Konzervy v těhotenství (fazolové, tuňák apod.). Jedly jste a bylo vše v pořádku?

nikyknm
20. kvě 2022

Ahoj, prosim o vase zkusenosti. Jsem tehotna, ted zacinam druhy trimestr. Od zacatku je mi hodne zle, nemela jsem moc silu si varit a nesnesu maso (i kdyz normalne ho miluju). No a tak jsem si kupovala fazolove konzervy v rajcatove omacce a obcas tunaka. Za ten prvni trimestr jsem snedla asi 20 konzerv, mozna vic (prevazne fazolovych). No a ted me znama upozornila, ze to neni v tehotenstvi vubec vhodny, ze to obsahuje bisfenol A a dalsi veci, ktery prechazi pres placentu a jsou hodne skodlivy, zpusobuji vrozeny vady atd. Nejdriv jsem se uklidnovala, ze snad nejsem jedina, kdo to nevi a ptala jsem se holek v okoli, jestli to jedly. A vsechny mi rekly ze ne. No a ted jsem teda vazne po.. strachy. Muzu se zeptat na Vas? Jedly jste to v tehotenstvi a bylo vse v poradku?

tasimia
20. kvě 2022

@nikyknm já myslím že fazole se v těhotenství spíše doporučuji, jsou bohatým zdrojem vitamínů. To, že byly v rajčatové omáčce bych neřešila. Osobně za sebe si myslím, že to ublížit nemůže, nejsem odborník. Ja teda obcas v těhotenství jedla ty z Tesca, ale na nich ujíždim do teď.

tasimia
20. kvě 2022

@nikyknm a hlavně bisfenol je v dnešní době skoro všude. Jak si to v te plechovce neohrivas a rovnou tam netrcis kovovou vidličku..

nikyknm
autor
20. kvě 2022

@tasimia neohrivam to v plechovce, ale pry se to v tech plechovkach i zavaruje, takze na tom asi uplne nezalezi, jestli to ohrivame v plechovce, ze to udelali uz oni za nas. Jako ja jsem asi pitoma, ale tohle jsem fakt netusila (ani by me nenapadlo v tom hledat nejakej problem, kdyby mi to ta znama nerekla). Ja jsem to jedla ve velkym. :( No ted uz to stejnak nevratim. Jen jsem si rikala, jestli tu neni nekdo, kdo to mel podobne a dite se narodilo zdravy.

levandule_k
20. kvě 2022

Zkus se hodit do pohody, kostky jsou vrženy, teď si nejvíc škodíš stresem a výčitkami.

Já se třeba nedávno dozvěděla, že nadbytek vitamínu A, může způsobovat vrozené vývojové vady a nikde jsem to nezaznamenala, že by zrovna tohle někdo řešil na koníku nebo nějak komunikovalo.

jjasmina
20. kvě 2022

@nikyknm Já jedla vše, ale pravda nejsem moc na rychlokvaš z konzervy, na to , že jsem před těhu jedla kolikrát samý srajdy tak v těhu jsem si to trochu hlídala abych to měla pestré a u kojení už uplně..

nikyknm
autor
20. kvě 2022

@levandule_k jo tak to jsem treba zaznamenala, ze se tu resil vitamin A v tehotenstvi a nekolikrat. 🙂 Prave tady sem cetla hodne takovych diskuzi a lidi pro to tady maji vetsinou pochopeni. Proto pisu sem. ;) Rozklikne si to snad jen ten, koho to neobtezuje.

nijij
20. kvě 2022

@nikyknm moc čteš, řiď se vlastním rozumem, chce sníš plechovku fazolí? Směle do toho ( miluju fazole v omáčce , jdu si jednu ohřát ), chceš sníst sushi dej si ho, jež cokoliv na co máš chuť. Tímto stresem skodíš víc než jakékoliv jídlo....

nikyknm
autor
20. kvě 2022

@jjasmina diky. Jo, ja sem to taky chtela hlidat. U prvniho to slo, to mi nebylo tak zle a mohla sem snist temer cokoliv. Ted sem opravdu vetsinu veci nesnesla (predevsim ne maso), fazole mi prisly plny vitaminu a dobra nahrada prave za maso, nenapadlo me resit, jestli obal neco neobsahuje. Byla jsen rada, ze je nejaky jidlo, po kterym mi neni zle. :( Asi nemam moc rozhled. Koukam, ze hodne lidi to vi. Bohuzel, ja to vim az ted no. Ted uz si dam pozor.

jjasmina
20. kvě 2022

@nikyknm ani nemluv, ja jako masožrout jsem nemohla maso ani cítit, zlepšilo se to v 7. měsici, ale ja do te doby nejedla skoro nic, všechno šlo pryč

nikyknm
autor
20. kvě 2022

@jjasmina no to jsi chudak. To si neumim predstavit. Me se to nastesti zda se zlepsuje uz ted. Maso teda porad nemuzu ani videt. Za prvni trimestr skoro 5kg dole a to sem se vazne snazila, aby vaha neklesala.

emillyhk
20. kvě 2022

@nikyknm Já jsem v těhotenství musela luštěniny trochu omezit kvůli GDM, ale když už jsem si je dala, tak většinou z plechovky, protože to bylo rychle hotové. Většinu těhotenství mi bylo fakt zle a jakékoli syrové maso (i ryby) mi smrdělo, takže třeba tuňák jedině z konzervy. Předpokládám, že nejíš jenom konzervované jídlo, tak bych se tím teď už nestresovala 😉 Maličké bude určitě v pořádku 😘

tasimia
20. kvě 2022

@nikyknm a právě proto všem říkam. Necist a nestresovat se. Kdyby si viděla me co jsem jedla v těhotenství. Tatarák, sushi, hermelíny, nivy. Používala jsem OLynhth. To by se tu většina těhotných mamin hroutila. A první měsíc, kdy jsem nevěděla, že jsem těhotná jsem do sebe narvala xx prášku, energetaku. Stěhovali jsme, v práci fofr. A Mala je zdravá a žádná vývojová vada nikde 🙂.
Zakázat Google v těhotenství 🤣.

nikyknm
autor
20. kvě 2022

@emillyhk
@tasimia diky moc holky za pochopeni a pridani vlastni zkusenosti. 🙂 Hned jsem klidnejsi. Me by tohle taky nenapadlo resit. Ale kdyz vam 5 lidi omlati o hlavu, ze je to pruser, tak to dost rozhodi. 🙂 Tak doufam a verim, ze to bude ok. (Ono mi stejak uz nic jinyho nezbejva 🤦 ). Moc diky za vase komentare. 🙂
P.S.-nejim jen konzervovane, ale mela jsem ty fazole dost casto, jak mi bylo zle, tak sem si moc nedokazala uvarit. A jeste sem si rikala, jak jsem to dobre vymyslela, ze to je zdravy a proste nenapadlo me, ze proste baleni obsahuje nejaky
az takhle skodlivy srajdy.

emillyhk
20. kvě 2022

@nikyknm Já zase poslouchala, že je mi zle, protože jím a piju jen bezlaktozové mléko 🤦‍♀️ Přijde mi, že jak ženská otěhotní, tak mají najednou všichni názor na to, co všechno dělá blbě 🙈😂
Přeju pohodový zbytek těhotenství 😘

nikyknm
autor
20. kvě 2022

@emillyhk 🤣 jo, to mas naprostou pravdu. Ono to ale narozenim ditete nekonci, pak to teprv dostane grady 😆

tasimia
20. kvě 2022

@nikyknm to je pak kdo kojí, kdo dává dudlík, už by mělo dítě chodit, mluvit, proč nejí v pěti měsících svíčkovou a guláš🤣🤣.
Přesně jak píšeš, vždy je to neco.
Já tohle strašení v tehu nemám rada, zvlášť když vim, že pak přijde největší strach a pocit viny. A stejně, čas nevratis a pro mimco je důležitá tvá pohoda, nez to, že sis dala fazole 🙂. Tak ať máš už zbytek těhotenství v pohodě 🍀.

saraca
24. kvě 2022

Vždycky každá těhotná sní něco co by neměla. Některá z důvodu nevědomosti a některá protože na to prostě měla ukrutnou chuť. Mě uklidnila kámoška, která to moc neřešila a řekla: najez se teď, pak budeš kojit a to teprve si nic nedáš 😂 miminko má krásně zdravé a hravé. Myslím že je to v pohodě. Navíc pokaždý když zjistím, že jsem udělala něco možná špatně nebo něco špatně snědla, tak nejen že za týden mám zas jiný problém a strach ale zjistím, že to před tím byla banalita. A nakonec si řeknu, že od teď neudělám chybu a bude to dobré.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru