Krvácení po vyšetření v 39. týdnu, stalo se vám to?

vevebubu
24. čer 2015

Ahoj všem. Dnes mám za sebou první vyšetření v porodnici před porodem. Musím říct, že to bylo dost bolestivé a pak jsem i krvácela. Ještě slabě krvácím, ale jsou to takové malinké kapky. Stalo se vám to taky? Do porodnice jsem volala, a prý je to normální, pokud nekrvácím nějak moc. Jenom mě to docela vyděsilo, doktorka mě na to vůbec neupozornila.

jhoki
24. čer 2015

Mám podobnou, dost nepříjemnou zkušenost z porodnice, s tím, že jsem nekrvácela. Od mého doktora mě to nikdy nebolelo. Myslím, že je to o tom, jak to kdo umí. I jsem mu to pak v ambulanci říkala, tak se usmíval. Myslím, že krvácet to může, otázka je, jestli by to vůbec krvácelo, kdyby to vyšetření bylo jemnější...jestli mi rozumíš.

bilkovalucie
24. čer 2015

Je možné, že ti udělala Hamiltonův hmat, aby se porod přiblížil. Mě ho u 1.těhu udělali bez mého vědomí v 10h, bolelo to, špinila jsem, ještě tu noc se malej v 23:45 narodil. U 2.těhu jsem si ho nechala udělat sama, měla jsem už velké bolesti třísel, proveden v 11h, nebolelo to, malá se narodila další den v 7:25. Takže u mě naprosto funkční :D Často se to dělá bez vědomí pacientky a je to postihnutelné.

bartovka83
24. čer 2015

A neudelali vam Hamiltonuv hmat? Oni to nekdy lekari radi delaji bez upozorneni. Me taky Dr. jen rekl, ze to ted bude chvilku neprijemne a pak na me jen vybalil, at si radsi vezmu vlozku. Vzhledem k tomu, ze jsem se na prohlidku vezla sama, tak jsem z toho byla trochu vykulena. Jsem se bala, ze az pujdu cestou domu nakoupit, tak me to nekde chytne. Bylo to ve ctvrtek, v pondeli jsem mela domluveny nastup a v nedeli po pulnoci mi prdla voda, tak nevim, jestlu to melo souvislost.

jittulle87
24. čer 2015

já jsem zažila to samé, hospitalizace v 38 tt kůli vysokému tlaku a zvýšené kyselině močové v krvi, na příjmu mě vyšetřila doktorka, takhle bolestivé vyšetření jsem nezažila, pak se mě chodili ptát jestli mám bolesti, ty jsem neměla ale krvácela jsem, ležela jsem v nemocnici týden s žádným výsledkem, jen mě natáčely ozvy a měřily tlak, po týdnu odpočinku v nemocnici jsem jela domů - odpočívat a jíst co nejméně, venku šílená vedra - červenec - za 6 dní jsem jela s velmi rychlím nástupem kontrakcí do porodnice a za 8,5 h od první kontrakce se malá narodila. taky si myslím že mi dělali hamiltna - pak mi ještě píchli prý vitamíny ale po nich se mi dělalo zle, tak jsem si myslela že mi píchli nějakou vyvolávačku... informovatelnost šílená. to moje gynekoložka říká, ted budu dělat tohle a pak tohle - všechno popisuje - na tohle jsem v porodnici opravdu zvyklá nebyla...

finist
24. čer 2015

Ke konci těhotenství může být děl.čípek překrveny , drobné cevký mohou prasknout, je to po vyšetření poměrně častý jev.Pokud nepřejde do silného krvácí a bude mít tendenci k ustupu až vymizeni, nestrachovala bych se.

terezapetrova
24. čer 2015

@jittulle87 jj informovanost, je hruz když dr vysetruje a celou dobu k tomu nerekne ani slovo hlavne aby asi uz mel cas na další pacientku, chtěla bych videt je na nasem miste ☹

vevebubu
autor
24. čer 2015

No Hamilton to snad nebyl, jestli jo, tak bych byla hodně naštvaná. Krvácení ustává a objednala mě až na další týden. No ale doporučila mi nechráněný pohlavní styk, pro přípravu porodních cest....jenomže si asi neuvědomuje, že po takovém vyšetření se fakt do sexu nepohrnu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru