icon

Neschopenka v těhotenství

mirkamodrackova
5. bře 2017

Ahojik tehulky jdu za vama pro radu. Jsem 11+2 a jsem na neschopence ale spis z toho duvodu ze delam nocni a v praci mi rovnou rekly at jdu marodit. Ale proc to pisu tchyne dostala pobyt na 4dny v Karlovych Varech a nemuzou jet. Je nejaka moznost jak bych mohla jet ja s manzelem? Riskovat se bojim kdyby prisla kontrola.

Strana
z3
verus04
7. bře 2017

Tohle mě opravdu baví..autorka se zeptala na věc ohledně neschopenky spojené na nějaký pobyt a vy jí tady hned bičujete nějakými zákoníky a názory na který se nikdo neptal..asi nemáte co na práci, když se musíte zbytečně a nesmyslně šťourat proč je vlastně na neschopence atd atd..každého věc !!!

normalnimatka
7. bře 2017

bože tady jsou ale velmi počeně přející matky, který měly v těhotenství jeden dva problémy, který časem ustaly, a teď tady machrujou na celej svět, jak si někdo může dovolit jít na neschopenku jen proto, že je těhotnej a má taky "pár" problémů?
soucit autorce, nenech se rozčílit, tvou neschopenku ti moc přeju, je to rozhodně lepší, než se v práci snažit udřít a pak aby to bylo na úkor tebe nebo tvýho dítka.
ohledně pobytu už se tu už psalo,takže snad to všecko vyjde🙂

netopejr
7. bře 2017

@denda89 na papír o PN si nech napsat mobil, třeba to

flamarion
7. bře 2017

Holky, ale tady bude podstata jinde, nemusíte se na autorku čertit...Já jsem třeba učitelka a vím, že v tomto prostředí zase u některých ředitelů panuje přesvědčení, že když se těhotná paní učitelka "netrefí" správně, tak půjde také na neschopenku a hotovo dvacet, přece se nebude shánět náhrada v rozběhlém školním roce a složitě měnit rozvrhy. Pro příklad - paní učitelka by měla rodit v rozmezí listopad - leden a ředitel jí řekne "to už v září nenastupujte, nechte si napsat neschopenku". Jako by to bylo tak easy - "nechte si napsat". Samozřejmě, že absolutně nemá právo něco takového žádat, ale obávám se, že je to (nejen ve školství) běžná praxe. Zaměstnavatel vás sice nemůže vyhodit, ale když se ukáže, že nemá úplně vytříbený charakter, může vám to v práci tak opepřit, že o tu neschopenku budete žadonit...

j.a.n.i
7. bře 2017

@flamarion Upřímně, jelikož je těhotná dle našich zákonů defacto nevyhoditelná, tak když se ona rozhodne, tak to naopak sakra opepří tomu zaměstnavateli...

flamarion
7. bře 2017

@j.a.n.i To uz pak zalezi na povahach akteru...

mirkamodrackova
autor
22. bře 2017

Holky ctu az ted vase odpovedi. Nejak jsem nemela chut uz sem neco davat. Moc vam dekuju :* @verus04 @normalnimatka @flamarion

Strana
z3