Lučina v těhotenství, mohu ji, či škodí?

Mohu se zeptat, i kdyz je toto druhe tehu, a mela bych asi byt zkusena tehule, mam dotaz ohledne luciny v tehotenstvi. Mohu ci skodi? Bojim se nakazy listerie.
frantiska85
5. črc 2014
Úplně v klidu.
lv
5. črc 2014
potencionálně nevhodné můžou být sýry s plísní, takže typu niva, hermelín..lučina ne.
Každopádně já jedla všechno a s chutí.
jgeautor
5. črc 2014
@lv
@frantiska85
Holky, diky, pripadam si jako magor.....
sonik05
5. črc 2014
Ja lucinu v tehotenstvi milovala 🙂 U prvniho jsem se vyhybala tem nebezpecnym potravinam a u druheho jsem si ke konci dala i ten hermelin 😉
jasminecek
5. črc 2014
A já si dala v těhotenství Hermelín a světe div se, žiju já i syn :-p
styna87
5. črc 2014
Ono jde hlavně o to, aby sýry byly z pasterizovaného mléka. Taky jsem měla strach, ale teď už to neřeším. A jím na co mám chuť 🙂
butterfly
5. črc 2014
@styna87 Přesně tak, záleží na pasterizaci. V Česku jsou všechny průmyslově vyráběné sýry vyráběné z pasterizovaného mléka, takže v pohodě. Problém by mohl být třeba u francouzských sýrů - takový camembert nebo roquefort se vyrábí z nepasterizovaného.

Začni psát odpověď...

Odešli