Může hluk a prach z rekonstrukce ovlivnit těhotenství?
Ahojte, jsem v 11 týdnu těhotenství, bydlím v bytovém domě a soused hned pod náma rekonstruuje, ruší bytové jádro, dělá kuchyň. Pořád něco vrtá, nebo pílí. Zvuky vrtání jsou dost hlasité, taky z toho pílení asi dlažby a obkladů určitě jede hodně prachu.. Samozřejmě chodím i ven, ale mám malé dítě, které musí být i doma, spinkat, jíst a tak, musím vařit, dělat domácí práce.. Bojím se, zda by tohle všechno mohlo nějak negativně ovlivnit těhotenství, miminko, ne jenom ta psychická nepohoda, ale i ten hluk, prach.. Až dnes jsem si uvědomila ten prach, měla jsem celý čas otevřena okna (jelikož je dost horko), co kyž jsem se něčeho špatného nadýchala... Co myslíte, hrozí neco?
Co takhle větrat jen v noci? Stejně je lepší vychlazovat byt v noci, když je venku nižší teplota než vevnitř, než ve dne, když je venku 30. Přes den je naopak lepší vůbec nevětrat. Hluk je problém, jedině si dát špunty do uší, pokud tě to psychicky znervózňuje. Mimčo v břiše by toho tolik slyšet nemělo, je to dost izolované (navíc začnou slyšet až od 16tt, takže teď nic).
Myslím si, že tvůj strach není adekvátní situaci ani druhému těhotenství. Jsi autorka i diskuzí o 3 dny starém chlebu a používání indukce v těhotenství? Pokud ano, měla bys velmi vážně uvažovat o terapii, protože tvé obavy ukazují, že máš rozjeté úzkosti.
Co takhle větrat jen v noci? Stejně je lepší vychlazovat byt v noci, když je venku nižší teplota než vevnitř, než ve dne, když je venku 30. Přes den je naopak lepší vůbec nevětrat. Hluk je problém, jedině si dát špunty do uší, pokud tě to psychicky znervózňuje. Mimčo v břiše by toho tolik slyšet nemělo, je to dost izolované (navíc začnou slyšet až od 16tt, takže teď nic).
@ultradotty Teď už si dám pozor, kdy větrat. Doposud jsem si to neuvědomila, až dnes mi došlo kolik prachu může být při rekonstrukci a ještě pílení kdečeho.. Větrala jsem na větračku, ne dokořán.. Máme i sítě, samozřejmě vím, prach přes to projde, ale možná to něco zachytí... Myslíte, že je to problém?
Pardon, ale je možný, že už se ti ten prach usadil někde na mozku i přes tu vetračku......
Ne, je to nepříjemné, ne nebezpečné
Před otěhotněním by se měly dělat psychotesty, povinně... 🙈
Ohrozit dítě v břiše nemůžeš ani hlukem, ani tím prachem. To bych se spíš bála, že to dýchá to starší dítě, co už máš doma.
Ohrozit mimino muzes pouze ty sama a to debilitou prostou.
Když jsem byla těhotná, rekonstruovali jsme my. Muž jezdil do práce, vše jsem řešila já, tzn. byla jsem většinu času doma a ten prach i denně uklízela. Navíc jsem se tu hádala s řemeslníky, kteří mi tvrdili nesmysly a práci chtěli všemožně ošulit. Za těch sedm let, co je syn na světě se na něm nic neprojevilo. Takže klídek.
Já spala v jednom pokojíku, další dva byli osrkané na cihly. Dokonce sem to bourala já, pomáhala malovat a další jiné práce 🤦 syn je živ a zdráv 🤷
Když jsem byla těhotná, rekonstruovali jsme my. Muž jezdil do práce, vše jsem řešila já, tzn. byla jsem většinu času doma a ten prach i denně uklízela. Navíc jsem se tu hádala s řemeslníky, kteří mi tvrdili nesmysly a práci chtěli všemožně ošulit. Za těch sedm let, co je syn na světě se na něm nic neprojevilo. Takže klídek.
@neesii Děkuji a bylo to taky na začátku těhotenství?
Šla bych něco dělat. Vymalovat, nebo tak neco…
Podle toho, jak to píšeš, tak to mimčo ohrožuje(š) dost výrazně - tím stresem. Pokud tě ten hluk stresuje, tak ideálně vezmi dítě a vyražte hned ráno, jak začne vrtat, ven na hřiště. Vezmi s sebou pořádnou svačinu v podobě ovoce a zůstaňte venku celý den. Na spaní vezmi kočár a pro sebe nějakou hezkou knížku, pozoruj přírodu a ptáky (jsou i ve městě, ale případně někam popojeď). Uklízet můžeš třeba o víkendu, až soused nebude vrtat, když tam nebudete, stejně se tolik nepořádku neudělá - a až dítě začne chodit do školky a ty do práce, taky budeš přes den pryč, tak je to takový trénink.
Držím palce, ať se toho stresu třeba s tou dobrou knížkou zbavíš.
Ahoj, nebudu tak drsná jako ostatní. Každopádně já bydlím na stavbě , rekonstrukce už trva skoro tři roky ,ale pořád je to tady jak po výbuchu . Všude je prach,borcus a plíseň ve druhém patře,které je zatím neobývané..do toho mravenci,pavouci,vosy...no hrůza . Ještě máme dům napojeny jen na studnu,takže to je vyloženě mňamka . No a za pár týdnů rodím ...nebudu říkat,že jsem v klidu,protože nejsem ,ale snažím se na to nějak nemyslet .. takže buď ráda,že to je u sousedů a ne u tebe doma . Jediný čím můžeš ublížit miminku je ten stres ...ale já jsem ve stresu nonstop ,takže nejsem ideální člověk na rady
Myslím si, že tvůj strach není adekvátní situaci ani druhému těhotenství. Jsi autorka i diskuzí o 3 dny starém chlebu a používání indukce v těhotenství? Pokud ano, měla bys velmi vážně uvažovat o terapii, protože tvé obavy ukazují, že máš rozjeté úzkosti.
@miryp přesně tak. Vždyť tehotenství není nemoc.
Od začátku těhotenství jsem řezala v práci lišty do oken na fakt hlasitý pile. Pracovala jsem tam až do odchodu na mateřskou. 8 hodin v kuse u pily, syna to fakt nepoznamenalo 🤣
Hlavně klid já byla těhotná a předělávali jsme dům konkrétně koupelnu a vše v pohodě
Téměř celé těhotenství jsem strávila na stavbě v hluku a prachu … největší riziko bylo ze na me neco spadne od nekud .. vse ok a nikomu to nevadilo 🙂
Když jsem byla těhotná poprvé rekonstruovali jsme dům, prach, bordel hluk, podotýkám že i já se rekonstrukce účastnila co šlo dokud to šlo jsem dělala i ja. A teda asi mě to ovlivnilo protože poslední dobou co zde čtu za dotazy mi přijdou ujetý 🙈🙈🙈

Fakt ne, to chce klid.