Kdy začít mazat bříško v těhotenství?

dadanana
11. únor 2015

Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s mazaním, kdy začít mazat bříško, aby se neobjevili strie? 🙂

lv
11. únor 2015

Maz se hned od počátku těhotenství, jestli budeš nebo nebudeš mít strie závisí ovšem daleko víc ne pružnosti kůže a ani nejdražší přípravky tomu nezabrání..někdo se nemaze a nemá jhedinou, jiná tím žije a je rozpraskaná hodně..

dadanana
autor
11. únor 2015

dobře, děkuji za informaci 🙂

kackarebicerova
11. únor 2015

Holky a cim mazat?

sisinka74
11. únor 2015

mazu modrou indulonou

vrabcak0007
11. únor 2015

za mě taky modrá indulona

elishka562
11. únor 2015

A co ten ElastiQ? Účinkuje?

vercav89
11. únor 2015

@elishka562 já mazala celé těhu tim Elasti-Q a stejně mi koncem 7 měsíce popraskal celý spodek břicha.. (ale jak píšou holky, je to hodně o pružnosti kůže a řekla bych i genetice (dědičnosti)..někdo se nemaže a strie se neobjeví a naopak..ale holky si ho hodně chválí, tak zkus a uvidíš. Snad pomůže 🙂

jitavrtule
11. únor 2015

Mažu od začátku, bříško mám maličké, ale hodně se mi vysušila pleť, takže večerní namazání beruprostě jako příjemný rituál. Jestli to má popraskat, takto holt popraská, ale aspoň si nebudu muset vyčítat, že bych to bývala třeba mohla nějakým mazáním odvrátit 🙂
Mazadel jsem vyzkoušela víc (viz album na mém fotoblogu). Elasti-Q mě moc neuchvátil, zaprvé složení je čiročirá chemie, což mi v těhotenství přijde ještě míň vhodné než kdy jindy, za druhé brutálně nastřelená cena, zatřetí se dost blbě rozmazával i vsakoval. Ale docela příjemně voněl a velikost a obal akorát.
Teď mažu od Alverde tělovým máslem Mamagluck, to je mi zatím ze všeho nejpříjemnější - dobře se vsakuje, na kůži je moc příjemné, baví mě se v něm hrabat rukama (v tomhle případě fakt nevěřím na nějaké kažení při přímém styku krému v piksle s mýma prackama, protože za 7 měsíců těhotenství je to už čtvrtý krém, co mažu. Ubývají rychleji, než by se stihly zkazit 🙂 ) . Jediné co, tak dost intenzivně voní, na mě možná až moc.
Jo a teda ještě pointa - zatím jsem bez jediné strie.

jitahh
11. únor 2015

Elastiq mi teda vůbec nesedl - svědí mě po něm celé tělo. Mažu HiPP masážním olejem - krásně voní a je příjemný. Ale stejně to beru tak, že když to má popraskat, tak to prostě popraská...

magda172015
11. únor 2015

Maza jsem...tedaa manzel mazal 😉 zapojila jsem ho od zacatku 😀 kazdy vecer Bioilem a ani jedna strie a este to bylo priijemnee 😅

aakashaa
11. únor 2015

používám olejíčky od Salusu - Antistri nebo těhotenský pěstící olej a prý je od nich moc dobrý dětský měsíčkový olej pro miminka a v zásobě mám i olej na masáž hráze. Celkově mi ta jejich kosmetika moc vyhovuje 🙂 ale je fakt, že je toho docela spotřeba, když se člověk maže opravdu poctivě...

werunqa
11. únor 2015

@dadanana

Já se mazala u obou dětí hned s pozitivním testem 😉 .Ale i tak se nakonec pár menších strií udělalo... 🙄
Podle mě je to dost o genetice..někdo se může na hlavu stavět,mazat se pořád a stejně popraská a někdo se nemaže vůbec a strie žádné nemá..

Jinak mě hodně vyhovoval krém a olej od ElastiQu a hodně opěvovaný Bi-Oil mi nesedl vůbec...

escapee
11. únor 2015

holky, možná trošku blbej dotaz, ale mažete si i prsa? když se nalejvaj a zvětšujou se, můžou se tam udělat taky strie?

fillipepi
11. únor 2015

@escapee Určitě mazat 🙂, kůže se ti na nich napne stejně jako na břiše a jizvička je na světě.

