icon

Máte tipy na neobvyklá jména pro dítě?

natalie1709
17. črc 2025

Ahojky, poprosila bych typy na neobvyklé klučičí a holčičí jména🥰
Jaké jména vás zaujala nebo jste je nakonec dali svým dětem?
Chci mít inspiraci🌸
Děkuju.

Strana
z2
ninive211
23. črc 2025

Jinak ještě by bylo dobré se zamyslet i nad tím, že ne každé dítě touží po tom být "výjimečné", jedinečné, mít super zvláštní jméno. A že když rodičům přišlo super pojmenovat dítě Arwen či Noel, že to nemusí být tak "super" pro to dítě. Já třeba se svým jménem Lenka, kdy vždy byla minimálně jedna další Lenka ve třídě, nebo dvě, jsem spokojená a naopak jsem byla ráda, že mám jméno, které je oblíbené, které se dává. Už takhle jsem byla z některých důvodů občas terčem šikany (neprůbojná, drobná, chytrá, brejlatá, pihatá), ještě k tomu mít "divný" exotický jméno...

terulin
23. črc 2025
@ninive211

@terulin Přijde mi, že dneska rodiče hledají za každou cenu "neobvyklost", výjimečnost...až za pár let ta dosud totálně exotická jména budou naprosto normální.
Osobně jsem pro to dávat když už neobvyklá, tak mezinárodní jména, co jsou v zahraničí, ale i u nás. Přijde mi divné dávat českému klukovi navíc třeba s českým příjmením jméno Liam, Kevin, Noah apod. Teda za předpokladu, že žije v ČR a ne v Británii či US, samozřejmě...pak tuto volbu chápu.

@ninive211 za mě je jméno něco, k čemu má mít člověk vztah a pak ať je třeba nejdivnější na celém světě. Ale kdybych chtěla být fakt originální, tak dám JANU. Tu dneska nepotkáš...

ninive211
23. črc 2025
@terulin

@ninive211 za mě je jméno něco, k čemu má mít člověk vztah a pak ať je třeba nejdivnější na celém světě. Ale kdybych chtěla být fakt originální, tak dám JANU. Tu dneska nepotkáš...

@terulin A syn ji měl zrovna ve školce, Janičku🙂 Paradoxně je to mulatka, maminku má černou jako uhel 🙂 Jinak souhlasím, jména z 80. let se dnes moc nenosí (vyjma Tomášů a Honzů, Jan je nesmrtelné jméno, které se dávalo před 50., 40., 30 lety a dává se i teď. Možná i díky tendenci tohoto jména k dědení mezi generacemi)

natalie1709
autor
23. črc 2025

Děkuju všem za názory a typy na jména😌 dle mého at si každý dá jméno jaké chce protože je to každého věc😌

Strana
z2