Morbidní obezita, těhotenství 140 kg +
Ráda bych založila diskuzi pro všechny morbidně obézní maminky. Myslím tím aspoň 140kg +.
Zajímají mě zkušenosti s těhotenstvím, porodem, doktory atd.
Prosím, aby nás sem nikdo nechodil urážet, nebo dával zlé komentáře, každý má snad právo na vlastní komunitu. 🙂
Děkuji za odpovědi, i za ty ne úplně pozitivní. Samozřejmě máte pravdu. Ale na světě jsou určitě i maminky xxxxl rozměrů, které se o svoje vymodlené mimčo zvládnou postarat lépe než některé jiné ,,mámy,,. Já právě doufám, že miminko pro mě bude dostatečně velkou motivací zhubnout aspoň 50kg, abych s ním mohla jezdit na kole, a fyzicky vše lépe zvládala. Když doteď všechny motivace selhali. Velkým vzorem je mi třeba Gabina z Malých lásek, která přesně tohle dokázala.
@mathilda1
Jestli umis anglicky tak doporucuju porad my 600 lb life.Slusna motivace na zhubnuti.
@zelenaesmolda no protože já celý život slyším že jsem anorekticka, nic nejím, oblečení si musím chodit kupovat do dětskýho atd atd.. Ale to jsem měla 52kg..to bylo než jsem otěhotněla po druhé,ted mám o dost víc..
@mathilda1 drzim pesti aby se povedlo dosahnout toho v co veris a chtela bys 🙂 s vahou jsem dost bojovala od puberty, kolem 15ti let jsem mela nadvahu, decka se mi smaly.. Na stredni diky posmeskum jsem mela 40kg pri nejakych 160cm, pak se to nejak zklidnilo a ja se drzela kolem tech 50kg.. Bohuzel jsem pak vlivem stresu ze zamestnani a te stitne dost pribrala a neslo dolu ani deko.. Krom obvodaka jsem mela stesti na doktory
@zelenaesmolda Tys sla rodit se 40kg?? I kdyz bys nepribrala zadne tehotenske deko, tak to vychazi na beznou vahu nejakych 35kg, dyt to maji prumerne ani ne jedenactilete deti...
@mathilda1 To víš, že to dokážeš, každý to dokáže. Ale přesně jak píše
@zelenaesmolda nehledej útěchu a ujištění, že je to v pohodě a nejsi jediná. Já mám obezní celou rodinu a právě asi díky tomu jsem jak proutek, protože když vidím, jak je jejich kvalita života brutálně snížena, úplně zbytečně, tak je pro mě motor nikdy takhle nedopadnout. Děti potřebují vitální rodiče, kteří s nimi budou lézt po stromech a za které se nebudou stydět před kamarády.
dovolím si taky ještě přispět, ano obezita je průser ze zdravotního hlediska, bez pochyby, o tom nemá cenu diskutovat a lhát si do kapsy.
Na druhou stranu, nedělejte malé tlusté chudáčky z dětí obézních lidí. Já jsem obézní, manžel nemá ani nadváhu, syn je hubeňour. Dovoluji si podotknout, že má mnohem více zážitků z rodiči, než mnohé děti hubených rodičů, kteří na své děti kašlou, samozřejmě stejně jako mnozí tlustí, to s váhou prostě nesouvisí. Chodím s ním na výlety na hrady a do přírody, do herniček (tedy když to jde), na loutková představení, dětské zábavní parky (miluje tubing s tlustou mámou, protože dojede nejdál), do různých zookoutků, na procházky u nás v lese k strašidelnému domu (tak říká barabizně bez oken), na bazén, akce pro děti v muzeích apod. Na stromy s ním teda nelezu, jsem silný dispraktik, koordinovaný pohyb je pro mě problém a mohla bych z něj tak udělat sirotka, ale zase ho třeba vysadím na nějakou příhodnou větev.
Takže opravdu ne každý tlustý rodič je hroch válející se doma a krmící děti chipsama a pěti knedlíky s gulášem, stejně jako ne každý hubený rodič je třeba vyhublý kuřák dávající denně krabičku a čas s dítětem na hřišti trávící čuměním do mobilu. Zkusme negeneralizovat a nedělat soudy u lidí, které neznáme.
@zelenaesmolda to je hooodne velky masak🤦♀️🤦♀️
@ai30 kdyz jsem rodila mela jsem 43kg,dite a voda,vlastni vahy jsem nenwbrala nic.
@aniea
Ja to mam stejne
@elencze 140 kg je ale ještě o level jinde, ne? Takovou váhu měli rodiče mého ex (tatínek dokonce tusim 150). Nejeli s námi na výlet, protože by se muselo od parkoviště jít 1 km pěšky. Koupili si schudecky, protože nedokázali zvednout nohu ze země a stoupnout si na zidli, když chtěli dosáhnout nahoru do skříně. Do auta se soukali po centimetrech, aby se tam vesli. Pro mě bylo naprosto děsivé se na to dívat. Vím, že nejaka váha vypadá jinak s různou výškou apod., ale vůbec si nedokážu představit, jak by někdo s jejich rozměry běhal po hristi, i kdyz by byl o generaci mladší.
Zakladatelce v její snaze držím palce🍀
@zelenaesmolda a docela mě to uráží, když slyším jak jsem hubená. nejsem takhle schválně, prostě nemůžu přibrat jen tak..
@aniea
Me to neurazi,davno jsem si zvykla.
@madbetka mám to taky tak 🤔

@sirinfirst Taky mám bohužel v rodině takový případ, kdy děti vypadají jako jejich rodiče... Přitom u těch dětí se to dá tak krásně ohlídat.
Já netvrdím, že naše děti vůbec nejedí sladké nebo že nevědí, co je omáčka s knedlíkem. Ale taky se cpou ovocem a zeleninou, mají spoustu pohybu a snažím se je naučit nějakou rozumnou míru.
Já jsem se naučila v dětství stres zajídat, jsem závislá na sladkém a je to peklo. Dokážu zhubnout, před rokem jsem zhubla asi 12kg...ale přenastavit tu hlavu a nespadnout do toho znovu je hrozně těžké, už to mám zpátky a znovu se odhodlávám s tím něco dělat. Nechci to pro ně, je to strašný trápení.
Takže obézní těhotenství, péče o děti..to všechno se dá zvládnout, i když si dobře uvědomuji, že ani mně se za těmi dětmi neběhá zrovna lehce (a že běhat musím, mám tři a nejstarší jsou 4 😀 ). Ale aspoň těm dětem je potřeba to předkládat jako něco, co ok není, a vyvarovat se toho u nich.