icon

Kdy na 1. kontrolu v těhotenství?

juanka
2. led 2014

Ahoj holky,
doktorka mě objednala na první prohídku až na 9tt, není to pozdě? Test mi vyšel pozitivně, tak nevím, co teď...

betelgeuzz
2. led 2014

@juanka pozdě na co? Je to tak akorát, aby už viděla srdíčko a nestrašila tě, že tam ještě nic není, že to nevypadá a podobně, jak se stává těm, co chodí na kontroly od 5 tt 🙂 Šla jsem v obou těhotenstvích takhle a nic jsem nezmeškala 🙂

anty
2. led 2014

já myslím, že je to v pořádku, aspoň tam všechno půjde hezky vidět 🙂 GRATULUJI 🙂

juanka
autor
2. led 2014

Já ani nevím, možná je to tím, jak právě všude čtu, jak holky choděj už od 5tt, tak mi to najednou přišlo v 9tt pozdě.. Ale asi máte pravdu 🙂

doko
2. led 2014

ahoj, není je to akorát 🙂 já u prvního těhu letěla k lékaři hned v 5 tt, všechno bylo hrozně v pořádku, doktorka se tam rozplývala u bouchajícího srdíčka a nakonec jsme o miminko přišli na konci třetího měsíce. zbytečně jsem byla na začátku poplašená. teď mám znovu // a zrovna dneska jsem se objednávala na 8 tt 😉

fifina86
2. led 2014

@juanka šla jsem k doktorovi v 6tt (bez předchozího objednání, konzultace) a sestřička mi řekla, že mě pan doktor nevezme (neměla jsem žádné problémy), že mám přijít v 9.tt, že bude už vidět srdíčko a miminko pěkně a nebude pan doktor srdíčko složitě hledat a já nebudu ve stresu ... a zakončila to slovy, těhotenské testy nelžou, těhotná jste ...

elis_two
2. led 2014

Já jsem byla taky v 9tt 😉 Myslím, že je to tak akorát. Když kontrola probíhá dříve, tak kolikrát dr. ani nemusí nic vidět a maminku to akorát více vystresuje. Gratuluju k těhotenství, těš se na první kontrolu a nad ničím se nestarej. Uvidíš už krásné embryjko s tlukoucím srdíčkem. To za to čekání stojí 😉

zuzamik
3. led 2014

Já sice byla poprvé v 5tt, ale na utz ještě nebylo vidět nic kromě "fazolky"- znovu jsem šla v 9tt, kdy už bylo vidět srdíčko a dostala jsem průkazku... Takže neboj, pokud je tam všechno ok, tak se nic neděje, že nejdeš dřív 😉 Jinak samozřejmě taky gratuluji, užívej si to, já při každém utz bulela jako želva, když jsem drobečka viděla 🙂

petrryss
25. led 2014

Ahojky holky,jsem v 5 tydnu tehotenstvi.posledni menses byla
24.12.2013,chci se zeptat kdy jit k lekari aby potvrdil tehotenstvi,aby na
ultrazvuku uz bylo neco videt at tam nejdu brzy a byla zklamana ze
videt nic nejde.jinak potvrzene tehu TT // bylo ve 29DC 🙂
Byla bych rada za kazdou radu.cekam 4ditko 🙂

zuzaaanka
11. čer 2014

Ahoj holky, v sobotu 7.6. jsem objevila na testu // a k dr. jsem objednaná až 8.7., což je 9tt, tak jsem ráda, že nejsem jediná, kdo půjde takhle "pozdě", když tu dost holek píše, že bylo v 5-6tt 🙂 se moc těším. Jsem po jednom samovolném potratu a kyretáži před rokem, tak snad bude vše ok. Mohu s sebou už teď vzít partnera? Myslíte, že to bude stát za to? 😵

jenny.kay
11. čer 2014

@zuzaaanka Na UTZ bych ho s sebou ještě nebrala, pravděpodobně se nebude ještě provádět přes břicho, ale "spodem". Vzala bych ho s sebou až na NT Screening, protože to je fakt zážitek a tam je mimčo už krásně vidět se vším všudy.

zuzaaanka
11. čer 2014

@jenny.kay děkuji za odpověď 🙂 co je to prosím Tě NT Screening? Jsem těmahle pojmama ještě nepolíbená 🙂 díky!

fifina86
11. čer 2014
zuzaaanka
11. čer 2014

@fifina86 děkuji moc, jsem vážně za tyhle stránky ráda, už jsem se s nima vdávala, stavěla a teď rodina 🙂

jenny.kay
11. čer 2014

@zuzaaanka Už bylo krásně zmíněno přede mnou 🙂 NT screening je prostě podrobný ultrazvuk na velmi kvalitním přístroji. A obvykle jsou tam už připravení na to, že tatínkové chodí také, tak jim to promítnou na obrazovku, aby z toho měli tu pořádnou show. Pro mého muže to byl vždycky zážitek, dřívější UTZ asi nemá smysl navštěvovat spolu.

wosk
11. čer 2014

@zuzaaanka já zas za sebe můžu říct, že manžel chce být u každého UTZ, obzvlášť u prvního (i když tam vlastně nebylo pořádně nic vidět), ale po předchozích ztrátách, kdy na UTZ na začátku nechodil, nechce promeškat jediný. Mě to nevadí, jsem ráda, gyndr s tím nemá problém (1 utz byl vlastně v 6tt). Takže jestli jdeš v 9, klidně ho vem. Navíc, když bude chodit pokaždé/skoro pokaždé, uvidí, jak miminko roste a jak se mění před očima 😉