icon

Můžu v těhotenství sbírat kočičí wc?

mishaye
9. zář 2016

Ahoj,
mam prosbu a chci slyset vase nazory.. mam v byte dve kocky, ven nechodi.. chodi pouze na balkon.. 1.-3. mesice tehotenstvi se nema sbirat kocici wc, jinak muze prijit o dite? Me to prijde blbost, doufam, ze to nema vliv?? 🙈

rafal
9. zář 2016

Je to blbost. Když si po čištění umyjete ruce, tak by se nemělo nic stát. A pokud jste na pochybách tak poproste budoucího tatínka, ať vám s tím pomůže. Jinak se to tady už řešilo, zkuste si to najít ve fóru.

verca38
9. zář 2016

Resila sem stejny problem 🙂 koupila sem takovou tu derovanou lopatku a pouzivala sem..kdyz byl doma pritel,tak uklizel zachodky on 😉 o myti rukou se tady snad ani zminovat nemusime,to mi prijde automaticke 😀

lenbela
9. zář 2016

Měli jsme 2 kočeny když jsem byla těhotná a vše ok. Zachod čistil manžel.

zazrakysedeji
9. zář 2016

Se vsim souhlasim,odcervovala bych pravidelne,i kdyz jsou doma.Hmyz nebo syrove maso sezrat muzou.tak pro jistotu

mika251
9. zář 2016

Je možná nákaza toxoplazmozou, ktorá sa prenáša kocicim trusom a je nebezpečná v tehotenstve. Ale pravdepodobnosť nákazy je veľmi malá.

mic2211
10. zář 2016

Toxopolazmozou se kočka nakazí venku,pokud je kočka doma nemůže být nakažená. Tahle nemoc se ve většině přídadů přenaší na člověka přes potraviny vypěstované doma na zahrádce,na které se nakažená kočka vykálí. Máme taky kočku a neřeším to,pokud je naočkovaná a odčervená,nemůže mimču nijak ublížit.

kulihrasekzeleny
10. zář 2016

Ted resim stejny problem doma mam kocoura ven nechodi. Pritel uklizi zachodek. Jenze jede na mesic pryc tak chci jit bydlet k mamce nez se vrati. Tam maji 2 kocky ktere chodi ven a spi doma. Vcera jsem cely den studovala na internetu a na jedne strance psali, ze: tuto nemoc prenasi kotata od 3-6 mesicu ktere nejsou odcervena. Nemoc trva od 2 az 3 tydnu. Po prodelani teto nemoci uz si v tele vytvori protilatky, takze opetovne nakazeni je nepravdepodobne. Takze nakazeni od kocky je velmi male. Toxoplazmozu muzete chytit i ze syroveho masa nebo spatne umytych plodin ze zahonu.

zuzi317
10. zář 2016

Ahoj, toxoplazmou bývají nakažena pouze koťata a mladé kočky, nevím, jak starou kočku máš doma, ale pokud je jí už několik let a ven nechodí, tak je jisté, že toxoplazmu nemá a ani už mít nebude, máme kamarády veterináře a řešili jsme stejný problém ;).

terkakerka
10. zář 2016

Jelikož mám přítele, co kočky nerad, tak jsem po nich uklízela záchodky pokaždé sama... muchlovala a pusinkovala jsem se s nima... Ležela mi na bříšku a od samého začátku a v pohodě ;) Já se jich prostě nevzdám i když přítel na ně furt bručí. 🙂

sabatko
10. zář 2016

Doma máme dvě výhradně polštářovky, záchůdek jsem čistila normálně, těhotenství není nemoc (a to jsem u prvního měla rizikové, ale znáte to) a když se umyjí ruce (což mi přijde naprosto samozřejmé) tak se nemůže nic stát. Výkaly s rukama stejně vlastně ani nepřijdou do styku. Chce to klid a s rozvahou. Taky jsem se s názorem, že až budu jednou těhotná, tak kočky budou muset pryč setkala, ale je to nesmysl. Máme dvě zdravé děti a za povídání o kočkách a jejich léčení zrovna dostal náš čerstvý prvňáček první razítko do notýsku 🙂 .

rafal
10. zář 2016

@verca38 tak samozřejmě, ale když si čtu některé komentáře, tak mi přijde jako by to samozřejmé nebylo....