icon

Letět během třetího trimestru: Je to bezpečné?

kwk
4. kvě 2022

Ahoj holky, mam dotaz ohledne letecke dovci a vy mi tu urcite poradite…
Vim ze na dovoleny nestoji svet, ale kdyz ja citim ze ji opravdu potrebuji.
Budu ted necely mesic bez partnera a starat se o prcka. Bohuzel mu daji volno az na konci kvetna a termin porodu mam 30.cervence.
Moc si potrebuji odpocinout a nabit energii pred porodem druheho mimca.
A ted je otazka kam letet, jet autem….
Vim ze je mozne letat do 36tt.
Jsem zdrava, tehotenstvi mam bez problemu.
Leteli by jsme treba Mallorcu, Recko, Spanelsko… jen kratky let.
Ale stejne nejake mensi pochybnosti z letu mam, vite jak to je.
Letela jste nektera po 30tt?
Pritel uz ma dovolenou nahlasenou a jet autem do Chorvatska koncem kvetna kdy je more studene mi neprijde ideal.
A co v CR?
Prijde mi ze uz mame skoro vse projeto.
Nejsme aktivni sportovci, rada bych odpocinek a uzit si nasi princeznu nez prijde sourozenec.
Nechci jen 14 dni sedet doma a jezdit na vylety kdyz se citim dobre a male je 1,5 roku a je na dovolenych moc hodnoucka.

Strana
z2
malinkata
4. kvě 2022

Já 3 bezproblémové těhotenství a prd, ve 34 týdnu se z ničeho nic prcek rozhodl přijít na svět. Já bych neletela. Bála bych se. Ten tlak v letadle, cizí země, zdravotnictví...
Teď čekám mimčo v srpnu a modlím se, ať nerodím zas dřív

malinkata
4. kvě 2022

@kwk ale chápu. Já jsem si nikde nikdy neodpocinula, než v cizině. Pro mě je moře a to klima top.
Už jsem u něj nebyla 5 let a taak mi to chybí...

kwk
autor
4. kvě 2022

@malinkata no to je prave to ze clovek nikdy nevi v tom tretim trimestru. Byt ve druhem tak to vubec neresim.
Ano je to tam jine nez tady.

xnikax1
5. kvě 2022

@kwk Já bych neletěla, ale je to můj názor no. Já jsem srab, nee že bych se v těhotenstvích nějak extra hlídala, nebo sledovala, ale do tohohle bych nešla. Může se stát cokoliv.

gracinka7
5. kvě 2022

@kwk v jejím věku je úplně jedno, jestli bude u moře a nebo na Lipně. Zážitek pro ni bude obojí. Z tvých příspěvků mám pocit, že po moři toužíš hlavně ty.

eliza1984
5. kvě 2022

@kwk ja být Vámi neriskuji. Byli jsme nyní na Feurteventuře a byla tam paní ve vysokém stupni těhotenství, říkali jsme si s manželem, že teda riskuje. Ono asi i ta komprese v letadle není nic moc.

eliza1984
5. kvě 2022

jinak jsem měla podobné pocity jako vy, ještě něco ve dvou a byli jsme zhruba v týdnu jak jste teďka v Alpách u Salcburku autem a bylo tam moc hezky, Čr blízko a tak🙂

kwk
autor
5. kvě 2022

@gracinka7 ano, priznam ze mi more moc chybi.
Letali jsme pred covidem na mesic k mori a je videt ze i partnerovi chybi teplo, more a ta dovolenkova pohoda.
Mame to proste radi 🙈

prezdivka
5. kvě 2022

Ve 30 tt tě zpravidla nepojistí na události spojené s porodem, já bych to neriskovala.

journals
5. kvě 2022

@prezdivka to neni pravda, ERV takovou pojistku nabizi.

prezdivka
5. kvě 2022

@journals píšu zpravidla. ERV pojišťuje AŽ do dvou měsíců před termínem. Paní píše, že pojede po třicátém týdnu. To může být 31. i 32. týden a nemusí to časově vyjít. Takže já bych to neriskovala. Jinak jsem skoro pro každou “špatnost” 🙂

janule0123
9. kvě 2022

@kwk chtěli jsme aspoň autem do Chorvatska 😂manžel se bal se mnou letět, já se nebala 😂určitě dřív než chceš letět ty… a měla jsem problémy s pojištěním šlo to jen do dvacet něco a teda nevím přesně .. .. takže jsme raději zůstali doma v Česku …vždycky se najde místo kde si nebyla, nebo jste nestihli vše 🤩jinak si s dětmi nemůžou vynachválit Vistu na dolní Moravě … a my se chystáme do Špindlu, hotel tam má rozepsané i výlety s prckama.. co se dá nedá s kočárem a tak.. případně trasy pro menší děti - takže od toho bych velkou turistiku nečekala 😎třeba …na obou místech jsem byla bez děti .. tak počítám, ze teď to bude zas jiný když tam pojedem ..

westie
9. kvě 2022

Letela jsem tehotna s druhym ditetem tak, abych se vracel 30+neco (presne si nepamatuji). Leteli jsme na Kretu, starsimu bylo 2,5, leteli jsme s manzelem na tyden. Leteli jsme v 1. polovine cervna, teploty byly ok. Pokud se rozhodnes letet, zkontroluj si podminky letecke spolecnosti i v dobe navratu, abys splnila potrebny tyden, do kdy s nimi muzes letet. A pojisteni uz tu holky psaly - jen doplnim, ze u pojisteni jsem specialne vyplnovala, ze nemam zadne problemy nebo komplikace a mozna jsem i dokladala nejaky papir od doktora, ze nehrozi predcasny porod.
Jinak tedy ja mela pripraveno, ze kdyby se neco delo, mela jsem v zaloze moznost ceskeho lekare, ktery bud rychle prileti (v radu hodin) a bude tam se mnou nebo mi pak pomuze do CR, kdyby to slo. Byl by to strasna raketa, ale bez toho bych nikam neletela, protoze bych si netroufla rodit predcasne v recke nemocnici, kde nikomu nerozumim a neznam jejich moznosti v peci o takto narozene deti atd.
A taky jsem si nechala napsat shrnujici zpravu od sveho gyn v AJ, kterou bych jim pripadne dala, plus zakladni udale v prukazce byly taky i v AJ.

Strana
z2