Mohla jsem poškodit plod alkoholem a kouřením v těhotenství?
Ahoj holky, tak nedávno jsem tu řešila, že se nedaří a dnes jsem objevila druhou čárku na testu, následovalo ale zděšení, když jsem si uvedomila, že jsme se před týdnem trošku rozšouply s kamarádkama. Test jsem si dělala těsně předtím a byl negativní, tak jsem to opět brala jako neúspěch. Ale tento týden se stále nedostavila menstruace, začla mě děsně pálet žáha a v noci mě probudila křeč v břiše. Tak jsem si dnes koupila test a je to tam. Teď mám ale hrozný strach, jestli jsem hned něco ze startu nepokazila :( mohla jsem takhle v ranném stadiu poškodit plod? Já vím jsem blbá, ale zpět už to nevezmu.
Tu noc jsem vypila 2 panáky a 4x pivo + kouřila vitacig (inhalace vitamínů bez nikotinu, ale i tak se to nedoporučuje v těhotenství)
Co myslíte? Stalo se někomu taky něco podobného?
Děkuji za reakce a hezky večer.
@marimanta je mi líto, že to tvé děti takto poznamenalo. Myslím, že to je hlavně o tom, že tam ten přísun alkoholu byl možná nepravidelný, ale ve všech fázích těhotenství od začátku až do konce. Věřím, že i když nastávající maminka , nevědouc o těhotenství , pije alkohol během prvního trimestru (nějak rozumně, ne že je denně pod stolem) a pak půl roku abstinuje, že to na miminko zas takové následky mít nebude.
Já zjistila, ze jsem těhotná na začátku ledna. Během Vánoc jsme byli každý den u někoho na návštěvě, kde se pilo sampicko, víno, atp a na Silvestr jsem stáhla víc jak půl flašky Aperolu. Ještě brzo soudit, ale malý se jeví v pořádku 😀

@l22l taky to osolila v ránem začátku a bylo vše v pořádku ❤️