icon

Od jakého týdne těhotenství jde vidět gestační váček?

kuliiiisek
17. bře 2016

Ahoj holky, včera mi vyšel pozitivní test...ta druhá čárka je tam vážně vidět, není to žádný "duch". A dneska jsem byla na gyndě a dr nic neviděla. Můj menstruační cyklus je 38 dní. Tudíž poslední menstruaci jsem dostala 5.2.2016. Jak je možné, že mám tak silnou tu čárku a na utz nešlo nic vidět?? Dr mi řekla že mám jen zvýšenou sliznici. Jinak ovulaci jsem měla kolem 24.2.2016, byla jsem zrovna na prohlídce. Stalo se to některé z vás?

Od jakého týdne těhotenství jde vidět gestační váček?
lamia
17. bře 2016

Jo,stalo,ve třetím těhotenství, šla jsem na prevenci a zároveň mi den předtím vyšel pozitivni test (mela jsem zpoždění a dělala jsem si ho právě kvůli te prohlídce), na Uz byla jen vysoká sliznice, U me bylo jen brzy,na kontrole za týden a neco už bylo vidět krásne vše vč.pocinajici srdeční akce. Strasili me mimoděložním teh., ale jen jsem prostě šla moc brzy,je lepší počkat déle. Test jsem mela zcela jednoznačně pozitivni- nejsou kvantitativní, každému stoupá hCG jinak,každý test se jinak intenzivne vybarvuje.

kuliiiisek
autor
17. bře 2016

@lamia Děkuji za odpověď.

misicka1988
17. bře 2016

@kuliiiisek Já byla 3 den po vynechání MS na plánované prohlídce , a nebyla ani vyšší sliznice. Týden na to byl už gestační váček , další týden žloutkový , další týden srdíčko. Chodím na kontroly častěji , jsem po IVF 🙂

lomanta
17. bře 2016

pred prvním těhotenství jsem měla hrozně nepravidelnou MS. 56. den MS jsem šla k dr., že jsem to stále nedostala a na testu nic nemám vidět. On viděl silnou děložní stěnu, ovulace že proběhla, takže můžu být těhotná a nemusí to být ještě vidět. Druhý den jsem měla pozitivní test 😉

kuliiiisek
autor
17. bře 2016

@misicka1988 Děkuji a ať Vám vše dobře dopadne 🙂.

kuliiiisek
autor
17. bře 2016

@lomanta Děkuji za odpověď 🙂.

mishula11
19. bře 2016

@kuliiiisek Ahojky, měla jsem to úplně stejný, taky jsem měla dlouhý cykly, menstruace naposled 6.2. a včera jsem si dělala test a vyšel pozitivní a tak jsem jela hned k dr. a na ultrazvuku nic vidět nebylo, tak mi vzala krev a podle krve jsem těhotná ale že je ještě brzy na to aby to šlo vidět na ultrazvuku, za 2 týdny mám jít na kontrolu a to už by mělo být něco vidět a jsem prej ve druhým max třetím týdnu těhotenství 🙂

ladako
20. bře 2016

Ahoj,měla jsem pozitivní test v patek a dneska byla čárka už jasnější. Dneska mě bolí břicho jak před menstr., myslíte,že je to normální?

weronicaaaa
12. dub 2016

@ladako ano

lucousek11
13. dub 2016

Ahojky, v pondělí jsem zjistila že jsem těhotná, na testu byl jen slabí proužek. V úterý jsem si dělala další a tam už byl proužek jasně vidět. Šla jsem na gynekologii ale ještě nebylo nic vidět že je ještě brzy. Dnes jsem byla na krvi a do zítra musím ještě počkat až mi to dr. potvrdí z krve. Ale nedalo mi to a jeden sem si udělala i dnes a zase byl jasně vidět i druhý proužek 🙂

ladako
13. dub 2016

@lucousek11 ja jsem si delala test obden nez jsem sla k doktorovi🙂, tak at je vsechno v poradku.

lucousek11
14. dub 2016

tak už to mám potvrzené 🙂 26.4 jdu na ultrazvuk

sajinka
18. dub 2016

Ja jsem si udelala test den po zpozdeni nejak sem to citila test byl negativni o tyden pozdeji duch den po tom uz byla videt krasne druha carka a ultra nebylo jeste nic videt pozitri jdu na kontrolni ultra a uz by to melo byt videt budu začínat 5 tt

lucousek11
26. dub 2016

Tak jsem dnes byla u dr a už tam bylo miminko vidět, má teď 16mm jsem teda 5+4 tt za 2 týdny jdu na další utz, tam by už mělo být slyšet srdíčko. Už aby to bylo 🙂

elinecska
Odpověď byla odstraněná
elinecska
27. dub 2016

Přidávám se holky. Před 14 dny jsem si dělala test protože se nedostavil a menstruace a byli tam dvě čárky ale ta jedna ponelud slabší. Test jsem opakovala o svá dny déle a už to byla čára jak dálnice 😀 hned jsem volala k doktorovi a objednali mě hned na další týden. Na dnešní den jsem se celkem těšila, ale měla jsem strach co bude. Doktor mě vyslechl spočítal v kolikátem tt bych měla případně být. Nejdřív mě prohmatal a řekl, že děloha je zvětšená, pak mi udělal ultrazvuk a byl tam 🙂 Byl tam maličký asi 10 mm prcek. Podle pana doktora se mu daří velice dobře, krásně mu už bylo srdíčko 🙂 Dneska byl můj nejšťastnější den na světě. Snad se nám bude dařit i nadále dobře. Od sestřičky jsme ještě dostali vitamíny kombinaci vit. D a kyseliny listové.Kyselinu listovou již užívám. Přítel ještě o tom neví, není to až tak plánované, ale rozhodně ne nechtěně. V pátek jedeme na víkend pryč a povím mu to u večeře v restauraci. Za 14 dní jdu na kontrolu a na vystavení průkazky a třeba už budu mít i pěknou fotečku, abych se pochlubila. Držte mi holky palce🙂 a všem přeji hodně zdravíčka . Jinak jsme podle MS 7 týden a podle malého 6+2,ale prý to nehraje žádnou roli. Snad bude nadále krásně růst