icon

Má někdo zkušenost s vysokým NT a zdravým miminkem?

beruska1984
8. kvě 2024

Můj první screening nedopadl dobře NT vysoké 10,7mm a hodnoty krve na DS 1:40🥺je tu někdo s podobnými výsledky a i přesto má zdravé miminko.Jeste mě čeká odběr klku ale už moc s dobrými zprávami nepočítám 🥺

Strana
z2
lentilkah
10. kvě 2024

@merope A prave ta teorie je ve finale uplne jina, nez ta praxe.

merope
10. kvě 2024

@lentilkah Tak prý máš pravdu a prý: "Vítej v medicíně." ... no, asi si nechám matematiku 😀

lentilkah
10. kvě 2024

@merope Necekala jsem, ze si to budes opravdu nekde proverovat. Takze se omlouvam za to narceni o zlehcovani.
A dekuju za uznani sladke matematicke nevedomosti 😉

merope
10. kvě 2024

@lentilkah Jsem psala, že se zeptám kamarádky genetičky 😀

Mi i pečlivě rozebrala, proč kde a jak. Takže ano - pravděpodobnost 1:40 je vyšší, pokud je špatné NT než když to je kvůli věku... protože ... prostě to není pravděpodobnost v matematickém stylu 😀

lenkalubina
12. kvě 2024

@beruska1984 já už si to moc nepamatuji,ale vyšlo mi snad všechno špatně. Rustova deformace,daun....hned druhý den jsem valila na genetiku a okamžitě na klky...

beruska1984
autor
12. kvě 2024

@lenkalubina ja na klky čekám týden 🥺zítra už konečně jdu.A můžu se zeptat jak ti to dopadlo 🍀

lenkalubina
12. kvě 2024

@beruska1984 dopadlo to dobře. Zdravý kluk...bohužel ve 23tt jsme o něj přišli...ale tím vás nebudu stresovat. Prostě se stává

lilian2111
13. kvě 2024

To NT je fakt hodně vysoký… nám vyšla u dcery 1:40 na edwards syndrom. Podstoupila jsem klky a vše v pohodě. Vím, že mi doktor řekl že strašně záleží na utz, jestli je tam vše v pořádku a vyšlo to riziko jen kvůli krvi a nebo naopak…. Každopádně moc držím palce ✊🏻

hope09
13. kvě 2024

Držím palce, šance, že miminko bude zdravé je pořád hodně velká, neboj. Hlavně buď po zákroku v klidu a odpočívej, bude to dobré 👍🙂

beruska1984
autor
13. kvě 2024

Tak odběry už mám za sebou a zítra nebo pozítří budou výsledky.Ale i ta geneticka říkala že to nevypadá dobře že to projasneni je moc velké 🥺🥺takže už jsem tak nějak smířená s tím nejhorším 🥺🥺

andreacantu
13. kvě 2024
lentilkah
13. kvě 2024

@beruska1984 Drz se ❤️

esmeralda11
13. kvě 2024

@andreacantu Jen se chci zeptat, kde jsi vzala tyto hodnoty? Já měla při prvním dítěti riziko DS 1:10000 a u druhého 1:5000 a v obou případech jsem byla starší než 25 let.

andreacantu
14. kvě 2024

@esmeralda11 jsou to udaje uvadene gynekology pri popisu screaningu VV, statisticke udaje vychazejici z toho ze 1 z 500 deti se narodi s DS a dle veku se vypoctove riziko meni

esmeralda11
14. kvě 2024

@andreacantu no ano, ale ty jsi psala, že dle věku se začně na nějakém riziku a od toho se pak zvyšuje pravděpodobnost podle ostatních výsledků. Což není pravda, jelikož ostatní výsledky můžou riziko i snížit, oproti riziku jen dle věku.

marcy87
31. říj 2024

@merope Dobrý den, Váš komentář mě neskutečně uklidnil. Dnes mi byl na prvním screeningu oznámen DS 1:40. Přepadla mě neskutečná panika. Proběhly další odběry a čekám na výsledky. A pak tady čtu tyto komentáře a musím říct, že v % to zní úplně jinak (i když výsledky teprve budou, ale to čekání bude snesitelnější).

annanobody
1. kvě 2025

Ahoj všem. Před rokem jsem řešila stejne prekérní situaci, procházela jsem tady všechny možné diskuze a doufala v zázrak, který i přišel. Na prvním screeeningu nám naměřili NT vic než 8mm a ted po 8 měsících od porodu uz si troufám na plnou pusu rict, ze dcera je naprosto zdrava. Je mi jasne, ze pravděpodobnost dobrého konce neni az tak vysoká, ale neni ani nulová. Původní NT skupinu s rozsáhlými statistikami se mi bohužel nedaří dohledat, tak píšu aspoň sem. Ja bych si rok zpátky strašně přála něco takového číst a tak nějak mam i pocit, ze jsem tento komentář dlužna.
Je to strašně těžký období, držte se.

Strana
z2