Neplánované těhotenství ve 40 letech. Jak se rozhodnout?
Zdravím všechny,
potřebuji se asi jen vypsat, kromě partnera nemám komu se svěřit, přeci jen se člověk s takovými věcmi moc nechlubí. Mám doma velmi chtěné tři děti, resp. kluky 😉 (9, 7 a skoro 2 roky) a nečekaně jsem nyní čerstvě těhotná. Je to šok, opravdu už další potomek nebyl v plánu, no stalo se 😟 Je mi 40, manželovi o rok méně, nestrádáme finančně, snad jen volný čas chybí, v každodenním shonu je těžké najít si chvíli jak na každé z dětí zvlášť, tak na manžela. Na děti jsem často sama, manžel bývá minimálně jednu, dvě noci v týdnu služebně mimo domov. Prarodiče vypomáhají velmi zřídka, není to žádná velká sláva, všechny tři si vzali snad 2x na pár hodin.
Upřímně, už na další těhotenství, porod, kojence, ponocování atd. vůbec necítím, konečně už jsme z toho všeho aspoň trochu vybředli😑 Na přerušení jsem nikdy nebyla, nevím co od toho čekat, ale nyní se kloním spíše k tomu. Nadšená z toho nejsem, ale rozum mi velí takto. Manžel je nakloněn spíše naopak, ale rozumí mi a podpoří mě v každé situaci.
Jediné pro, kromě samozřejmě etických důvodů, vidím v tom, že by nejmladší syn měl také parťáka věkem blízko, měli bychom dvě dvojice.
No mele se to ve mně 🙈 Má někdo radu či zkušenost...
?

@kosi_cek ty jsi pozitivní maximalistka 😅 Náhodou mám ve své bublině kamarády, co mají čtyři kluky a jsou super a byli u nás i přes víkend. Ve vedlejší ulici bydlí rodina, co mají čtyři holky, náhodou všechny děti máme +- měsíc stejně staré. A můžu teda říct, že radši ty čtyři kluky😂 Ty holčičky byly vždycky mezi sebou velice konfliktní a s pubertou je to ještě horší 😆 Jsem vděčná za ten vyrovnaný mix, co mám doma😅
@benty držím pěsti, ať všechno dobře dopadne. Neboj, nakonec to bude fajn. Všeho hodně - hluku, jídla i ponožek 😄