Neobvyklá zahraniční jména pro dívky. Hledáte inspiraci?
Ahoj, otevírám toto téma pro kamarádku, která by se ráda inspirovala. Čeká holčičku a chtěla by neobvyklé jméno, nejlépe zahraniční tvar. Ví, že dnes jsou málo využívaná tradiční česká jména, ale ta nechce. Líbí se ji například Dorothy, Isabel, Yasmin, Lola, Evelyn, Madeline, Charlotte, ale stále hledá něco, co ji zaujme. Děkuji za nápady ❤️
Ruth
@ruzovyjednorozec77 Haha, za mě lepší než tradiční a profláklá v top 10, kde je všude tisíc dětí stejného jména 🤣 Ale my žijem v Praze, kde je dost cizinců a neobvyklých jmen, děti to neřeší. Moje jméno bylo ve své době všude časté a štvalo mě to. Klasika, ale zprznit se dá vše a jeden spolužák taky vymyslel podobu, co mě štvala kvůli písničce. 🤪😁
@lennus ono je to o vkusu, ale úplně vidím tu Dorothy/ Jacqueine Sikorovou 😁🙏 😂 mě tohle přes pusu nejde a přijde mi, že se za každou cenu snaží rodiče mít výjimečné dítě až to není hezké
V okolí ještě třeba Sidney (ano, s měkkým i po S)
Me se libi Manon,Alma a Eden
@ruzovyjednorozec77 Mně přijde fajn, když to ladí k příjmení a pokud je třeba i jeden rodič cizinec, tak osobně bych volila jednoduché mezinárodní. Jenže vem si, že jiným rodičům zase nejde přes pusu klasika a mně třeba vždy po zkušenostech s mým jménem, i když se mi líbí, odradí to, co frčí a je toho všude moc. Holka se třeba vdá, že a i tak to memusí ladit. 😁 A fakt ty děti to neřeší, pro ně jsou to jména, to spíš rodiče na to upozorňují.
@lennus To je fakt, že hodně záleží na příjmení. My sice nemáme doma ani jedno ze jmen v diskuzi. Ale k našemu příjmení by šlo dát i něco méně tradičního myslím. Protože podle všeho rodina mého muže má kořeny mimo ČR, tak to příjmení není úplně typicky české (max 10 obyvatel s tímto příjmením v ČR).
@adelisss My to máme stejně, v Praze jen já a děti, pár lidí vč manžela na j. Moravě, taky ne české a zvažovala jsem i bez ová, žili jsme po svatbě chvilku v zahraničí, ale neplánovali jsme tam zůstávat. Nejvíc mi vadí, jak mi ho komolí, dokonce i v mailech, ale mám dvě a rodné - druhé je typické české, tak ho taky používám. 😉
Zaira
@alianan mame Miriam. A říkáme ji Miri ;) a kdyz zlobí tak mirule. Myslim ze je to fakt pěkný jméno ( jinak bych ho nedala) a tedy - "neobvyklý mi uplne nepřijde vnímám ho furt jako variantu jména Maria (Mariam)
@dolly82 z neobvyklych to ještě nepadlo Filipa (Philipa) - mít ještě jednu holku tak to má ;) a Cirilla .... Fiona Elen.... muhehehe 😉
Mě se líbí jméno Malia. Je neobvyklé ale krásné
@eliskapeskova Malenia.... 🤭
Dcera mela na ZŠ spolužačku a jsou pořád kamarádky a jmenuje se Konstancie. Říkají ji Kony.
@nebetka arwa je "sajrajt na mytí motorů"
@hkosakova1984 arwa je " (Arabic: أروى) is an Arabic feminine name. It means "gracefulness and beauty", "satisfied", and “fresh". "
Pamatuju si jméno Elyon z komiksu, který se prodával, když jsem byla malá. Hrozně se mi líbilo, jen nevím, zda by ho na matrice schválili.
@dolly82 mám Elizabeth ❤️🍀

Teď jsem viděla na školním tablu jméno Miri, je to asi oficiálně Miriam, ale Miri je moc hezké jméno, nad tím bych se i zamyslela.
Miriam je také krásné, ale už více dávané.