Mají všechny těhotné omezené vycházky, pokud jsou na PN?

nuonuon
9. říj 2014

Kamarádka otěhotněla potřetí a zaměstnavatel trval na tom, aby se vrátila do zaměstnání i na těch pár měsíců, než zase půjde na mateřskou, bohužel bez školky a se dvěma dětmi nemůže, takže nastoupila na nemocenskou, ale má jen omezené vycházky a bojí se chodit ven jindy, aby na ní zaměstnavatel neposlal kontrolu. Mají to tak všechny těhulky?

Díky

gepe
9. říj 2014

Je to standardni neschopenka se stejnymi pravidly bez ohledu na diagnozu. Takze ano, jen urcene povinne vychazky.

loafeer
9. říj 2014

Před třemi lety jsem měla neomezené a byla jsem poslední, která to tak měla....od té doby jsou vycházky 6 hodin denně...nebo teď jsem to tak měla

sarkakopelentova
9. říj 2014

také jsem letos byla na neschopence v těhotenství a doktor mi napsal 2h dopoledne a 4h odpoledne, ale člověk si stejně nic moc nezařídí.... je to otrava hlídat si konec vycházek

zabzulka
9. říj 2014

mám šest hodin denně, hodiny jsem si domluvila tak abych mohla zavést mladého do školy a pak ho vyzvednout..

tarra27
9. říj 2014

vycházky se napíšou, ale není problém pak říci, že jsi se nestihla vrátit, že jsi byla v lekarně, že jsi musela vyjmečně někam...nebo pokud je tvuj gyndař v pohode, mužete se domluvit, že by když tak řekl, že jsi to hlasila jemu.....

a já nevím, ale neznám nikoho, komu by přišla kontrola.....

mydvaapes1
9. říj 2014

Za mě vycházky dodržovat, už jsem měla 2 kontroly....:/

olgas
9. říj 2014

za mě vycházky taky dodržovat, já sice kontrolu neměla , ale 6 mojich kamarádek jo. A je to stejné jako u jiné neschopenky, prostě 6 hodin vycházek a hotovo. Nevím, jestli by s výmluvou, že se zdržela v lékárně , uspěla.

evulinkab
9. říj 2014

Bohužel je to tak, omezené vycházky na 6hod denně platí i pro těhotné.A taky se obávám, že výmluvy tipu "Zdržela jsem se v lékarne...." apod...nejsou nic platné.Musíš být doma, tečka.

adypro
10. říj 2014

Také jsem měla omezené vycházky a snažila jsem se je dodržovat, kontrola sice nebyla, ale co kdyby..., ač sama neznám těhotnou, na kterou by přišli.

viktorkaa
10. říj 2014

Taky jsem ted tehotná a vycházky mám taky 6hodin denne.zalezí na kazdem jak si to necha rozvrhnout.určitě dodrzuju,muze prijit kdykoliv kontrola ze zamestnaní a pokud bych jim nedala rozumnou omluvu mohli by me vyhodit.po 14dnech to pak platí socialka a ta mozna tolik nechodí..

toga25
10. říj 2014

Taky jsem měla jen 6 hodin denně a jednou přišla kontrola 😉

luckabelinova
10. říj 2014

Jsem na neschopence od poloviny července a vycházky mám 6 hodin. A kontrolu od sociálky jsem tu už měla. Takže chodí a je lepší vycházky opravdu dodržovat.

denyzuza06
10. říj 2014

Schválně jsem si to našla v zákoníku a opravdu nemůžou dát doktoři víc jak 6hodin, jsem doma od konce června a kontrolu jsem zatím neměla, ale není všem dnům konec.

ajka198
10. říj 2014

no tak doktoři můžou dát i neomezené vycházky, s ohledem na diagnozu, ale musí jim to schváli revizní lékař ze sociálky. A ti to teda většinou neschválí. Moje zkušenost se netýká těhotenství, ale můj taťka je už víc jak rok na nemocenské (pracovní úraz, přišel o oko). Doktorka mu na měsíc (na jeho žádost) naspala neomezené vycházky - ale nejdříve měla čekat, až to sociálka schválí. Ale napsala mu to bez schválení - tak on frajer chodil měsíc neomezeně ven a pak přišlo zamítnutí a zase má útrum. Myslím, že to asi mohou udělat i gyndaři, ale ani to nezkoušejí, páč ví, že to asi stejně neprojde ☹

p1983k
10. říj 2014

Já jsem byla s těhotenstvím na neschopence a měla jsem vycházky 6 hodin denně,mohla jsem si vybrat ve který čas..v rozmezí od 7 do 19 h,šlo třeba i tři hodiny dopoledne a tři odpoledne..o možnosti neomezených vycházek řeč vůbec nebyla,to bývalo dřív..

terinka1989
10. říj 2014

ja som bola do stredy na PN od dubna.... a to som najprv dva mesiace nemala ziadne vychadzky! potom som dostala 4 hodiny denne a na tom som fungovala 🙂 teda nefungovala chodila som kam som chcela a kedy som chcels ( cely srpen som vobec nebola doma) 😀 a kontrola neprisla ale to zalezi aj od oblasti kde byvate a ci v tej oblasti kontroly chodia... 😅

arinikac
10. říj 2014

Ano, max. 6 hodin denně, max. do 19h večer. A to Ti dr. ani těch 6h nemusí dát, záleží na něm.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru