icon

Neobvyklá zahraniční jména pro dívky. Hledáte inspiraci?

dolly82
24. čer 2024

Ahoj, otevírám toto téma pro kamarádku, která by se ráda inspirovala. Čeká holčičku a chtěla by neobvyklé jméno, nejlépe zahraniční tvar. Ví, že dnes jsou málo využívaná tradiční česká jména, ale ta nechce. Líbí se ji například Dorothy, Isabel, Yasmin, Lola, Evelyn, Madeline, Charlotte, ale stále hledá něco, co ji zaujme. Děkuji za nápady ❤️

Strana
z2
alianan
27. čer 2024

Teď jsem viděla na školním tablu jméno Miri, je to asi oficiálně Miriam, ale Miri je moc hezké jméno, nad tím bych se i zamyslela.
Miriam je také krásné, ale už více dávané.

marty154
27. čer 2024

@dolly82 Evelina,Bernadetta,Celestyna,Hermina

pavca1982
27. čer 2024

Ruth

suzief
27. čer 2024

@dolly82 my máme Laru, slavíme na Lauru, den dětí, jelikož není v kalendáři

mabs
27. čer 2024

@dolly82 Madlen, Marlen, Inéz, Luna, Angelika, Bianca, Zoe.

jitkaem
27. čer 2024

@dolly82 Eržika

lennus
27. čer 2024

@dolly82 Mně se líbila Adina, Berenika, Evelína, Marlena a Luisa. Zaujaly mě i Erin, Erika, René, Malvína, Matea.

lennus
27. čer 2024

@ruzovyjednorozec77 Haha, za mě lepší než tradiční a profláklá v top 10, kde je všude tisíc dětí stejného jména 🤣 Ale my žijem v Praze, kde je dost cizinců a neobvyklých jmen, děti to neřeší. Moje jméno bylo ve své době všude časté a štvalo mě to. Klasika, ale zprznit se dá vše a jeden spolužák taky vymyslel podobu, co mě štvala kvůli písničce. 🤪😁

lennus
27. čer 2024

@dolly82 Ještě ze zahraničních se mi děsně líbí Chloe [klouí]. Asi se jinak čte v Aj a Fj

ruzovyjednorozec77
27. čer 2024

@lennus ono je to o vkusu, ale úplně vidím tu Dorothy/ Jacqueine Sikorovou 😁🙏 😂 mě tohle přes pusu nejde a přijde mi, že se za každou cenu snaží rodiče mít výjimečné dítě až to není hezké

angelinie
27. čer 2024

@dolly82 Seraphine, Violette

patypresdevaty
27. čer 2024

V okolí ještě třeba Sidney (ano, s měkkým i po S)

hadruska
27. čer 2024

Me se libi Manon,Alma a Eden

alianan
27. čer 2024

@hadruska Manon je krásná, hlasuji pro Manon.

lennus
28. čer 2024

@ruzovyjednorozec77 Mně přijde fajn, když to ladí k příjmení a pokud je třeba i jeden rodič cizinec, tak osobně bych volila jednoduché mezinárodní. Jenže vem si, že jiným rodičům zase nejde přes pusu klasika a mně třeba vždy po zkušenostech s mým jménem, i když se mi líbí, odradí to, co frčí a je toho všude moc. Holka se třeba vdá, že a i tak to memusí ladit. 😁 A fakt ty děti to neřeší, pro ně jsou to jména, to spíš rodiče na to upozorňují.

adelisss
28. čer 2024

@lennus To je fakt, že hodně záleží na příjmení. My sice nemáme doma ani jedno ze jmen v diskuzi. Ale k našemu příjmení by šlo dát i něco méně tradičního myslím. Protože podle všeho rodina mého muže má kořeny mimo ČR, tak to příjmení není úplně typicky české (max 10 obyvatel s tímto příjmením v ČR).

lennus
28. čer 2024

@adelisss My to máme stejně, v Praze jen já a děti, pár lidí vč manžela na j. Moravě, taky ne české a zvažovala jsem i bez ová, žili jsme po svatbě chvilku v zahraničí, ale neplánovali jsme tam zůstávat. Nejvíc mi vadí, jak mi ho komolí, dokonce i v mailech, ale mám dvě a rodné - druhé je typické české, tak ho taky používám. 😉

swan42
28. čer 2024

@dolly82 Mia, Meda, Adina a Olivia/e uz jsou docela casty jmena, tak jestli chce neco ultra extra, tak vybirat mezi jinyma.
Co zni zahranicne? Treba Pearl, Summer, Cathrine, Cloe, Maya atd atd atd atd

colik
29. čer 2024

Zaira

odula
29. čer 2024

@alianan mame Miriam. A říkáme ji Miri ;) a kdyz zlobí tak mirule. Myslim ze je to fakt pěkný jméno ( jinak bych ho nedala) a tedy - "neobvyklý mi uplne nepřijde vnímám ho furt jako variantu jména Maria (Mariam)

@dolly82 z neobvyklych to ještě nepadlo Filipa (Philipa) - mít ještě jednu holku tak to má ;) a Cirilla .... Fiona Elen.... muhehehe 😉

eliskapeskova
26. led 2025

Mě se líbí jméno Malia. Je neobvyklé ale krásné

odula
26. led 2025

@eliskapeskova Malenia.... 🤭

felis
26. led 2025

Dcera mela na ZŠ spolužačku a jsou pořád kamarádky a jmenuje se Konstancie. Říkají ji Kony.

hkosakova1984
4. dub 2025

@nebetka arwa je "sajrajt na mytí motorů"

odula
4. dub 2025

@hkosakova1984 arwa je " (Arabic: أروى) is an Arabic feminine name. It means "gracefulness and beauty", "satisfied", and “fresh". "

traveller007
4. dub 2025

Pamatuju si jméno Elyon z komiksu, který se prodával, když jsem byla malá. Hrozně se mi líbilo, jen nevím, zda by ho na matrice schválili.

swan42
5. dub 2025

@dolly82 tak co kamaradka vybrala?

denisa2402
5. dub 2025

@dolly82 mám Elizabeth ❤️🍀

Strana
z2