisují 😀

cukricek123
17. srp 2016

@misina01 to příjde :D taky mi bylo dobře :D pak jsem týden "umírala" :D ale nezvracela jsem, což jsem byla ráda. 🙂 Někdo to má horší někdo lepší. Neboj dočkáš se :D Zatím buď ráda, že ti nic není :D

simi1510
17. srp 2016

@misina01 já zatím nemám ranní nevolnosti ani denní a tak... (jsem za to ráda 😀 a snad to nepřijde...), ale záda a prsa? to je jiná...

misina01
autor
17. srp 2016

@cukricek123 možná budu radši, když mě to mine 😀 jdu za týden už do práce, teď jsem měla volno, tak mě to nesmí lapit tam. Kdy vám ty nevolnosti přišly? 😀

cukricek123
17. srp 2016

@misina01 od 8tt do 11tt :D Teď mi je dobře. Jen chodím každou hodinu na záchod, musím si vybírat co jím a spala bych 24h denně :D

jiitkka
18. srp 2016

ahojky, mě včera dr řekl, ať přijdu v PO. Že na mě jukne - cca 5tt. 😉

aneta33
18. srp 2016

Já byla podle MS v 9tt, protože měli taky dovolenou a myslím si že je to akorát. Na UZV se pak odpovídalo 7tt protože jsem měla posunutou ovulaci a bylo už vidět srdíčko. Jenže jsem byla na revizi v 11tt. Pokud znovu otěhotním tak se rovnou objednám až na ten 8-9 tt aby byla už vidět srdeční akce...
Nevolnosti mi začali asi 14dní po objevení // na testu.
Jinak pokud by něco nebylo ok, tak by jsi začala špinit nebo krvácet...

jiitkka
18. srp 2016

@misina01 ty příznaky asi teprve přijdou 🙂 U Kubika mi začalo byt zle ať v 8tt a to jsem pak skoro 2mes každé ráno zvracela. A pak přišly další a další problémy. Ale vse se dalo zvladnout a Kubčovi je 5,5. Nyní jsem cca 4tt a už je mi šoufl, hrozna únava a raz dva mě cokoliv rozhodí. A to jsem jinak klidas. Týden od početí hrozna bolest v kříži - asi ze mam opačně zaklonenou dělohu a pichani v podbřišku. No tak uvidíme 🙂 a jinak gratuluji 😉