ladyhacek
11. únor 2015

záleží na pružnosti kůže - genetika > mazat se můžeš čím chceš,ale pokud k tomu máš předpoklady tak se nějaké stejně objeví, ale asi né v takovém rozsahu - jen aby jsi nebyla zaskočená 🙂. Mě se objevili okamžitě již ve 2 měsíci i když jsem ještě neměla břicho - od té doby se trochu zvětšili, ale nepřidali se nové 😉
Já mám ElastiQ a mamastrie - střídám to

veronicka89
11. únor 2015

Ja se snazila mazat i pred tehu 🙂 jinak ted mazu o106 timhle koupila jsem si hned 3 staly me asi 1,50 EUR byly v akci.
Voni jako miminko, hure se roztira, ale o to vic mi prijde ze promastuje a hydratuje.
Jsem moc spokojena.
Je na starsi plet urceny, takze jak rikam verim ze hodne vyzivuje a hydratuje 🙂

http://www.codecheck.info/img/48872127/1

jitavrtule
11. únor 2015

@escapee jo a jo 🙂 mažu, můžou.

svetlus_pepca
11. únor 2015

Já začala hned v prvním trimestru. A používala jsem Bonella a naprostá spokojenost. Nemám moc ráda tělová mléka, krémy a tak. Ale tenhle byl fakt úžasný!

@escapee Já jsem mazala. Maličké strie se mi udělaly stejně, ale myslím, že nebýt toho mazání, bylo by to mnohem horší 😉

fillipepi
11. únor 2015

Já jsem mazala oleji od Saloosu a teď jsem přešla na Bepanthen, ten mi vyhovuje víc, krásně voní a hned se vstřebá, ale na strie naštěstí netrpím, takže těžko říct, jak moc účinný je.

veronicka89
11. únor 2015

toto je asi ted novy obal, proto byl ten stary slevneny 😉

http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/bale...

ivanaks
11. únor 2015

Já jsem se začala mazat okamžitě kdy jsem zjistila, že jsem těhu..tedy od šestého týdne. Mažu se Mama olejem z DM, Babylove. Mažu všechno..🙂 Bříško, prsa, stehna, zadek ...🙂

krupinka13
12. únor 2015

Já jsem se mazala Elasti-Q při obou těhotenstvích (před 10 a 8 lety), a to od cca 6 měsíce, až "vypouklo" bříško. Poprvé jsem přibrala 14 kg, podruhé 12 kg celkem do porodu a strii nemám jedinou 😉 . Teď při třetím těhu - jsem začala opět od 6. měsíce, koupila jsem si ale tentokrát Elasti-Q Exclusive a mažu pouze jednou denně večer před spaním, po striích zatím ani památky... Je to hodně indivinduální - kamarádce popraskalo bříško bohužel až při stazích v době porodu 😒 .

krupinka13
12. únor 2015

Jen chci doplnit, že jsem ani nepřemýšlela o tom, že bych zvolila k mazání jinou variantu než Elasti-Q - jiné varianty krémů třeba ani neobsahují právě tolik důležitý elastin a takové množství kyseliny hyaluronové....což jsou právě nejdůležitější složky. Takže za mne má prostě JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU. Chtěla jsem maximálně ovlivnit, jak budu po porodu vypadat... a i kdyby se nepovedlo, věděla jsem, že víc jsem udělat pro svůj pupík nemohla.... (mazala jsem i prsa, která mi přibyla z B na E 😎 a rovněž žádná strie.....)

jitavrtule
12. únor 2015

@krupinka13 no, ono nejdůležitější složky....tady je složení Elasti-Q:
Aqua, Paraffinum liquidum, Glycerin 86%, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate,/Ceteareath-20/Ceteareth-12/Cetearyl Alcohol/Cetyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Ceteareth-20, Panthenol 75%, Phenoxyethanol, Methyl-, Ethyl-, Propyl-, Isobutyl., Butylparaben, Hydrolyzed Elastin, Tocopheryl Acetate 96%, Parfum, Sodium Hyaluronate.
Jednotlivé složky se udávají v pořadí podle jejich poměru ve složení, takže o tom, kolik tam toho elastinu a kys. hyaluronové skutečně je, bych si moc velké iluze nedělala.
Nejvíc je tam vody,to je normální, pak ropný derivát, pak hromada rozpouštěděl (aby krém netuhnul), změkčovadel a emulgátorů (aby se nerozdělovala olejová a vodní složka a byl to pěkně hladký krém), pak první účinná látka - panthenol -, pak hromada konzervantů (od těch "lepších" po klasické parabeny), pak konečně slavný elastin, parfemace a na samém ocásku teprve kys. hyaluronová.

Prosím, neberte to jako kritiku, jen konstatuju fakta, tohle tam je. Elasti-Q má především, podobně jako Bepanthen, za sebou velice silnou marketingovou kampaň, v tom opravdu vystupuje z řady. Složením to zas až taková hvězda není.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru