Nízké hodnoty u Triple testů. Máte podobnou zkušenost?

mamikry
20. únor 2020

Dobrý den,
prosím o zkušenosti. Včera mi doktor oznámil, že mám negativní integrovaný screening (triple a NT). Rizika 1:5300 a 1:13000. Zároveň mi ale řekl, že jsou všechny hodnoty nízké, takže mě poslal na genetiku, kam jdu až za týden. Celou noc jsem nespala. Máte někdo podobnou zkušenost? Hodnoty mám AFP a uE3 0,53 MoM, HCG 0,50 MoM, HCG beta 0,80 MoM a Papp-A 0,57. Podle všeho jsou hraniční, ale v normě. Nevím, co si o tom myslet

vaseli16
20. únor 2020

A NTjako takovy sam dopadl jak?Triple test dopada casto spatne a pritom je vse ok...ale jinak na tvem místě bych byla v klidu,i celkove byl negativni...vic bych to neresila.

mamikry
autor
20. únor 2020

@vaseli16 děkuji za reakci. NT byl také negativní a hodnoty byly v pořádku. Neřešila bych to, kdyby mě neposílal na genetiku. Ale takhle mám obavy, že mě budou chtít posílat pro jistotu na plodovku, a čekat na výsledky, to se zbláznim.

vendes
20. únor 2020

@mamikry Na genetice se vás zřejmě zeptají na výskyt vrozených vývojových vad v rodině a udělají znovu podrobný UTZ. Pokud byl NT v pořádku a teď jsou výsledky negativní, na vašem místě bych případný odběr plodové vody odmítla. Já ji odmítla při riziku na DS 1:250, nabídli mi neinvazivní testy z krve.

barmil
20. únor 2020

@vendes @mamikry mne utz ani nedelali, od stolu mi nabidli plodovku nebo odber krve, pritom rodinna geneticka zatez zadna. Odmitla jsem. Ted jsem ve 20tt sla pro jistotu na velky morfologicky utz, vcetne kardiologickeho (DS ma vzdy vadu na srdci) a vse naprosto v poradku, zadne ukazatele na vvv, pritom v tomto stadiu to jiz je videt, riziko jsem mela 1:100 na DS

mamikry
autor
20. únor 2020

@barmil já mám právě podle závérů riziko malé, jen my z nějakého důvodu vyšly nízké hodnoty markerů a netuším, co to znamená.

vaseli16
20. únor 2020

@mamikry ja mela take vsechny vysledky ok, ale kvuli VVV u prvniho miminka kdy se těhotenství ukoncovalo nas i přes to poslali znovu na genetiku kde se koukli na vysledky vse podrobne probrali a vysvetlili nabidli i odber plod. Vody, ale ten jsem odmitla. 2.screening mi zaridili u docentky ktera se zabyva jen srceeningama, aby vyloucila vsechny markery co by mohly byt spatne vzhledem k VVV prvniho miminka... Takze se nebojte je to vicemene jen rutinní postup.

mamikry
autor
29. únor 2020

@vaseli16
@barmil
@vendes
Děkuji vám za podporu. Šťastný konec se u nás bohužel nekonal, ale jsem vděčná, že jste si udělaly čas a odpověděly.

barmil
29. únor 2020

@mamikry to me moc mrzi. Hodne sil a at se brzy zadari znovu.

kocila
29. únor 2020

@mamikry ach jo,to jsou spatne zpravy... tim,ze jsi mela standardni vysledky moc hezke,tak jsem verila,ze bude vse v poradku...
A co nakonec odhalily nizke hodnoty za problem?
Tak at vse brzy odezni a brzy přijde miminko nove...

mamikry
autor
29. únor 2020

@kocila nízké hodnoty patrně naznačovaly, že má miminko špatný přísun živin. Umřelo nám v bříšku, protože mělo omotanou pupeční šňůru kolem krčku. Na genetiku jsme už nedošli, ale myslíme si, že to mohlo být tím.

beatkaa91
4. led 2023

Ahoj Holky,zkusím obnovit tuhle debatu.chci se zeptat zda máte některá prosím zkušenost🙏 prvotrimestrální screening byl negativní a hodnoty krásné a při triple testu v 16 tt se v krvi objevil nízký hormon estroil? Dneska jsem byla na genetice. Doktor mi řekl že mám větší riziko na Smith-Lemli-Opitz syndrom. Bylo mi nabídnuto odběr plodové vody ale ten jsem odmítla s tím že mi dnes vzal lékař krev DNA jestli nejsem zdravý přenašeč tohoto syndromu(syna už máme 2 a půl roku. Syn je v pořádku)Pokud se potvrdí že jsem přenašeč podstoupím odběr plodové vody.
Sám genetik dnes říkal že triple testy jsou někdy falešně pozitivní ale prověřit to musíme.
Máte prosím některá zkušenosti? Předem děkuji za odpověď.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru