OGTT - po prvním odběru mě poslali domů, že mám vysoké hodnoty

lucyvh
16. bře 2018

Zdravím, měl jste prosim někdo zkušenosti s testem na cukrovku. Kdy Vás hned po prvním odběru, když přišly výsledky poslali domů, že máte vysoké hodnoty? A na nápoj vůbec nedošlo? Jaký je další postup, pošle vás lékař znovu na test nebo už automaticky máte cukrovku a budete chodit do poradny. Děkuji za odpověď.

olga_
16. bře 2018

Mrkni sem: http://www.tehotenskacukrovka.cz/
Najdeš tu info o tom, jak by měl test správně probíhat a jaké jsou správné postupy laboratoří. Po testu můžeš vyplnit dotazník o průběhu. často laboratoře bohužel postupují špatně a podávají chybné info, což může vést ke zkresleným výsledkům. Tyto lékařky od Apolináře se tématu systematicky věnují a edukují laboratoře, aby postupovaly správně a jednotně.

lucyvh
autor
16. bře 2018

Děkuji, já právě byla na tomto testu a hned po prvním odběru mě poslali domů, že mi ani nápoj nedali 😏, tak jsem z toho hotová. K lékaři jdu, až za týden, protože má dovolenou. Tak nevím, zda mě pošle na nový test nebo mě už budou brát jako, že mám cukrovku 😪.

olga_
16. bře 2018

@lucyvh Měli by tě správně pozvat na druhý den znovu na odběr nalačno. Pokud by i druhá hodnota byla nad 5,1 mmol/l, měla bys být odeslána na diabetologii. Pokud by byla v normě, měl by proběhnout test. Vyplň jim na stránkách ten dotazník a trvej na opakování testu nalačno.

oveckaluky
16. bře 2018

U nás naberou krev, půl hoďky se čeká a podle výsledků buď je všechno v pořádku a pustí tě domů, nebo ti dají vypít ten glukózový roztok, po něm dvě hodiny sedíš u nich a znovu naberou krev...aspoň to tak bylo před jedenácti lety, tak očekávám, že teď mě čeká totéž 🙂

olga_
16. bře 2018

@oveckaluky Krev se nabírá nalačno a výsledek je okamžitě - pokud je v normě, dává se glukóza, naopak pokud v normě není, má se test nalačno opakovat druhý den. Pokud je v normě - glukóza, pokud ne, je to směr diabetologická poradna. Odběr se dělá po hodině od vypití glukózy a pak i po té druhé hodině.
Viz správný průběh testu, který je popsán na webu, na který jsem dala odkaz v prvním příspěvku.

oveckaluky
16. bře 2018

@olga_ Tak to u nás dělají špatně 😉

olga_
16. bře 2018

@oveckaluky Tak je to potřeba nahlásit na tom webu, lékařky z Apolináře pak laboratoř proškolí. Bohužel to dělají špatně dost často...

michza
17. bře 2018

Já když jsem byla,tak jsem na poprvé měla 5,3. Šla jsem znova za dva dny a měla jsem 5,4.Takze žádanka do dia poradny a už mám glukometr a dietu,ale tu jsem začla držet hned po tom prvním špatným výsledku.Jak psala slečna/paní výše koukni se na ty webový stránky,tam je to hezky vše popsané 🙂

ladyhacek
17. bře 2018

Prosím a kdy se chodí? Už si to nepamatuju 🙂 dekuji

michza
17. bře 2018

@ladyhacek mezi 24-28tt

lucyvh
autor
17. bře 2018

Já právě ani hodnoty nevím, že to pošlou mému lékaři, jenže ten má teď dovolenou, proto mám nervy 😪. Jen mě zarazilo, že mě jedinou poslali domů hned po prvním odběru, co přišly výsledky, že jsou vysoké hodnoty. Proto jsem chtěla vědět, zda mě bude čekat znovu test nebo sem automaticky už zařazena do dia poradny 😏.

lucyvh
autor
17. bře 2018

Jinak me poslali v 26tt.

michza
17. bře 2018

Mě tedy řekli hned že je mám zvýšené a objednali právě znova,to mi zas řekli že mám zvýšené,tak jsem si hned došla na gyndu se zeptat co dál,tam mi sestra řekla ať přijdu dřív než na stanovenou kontrolu, doktor mi dal žádanku do dia.

lucyvh
autor
17. bře 2018

Jojo, tak děkuji. No já musím týden čekat, kvůli té dovolené, co má můj gynekolog 😏, proto z toho mám nervy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru