icon

Koupání v těhotenství. Jak jste řešily/řešíte?

6. črc 2021

Ženy, prosím, jak jste řešili/jak řešíte koupání v těhotenství? V bazénu, ale hlavně v přírodním koupališti, přehradě atd.
Vím, že jsou speciální tampony, které jsem i koupila, ale já mám problém do sebe tampon dostat. Před těhu jsem při menstruaci používala kalíšek, předtím tampony s aplikátorem, protože bez aplikátoru do sebe prostě tampon nedostanu kvůli suchosti - ani ten nejmenší.
Zkoušela jsem ho i trochu namočit, trošku namazat kokosovým olejem, ale nejde to:/
Jak byste to, prosím, řešili?
Děkuju za odpovědi🙂

juliemichal
•
6. črc 2021

menstruačním kalíškem.toto mi poradila ségra,když jsme byli na dovolené 😀 takže jsem v rybníku měla kalíšek 😀 a na druhý den jsem neměla nic,protože jsem ho do sebe nedostala ☹ naštěstí jsem nic nechytla.

jjasmina
•
6. črc 2021

Nepouzivala jsem nic, nicméně já se koupu jen v batlzenu nebo moři, rybnikum neholduju 🙂 věčně jsem z rybníků měla nějaké svědění nebo zánět

katule1990
•
6. črc 2021

Nic. Gynekoložka mi řekla, že nejlepší je tam nedávat nic, žádný kalíšek, žádný speciální tampony, že všechno spíš zvyšuje riziko infekce. Ale já jsem se teda koupala jen v bazénu, do rybníku/přehrady bych se jako těhotná bála.

malinkaelinka
•
6. črc 2021

Nic jsem nepoužívala ani jedno těhotenství. Poprvé jsem rodila na konci července, teď jsem na rozsypani, takže koupacek až až.

fouskovi
•
6. črc 2021

V bazénu nic a rybníkum sem se vyhýbala tomu jsem moc neměla důvěru

szuzia
•
6. črc 2021

Nepoužívám nic a koupu se především v rybníce. Zatím musím zaklepat je vše v pořádku. Žádné mykózy, nic.

michaelarousova
•
6. črc 2021

Take mi doktorka rikala,ze lepsi nedavat vubec nic☺️Ale ja teda bych so rybniku nelezla ☺️ Ale ja mam v tehu dost problemu takze ja nejdu ani do toho bazenu pro sichr 😂

drep
•
6. črc 2021

Já jsem byla aktivní těhotná (práce do poslední chvíle, vysokohorská turistika, cestování), ale přiznávám se, že do rybníka bych nevlezla. Nemám je ráda i netěhotná, vždycky se osypu a mám vaginální mykózu, že jsem si je v těhotenství odpustila. Ale já jsem faknšmekr a koupu se v podstatě buď v moři nebo v lomech

jana_zofie
•
6. črc 2021

Mne gynekolozka rekla, ze nekdo chytne mykozu i doma ve vane a nekdo ani v bahnaku. Je pravda, ze ja patrim spis do te prvni skupiny a navic jsem se zrovna i malo koupala (pres leto prelom prvnihi a druheho trimestru. Vedro mi delalo zle.). Ale koupala jsem se pak sice v mori, ale v takovych dost pochybnych mistech jako treba blizko delty Dunaje a dobry. Podle me je hlavne dulezite nezustat v mokrych plavkach. Mykozu jsem chytla az ke konci tehotenstvi, kdyz jsem si rekla, ze bych mohla zacit pouzivat intimni myci prostredky misto mydla, at je to dobre a nic se nestane... Asi z ze pece dostala sok... :D

keksik002
•
6. črc 2021

Nepoužívala jsem nic a normálně se v létě koupala, at uz v bazenu nebo v lomu 🤷‍♀️ k porodu (pred vanoci) jsem přijela krasne opalena :D

nazka
•
8. črc 2021

A trpis na nějaké mykozy, atd? Já ne. Takže jsem se koupala normálně jako netehotna, i když by mě spousta lidí tady určitě ukamenovala za to. Bazény a moře jsem neřešila vůbec. Přírodní jsem šla, pokud to nebyl vyloženě hnus.

tynka9
•
8. črc 2021

Je pravda, že jsem nikdy mykózu neměla, což ale nemusí znamenat v tehotenstvi vůbec nic. Ale v prvním tehotenstvi jsem se koupala jako snad nikdy v životě a to hlavně v rybníku nebo lomu. Na začátku MD jsem byla i jeden večer v termálech a vše ok. Doktor s tím taky neměl problém. Jinak doporučoval nepoužívat vůbec nic, že spíš tím, že do sebe něco “nacpeš” zvyšuješ rizika zavlečení nějakého bacila.