Očkováni Covid v těhotenství. Jaký na to máte názor? Přemýšlíte o něm?
Krásné nedělní ranko všem 🙂
Mám dotaz je mi 30 let, jsem asmatik a jsem těhotná.
Jaký je vás názor na očkováni? Přemýšlíte o něm někdo během těhotenství nebo kojení? 🤷♀️
Rozhodně do toho nejdu, počkám až bude miminku aspoň rok a pak se rozhodnu. Intenzivně pracuju na svém zdraví jinými způsoby. Nechala jsem takhle rozockovanou žloutenku kvůli prvnímu těhotenství. Obecně se maximálně vyhýbám jakýmkoliv lékům atd, takže nechat se očkovat těhotná je pro mě naprosto nemyslitelné.
Můžu se zeptat, ono je někde uvedeno, že se v ČR očkují i těhotné? Já myslela, že i kdybych se zaregistrovala tak jakmile zjistí, že jsem těhotná tak nenaočkuji 🤷♀️
Jako těhotná bych se rozhodně nenechala očkovat bála bych se vedlejších účinků a bála se i o miminko
@macolka Mam novorozenecka a rozhodla jsem se pockat po sestinedeli, pak se ockovat necham. Jeste to teda proberu na prvni poradne s pediatrickou a zavolam obvodni, ale mam dve starsi, ktere od zari ceka skola a skolka, takze riziko, ze neco donesou, bude. Pri trose stesti bude mit protilatky pak i miminko.
Me dr kvůli těhu oddalila o rok i tetanovku.... toto mi prostě hlava nebere, že se ockuji dobrovolně i těhotné něčím, co se neví, co to udělá jak s člověkem po pár mesicich/letech natož s nevyvinutym miminkem..
@macolka Dneska byl zrovna na seznamu takovy trochu poplasny clanek o tom, jak jsou tehotne ohrozene. No... Ac jsem zastance ockovani, a ted ve 30 tydnu jsem byla na Boostrixu, tak zrovna tuhle vakcinu povazuju za experiment, u ktereho nikdo nevi dlouhodobe dusledky, jen kazdy doufa, ze to dobre dopadne. Takze pustit neco takoveho do organismu meho vyvijejicihose ditete teda nehodlam. Pri kojeni mozna spis, uvidim, co tu bude na podzim za mutace, a jestli tato vakcina na ne bude fungovat 🤷🏻♀️
Já teď právě taky uvažuji...jsem po revizi ZT a chceme se snažit co nejdřív a teď nevím, jestli se příští týden zaregistrovat, aby mi probíhající vakcinace snažení nepřekazila...prostě babo, raď...
Těhotná bych asi počkala až po porodu. Ale rozhodně bych byla ráda, že jsou aspoň očkováni lidé v mém okolí, protože ten průběh u těhotných je horší.
@tez83 ahoj, můžu se zeptat, jak je možné že tě očkují, když si těhotná? Já dnes četla, že těhotné se očkovat nebudou.
@drep Tak on dr. Google vi vzdycky vsechno nejlip 😀.
@macolka tento typ vakcin neni v tehotenstvi kontraindikovan. Ja se naockovat nechala, protoze pracuju s nemocnymi a do prace jsem chodit potrebovala. Vlivu na plod se nebojim, vakcina pres placentu neprechazi, benefitem pro dite budou protilatky.
Jinak ja uz jsem skoro 2 tydny po porodu, mala ma spravny pocet koncetin i vsechny organy, takze no stress 😀
@miskasvobodova díky zaměstnání,které dělám...resp.nyni už jsem na MD.
Dnes jsem vezla na očkování manžela, s tím že se případně zaregistruji k očkování, jsem 23+1tt. Všemi pracovníky centra i lékařem mi očkování bylo velmi nedoporučeno. A konkrétně v očkováním centru FN Olomouc je těhotenství kontraindikace k očkování.
U nás to už asi nepůjde:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/tehot...
Tak sem dneska kontaktovala svého gynekologa, jak to teda je u těhotných s očkováním. Odpověděl, že pokud mám zájem o očkování, tak ať se zaregistruj. Těhotný se očkovat mohou.
@macolka upřímně jsem byla rozhodnutá, že se očkovat nenechám, až do té doby, než jsem Covid před měsícem dostala. To mi fakt stačilo a než další kolo tohohle, klidně si za nějaké ty další 2,5-3 měsíce( nebo jestli se to teď prodlouží) na očkování dojdu. Já vím, že ty vakcíny nejsou tak úplně do detailů prozkoumané a všichni z nich asi máme strach, ale když si člověk opravdu dá práci a zjistí si objektivní informace, tak rizika oproti onemocnění Covidem během těhotenství jsou minimální. Takže já za mě do toho určitě jdu, už jen proto, že chci malou ochránit.
Já určitě se očkovat nenechám!
Víte ,jak se vytváří moc a s lidmi se hraje divadlo? Vše jim vezmete ! Vezmete jim zábavu ,svobodu , vše na co byli zvyklí . A pak jim jen trošku dejte zpět . A ještě jim řekněte ,že to je pro jejich dobro. Budou brát vše ,jen aby se dostali k trošku normálnímu světu..
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@mamadvoudeti 🤦🤦🤦 az vam na ten hnus v rodine zemre nekolik zdravych relativne mladych lidi, a sama jeste s covidem skoncite na kysliku v nemocnici, tak jsem zvedava, jestli byste takove bludy jeste psala 🤦🤦🤦
@petramana covid je hodně divná nemoc. Mám z ní respekt , protože už i ti věční odmitaci - imunologove uznávají ,že vznikla na 99% v laboratoři . Jelikož je něco umělé je to zcela nevyzpytatelné. Neznám žádnou jinou nemoc ,kde by jeden člověk nevěděl že ji má a druhý by se udusil. Zvláštní , divné, šílené . Přesně způsob jak lze lidi vyděsit . Když vyděsíte lidí a nabidnete řešení , budou ho chtít. Jen aby opět zažili falešný pocit normálnosti. Dostat do sebe cizí látku vyvinutou za pár měsíců (ano, né let jak říkají ) je obrovský risk . To není jak polknout tabletku !

@macolka já o něm přemýšlím. Teď jsem zrovna četla o očkování těhotných ve světě. Tady v ČR jsou to jen desítky. Já jsem teda v prvním trimestru a upřímně mám strach z vedlejších účinků. Dítě máme dá se říct vymodlené. Ale v době kojení se určitě nechám naockovat.