icon

Mám důvod jít na neschopenku?

shannondrake
20. zář 2016

Pracuji sice v lékárně, ale v nemocnici ve skladu léků. Denně taháme těžké bedny s léky, věcně lozíme po zemi nebo po štaflích, celý den na nohou, někdy jsem ráda, že se stihnu najíst. Vzhledem k mým 48 kg jsem často ko i netěhotná. Teď jsem zjistila, že jsem ve 4 tt. Zatím mi nic moc není, ale jak se věcně ohýbám, tak se mi z toho začíná dělat špatně. Myslíte, že taková práce je důvod k neschopence?

Strana
z7
xpila
20. zář 2016

@mandala Jenže to je přesně ten problém - pokud se neustále někdo bude bát stát si za svými právy, tak se toho bude stále zneužívat. A jasně, je rozdíl např. u prodavačky, kterou může dělat každý, a u nějaké kvalifikované pozice... Ale to už jsme někde jinde.

nikinnna
20. zář 2016

@josefina79 nevím, ale mě teda platí nemocenskou mssz a ne zdravotni pojišťovna.

caverina
20. zář 2016

To uz je fakt slovickareni.....

caverina
20. zář 2016

To ze se alkoholici a narkomani leci v lecebnach za verejne penize a jeste dostavaji nemocenskou je asi v poradku....ale kdyz zena chce v pohode donosit a porodit dite(budouciho platce dani) je trestuhodny cin.....

josefina79
20. zář 2016

ženy, nezbývá mi, než Vám popřát, abyste nikdy nemuseli jít na nemocenskou nebo rizikové těhotenství z těch reálných, opravdových důvodů...
Bohužel se setkávám s lidmi, kteří by opravdu rádi chodili do práce, jakékoliv, ale zdravotně jsou na tom tak, že nemůžou. A nebo se starají o těžce nemocné dítě. O dítě, které doopravdy ty peníze ze systému potřebuje... ať už to je od MSSZ nebo od zdravotní pojišťovny.
Přijde mi to jako vyčůranost prvního stupně - když můžou prachy ze systému cucat narkomani, romové a já nevím kdo ještě, tak já taky.
Dle hesla ... "potrefená husa se ozve" očekávám, že teď bude ticho po pěšině 🙂.

xpila
20. zář 2016

@caverina A jak víš, že dostávají nemocenskou? Naprostá většina z nich samozřejmě nemocenskou nemá. Ono je totiž potřeba rozlišit nemocenskou a zdravotní péči. Ale to je fuk. Je jasné, že ty, co byly na neschopence, tak se budou tímhle neustále ohánět.

caverina
20. zář 2016

@xpila maji nemocenskou.....alkoholismus je uznavany jako nemoc....takze kdyz je takovy clovek v lecebne tak je to uplne stejne jako kdyz je jiny clovek na krizek v laznich....

xpila
20. zář 2016

@caverina No, jelikož většina alkoholiků a narkomanů nepracuje, tak na nemocenskou nárok nemají.

nikinnna
20. zář 2016

@josefina79 spíš mi přijde divně, že někdo kdo byl na několika IVF nedokáže pochopit strach matky o nenarozené dítě.

caverina
20. zář 2016

@xpila to si fakt myslis,ze alkoholici nepracujou?promin,ale nic o tom nevis....a je to dobre,protoze jde videt ze nastesti zadneho alkoholika neznas....

xpila
20. zář 2016

@caverina Ale znám, a moc dobře. Právě proto to vím. A nikde jsem nepsala, že ŽÁDNÝ z nich nepracuje, je potřeba číst pořádně.

josefina79
20. zář 2016

@nikinnna ale já chápu strach matky o nenarozené dítě. Ale nechápu, že někdo, kdo právě počůral těhotenský test, už uvažuje o nemocenské.

anomisv
20. zář 2016

@shannondrake nevím co bych ti řekla, je to tvůj život..tvoje peníze..tvoje dovolená..tvoje prác.misto i hrdost...já dostala teh.prukazku až ve třetím měsíci, prý do té doby nejsem ani oficiálně těhotná..a ty řešíš 4tt...pokud ti něco je tak bez...pokud se chceš jen válet tak buď doma..pokud chceš pracovat jen mas strach nech se přeřadit... já sem od 2.9. 2016na mateřské a docela se stydím že sem 'podrazila, šéfa a před mateřskou sem šla na dva týdny na dovolenou ikdyz sem mu slíbila že vydrzim...ono to v tom horkém srpnu ani jinak asi nešlo..je to na každém...jeho hrdost, jeho síla..nevím co takový matky delaj třeba u porodu a že mám kolem sebe pár maminek kteří měli ve 4tt neschopenky a příznaky co já až v půlce tehu. 😂😂😂

urtica
20. zář 2016

@josefina79 A které důvody byste uznala a které už ne? Tu hranici má přece každý jinde. Někdo zvládne čtyři děti, VŠ a dvě práce, někomu dá zabrat jedno dítko. Nelze srovnávat "když já , tak Ty taky".
Snažila jsem se v prvním těhotenství vydržet, co to šlo - bylo mi v podstatě non stop blbě, pracovní výkon samozřejmě klesl, šéfová byla rozčarovaná z toho, že nejedu na 100% jako obvykle (věděla, že jsem těhotná). No, byla jsem v neustálém stresu z práce, do toho nevolnosti, v práci zodpovědnost za děti...a jak to dopadlo? V 8tt jsem potratila. Jistě, jsou tu názory, že když se má udržet, udrží se....ale vězte, že i po dvou letech přemítám, zda jsem si to tenkrát neuhnala sama, tím, že jsem se prostě snažila to zvládnout za každou cenu.

caverina
20. zář 2016

@xpila takze jinak.....predem se omlouvam tem kterych se to tyka,neni to muj nazor jen chci na tom demonstrovat to,ze vzit si v tehotenstvi nemocenskou neni zadny zlocin ani podvod....nevyznam se v te problematice az tak moc,takze se klidne muze stat ze se pletu....nekdo tady psal ze mu ze zravotniho pojisteni bxlo hrazeno nekolik pokusu IVF....v poradku,kazdemu preju aby mel deti....ale tohle v poradku je a tehotna na nemocenske ne? A vazne to nemyslim zle a ani to nevycitam....doopravdy preju kazde z vas at se vam to podari

xpila
20. zář 2016

@caverina Tohle ale nepiš mě 😉 A ano, je to v pořádku - IVF přece není zneužívání, kdežto když těhotná jde na neschopenku jen proto, že se jí nechce pracovat, tak to zneužívání prostě je.

caverina
20. zář 2016

@xpila tak jo....vzdycky budes mit odpoved...fakt uz se nebudu namahat🙂

josefina79
20. zář 2016

@urtica nechci se tu "zahrabat do detailů", jen prostě říkám, že mi přijde šílené, když někdo, kdo před pár dny poprvé viděl //, ještě ani nebyl u dr. k potvrzení srdeční akce, ještě ani poprvé neblinknul atp.... tak už řeší, zda má jít na nemocenskou.
Já vím, že každý máme jiné možnosti, limity, výdrž atp .... jen mne prostě štve výše napsané, zejména v souvislosti s myšlením "když ten systém zneužívají ostatní, tak já taky".

urtica
20. zář 2016

@josefina79 No, já šla po této zkušenosti na neschopenku hned, co se ukázal pozitivní test. Každopádně si myslím , že těch, co to dělají z vypočítavosti tolik není - pokud je člověk Ok a cítí se dobře, přijde mi běžný režim daleko příjemnější než nemocenská.

nikinnna
20. zář 2016

@josefina79 vždyť ta nemocenská se nikomu na peníze nevyplatí. Navíc mě třeba posledni zaměstnavatel nepřiznával celý plat, takže je to fakt symbolická suma proti platu. Kdyby manžel neměl nadstandardní příjmy, jíme omítku ze zdi... Mimochodem mě za 3 měsíce ještě nedošla ani koruna, protože moje šéfová má neschopného účetního.

shannondrake
autor
21. zář 2016

To by mě zajímalo, kde jsem psala, že se mi nechce pracovat! Psala jsem, že mám fyzicky náročnou práci, kterou jsem ráda, že vůbec zvládám ve zdravém stavu. Celý den stojím a nemám se často ani kdy napít. Už mnohokrát se mi zamotala hlava a těhotná jsem nebyla. Jak nejím tak se mi teď dělá špatně a motá se mi hlava. Když se vám to stane někde v 2 m na štaflích, tak to zrovna příjemné není, jsem ráda, že stihnu slézt. Z neustálého tahání a posouvání těžkých krabic už mě píchá v břiše. Je to mé první těhotenství tak mám pochopitelně strach. Tak mi nevkládejte do pusy, že nechci pracovat.

A ne, vůči zaměstnavateli se blbě necítím. Chovají se tu ke mě jak k onuci, tak ať se tu klidně sami zblázní. A smlouvu mám stejně na dobu určitou, takže tohle mě nějak netrápí.

nikinnna
21. zář 2016

@shannondrake já tě chápu. Celé těhotenství mi lítá tlak a na štafle bych rozhodně nevlezla. Ono se snadno říká, ze zaměstnavatel by měl těhotné dát lehčí práci nebo 100 procent, ale reálně se na tebe většinou vybodnou.

roozenka
21. zář 2016

@shannondrake Mela bys byt prerazena na praci, kterou bys zvladala, urcite tohle je spatne, to by klidne mohlo byt na zalobu, kdyby meli nejake problemy. Je to v zakoniku prace, ze bys nemela delat prescasy, pracovat ve statni svatek a jine.... Drzim palce.

caverina
21. zář 2016

@roozenka bohuzel spoustu veci je v zakoniku prace....a zamestnavatele je umi tak kraasne obejit....

roozenka
21. zář 2016

@caverina To je pravda. ☹ Ale urcite bych se jentak nenechala.

nikinnna
21. zář 2016

@roozenka to já se bohužel nechám. Mám smlouvu na neurčito a po rodičáku se chci vrátit v klidu. Nechci si to teď rozházet a pak mít po návratu problémy nebo hledat něco jiného.

caverina
21. zář 2016

@roozenka tak ozvat se clovek muze....ale fakt je to kolikrat k nicemu....vubec se nedivim,ze nekdo takovouhle situaci resi nemocenskou,kdyz to bohuzel jinak nejde...

roozenka
21. zář 2016

@caverina je pravda, ze ja jsem ted v praci, kde se chovaji velice seriozne, proto jsem ted ,,v klidu,, ale v minule praci jsem resila skoro furt neco, az jsem odesla. No ach jo...

caverina
21. zář 2016

@roozenka a o tom to prave je....kdo nezazil nepochopi....

shannondrake
autor
21. zář 2016

Tady mě bohužel nemají kam jinam přeřadit. Zatím jsem to tady ještě nikomu neříkala. Příští týden jdu na gyndu tak uvidím.

Strana
z7