Nevím, jak dlouho jsem těhotná
Ahoj, máme dvě děti, další se neplánovalo. Poslední MS si uvědomuji okolo Vánoc, poté bylo sem tam špinění. Rok před tím jsem měla MS pravidelně, ale okolo 14 dnů, proto jsem nepovažovala za důležité, že je to nyni zase úplně jinak. Dva týdny je mi neustále špatně, ale zase, okolo nás řádily střevní chřipky a tak mě opět nenapadla spojitost s těhotenstvím. Náhodou jsem si ale večer řekla, že test zkusím a na obyčejném mamatestu se ukázaly stejně silné čárky. Dětem je pět a čerstvě tři roky. Mladsi se v noci stále budí, konečně jsem po pěti letech v práci... Na další miminko se necítíme, zrovna prožíváme velkou vztahovou krizi, kdy jsme to chtěli ukončit. Jenže bych už stejně mohla být ve 12tt. Ani nevím, co od vás očekávám, jen jsem se chtěla svěřit.
K doktorovi jdu za týden. Já vím, že je to jen pár dní, ale jsem hodně nervózní...
A nejde to uspisit? To čekání je nejhorší! Je mi jasné, že máš obavu,ale teď už to neovlivnis a nezměnis... Držím pěsti!
Nj, co máš dělat neporadím, to si musíte rozhodnout sami, ale držím palce.
Probrala bych to s manželem...
@lmka2 A jak moc to je spatne s partnerem? A deti, o kterych pises, jsou jeho? Jak uz tady zaznelo, asi tomu tak chtel osud... jelikoz jsi napsala, ze to mozna uz bude 12tt, znamena to, ze uvazujes i nad potratem? Pokud ano, mela bys to v prvni rade probrat i s partnerem... Mela bys mu rici, ze jsi tehotna. Tehu jsi zcela urcite, ohledne toho neni co resit.. krasne silna carka, nevolnosti... nevolnosti jsou nejcasteji okolo 10tt... navsteva dr.bude jen o tom,.ze Ti rekne stari plodu a na zaklade toho se muzes rozhodnout,.co dal. Moznost, ze tehu nejsi, neni... navic dle popisu to vypada na prosperujici tehu.
Popravdě nechapu jednu věc...pokud spolu mate krizi, ale spíše spolu, tak je přeci jasne, ze muzes otehotnet...
*spite
Hele nějak bylo, nějak bude. To už nezměníš. Buď vás to posílí a stmelí, nebo to půjde do kytek.
Znám případ, kdy ženu při 3. těhu opustil partner, náhodou potkala bývalého spolužáka, rozvedeného, 2 děti (ale víc u mámy než u něj) padli si do oka a než dokojila to své 3. dítko, tak s ním otěhotněla. To se stane ani nevíš jak. No tak teď má ona 3, on 2 a spolu 1.... A funguje to. To nevymyslíš...
Tolko zenskych pokope a ani jedna ste jej neodporucili Clearblue test? Pise aj tyzdne,kupis v lekarni
@gita17 ale napíše max 3-4, starší těhotenství neukáže.
uz tak velk rozdil zivit dve nebo 3deti, i ta vybava Vam urco zustala po detech. a nevim o tom, ze deti musi mit jen pary, kdyz partner neni ok, tak se na nej vykaslete. Jsou to i jeho deti a bude se muset starat i kdyz budete zit oddelene.
Ahojky, k doktorovi bych šla hned paklize uvazujes o možnosti si malé nenechat, hraje kazdy den roli. Drzim palce at se správně rozhodnete.
@lmka2 Je to dar 😊 Urcite bych do toho sla! Treba se ta krize prave urovna.... budete se tesit na toho cvrcka, deti se budou tesit na brasku/segru... Vybavicku clovek dnes sezene za par kacek, pripadne treba znami, pribuzni by neco meli. Pokud jste ve tretim mesici,pak to male na svet chce prijit. S manzelem to nemuze byt tak zle, kdyz jste si vyrobili toho drobecka 😊 Proberte to v klidu,ale prosim neuvazujte o potratu. My se takovou dobu snazili, kdyz jsme chteli dite osvojit, rekli nam, ze nez nas pripravi psycholog a probehne vsechna ta byrokraticka hruza, tak ze to bude tak 1,5-2 roky, nez se vubec dostaneme na seznam cekatelu.... opravdu, to male je dar ❤ Nevzdavejte se ho.
A proc nejdes na pohotovost?! Tam jim rekni o situaci a papir budes mit hned...pak si sedni a premyslej 🙂 dite je dar, ale jen ty sama musis vedet jestli to chces takhle mit.... a potom cekat dite a nejak ho dotahat a nesnaset protoze jsi ho nechtela.?! To je taky kravina, kazde rozhodnuti ted bude tezke.. Ale to dite za to nemuze...
@marii90 vzdat se ditete je tezke 🙂 ale lepsi nez ho mit pokud ho nechci ..spousta , zen ma problem s pocetim a je to pro ne citlive tema. Ale dite ve spouste pripadu manzelskou krizi nezlepsi , prechodne se zapomene diky novorozenci na starosti se vztahem, ale pote se ti vraci do starych koleji obzvlast pokud uz v tom deti jsou.. a je jich vic.. dalsi dite je z pohledu vybavicky opravdu jednoduche , nenarocne a zena vi do ceho jde ( porod, kojeni, pece) ale predstava ze to doma neklape zena se musi staraz ondve jiz narozene deti do toho ev. Nocorozenec a zaroven strasak v pravdepodobnosti, ze by na dve deti a novorozence zustala sama..jsou ponekud k zavaznejsimu premysleni nez pocity jestli nejaka zena z okoli nemuze pocit rok dva nebo deset.
Coz nemyslim zle... ale nejdulezitejsi je myslet na sebe ... zvladnout se da ledascos , ale hledet zrovna v takovym pripade na to jak to maj ostatni je kravina.. todle je treba vyresit V SOBE pac to ,, ja cekam 3 dite ja ho budu zivit ja budu matka,, ne sousedka pres ulici 🙂
Ahoj, všem moc děkuji za reakce. Bála jsem se, že budou jiné. Dvě předchozí těhotenství s partnerem jsou. O tomto těhotenství ví a sám je velmi proti, abych si ho nechala. Měla bych těžké starat se sama o dvě předškolní, natož ještě o miminko. Vím, že bych to nezvládla. Na gyndu jdu zítra, ale tuším, že už budu 9.tt. Ozvu se vám a moc děkuji.
@lmka2 nikdo nema pravo, Te soudit at se rozhodnes pro jakykoliv smer ve svem zivote..Ani by ses nemela nechat ovlivnit okolim , ale nekde vevnitr si rict klidne i napsat vsechna pro a proti... a byt pripravena na to ze to muze casem hodne bolet.... a na tu bolest v dusi Te nikdo nikdy nepripravi ....
@lmka2 držíme palce ať to dopadne jak si prejes
@imka2 o je hodne tezke. Krize s partnerem, necekane prijde do cesty mimi, partner ho ani nahodou nechce... bude to pro Tebe tezke rozhodovani. Jak bylo napsano vyse, potrat neni tak jednoduchy, jak se zda, protoze zanechava bolestivou, tezce hojitelnou ranu na dusi. Muze to byt pro Tebe tak tezke, ze budes se s nenavisti koukat na partnera a uz to nemusi byt nikdy jako driv... ale taky to muze dopadnout jinak, muzes to brat jako ulevu, to vse zalezi jen a jen na Tobe. Kdybys zustala sama se 3 malymi detmi, at si tu pise kdo chce co chce, bylo by to hodne tezke. Ono se totiz dobre radi, kdyz clovek neni v kuzi toho druheho... Rozhodnuti je jen a jen na Tobe. Preji hodne stesti v rozhodovani a at se rozhodnes spravne.
Ahoj holky. Ve čtvrtek jsem byla na potratu. :( jak se cítím duševně asi psát nemusím. Fyzicky je mi ale taky bídně. Včera jsem měla bolesti podbřišku jako při počátku kontrakcí. Dnes je mi hrozná zima. Jsem přes hodinu v mikine, bundě, čepici a pod silnou peřinou a pořád se klepu. Bolí mě celé tělo, hlavně bedra. Je to běžné? Děkuji.
@lmka2 nevím,raději bych zašla k Dr ale napadlo mě,nesouvisí to s psychikou?Tedy myslím tu zimnici nevím snad někdo poradí lépe.....
Nevím Lucko. Třeba ano. Naměřila jsem si 38,9 stupňů, paralen mi na bolest a zimnici nezabral. Asi pojedu na pohotovost.

Zajdi si k doktorovi,ať víš na čem jsi, a pak teprv uvazuj,co bude dál.. promluvte si s partnerem.. pokud jsi ve 12.tydnu,tak to ber jako osud,asi to tak mělo být...