Oznámení těhotenství rodině. Jak to říct métu tátovi?

elda123
4. lis 2023

Ahoj , bude mi 25 let a zjistila jsem ze jsem těhotná jsem přibližně v 6tt . Mám pritele se kterým jsme už rok manželé teď v prosinci spolu budeme 8 let , máme kde bydlet ale jsme teda v pronájmu.
A teď k tomu proč tohle píšu bojim se oznámit těhotenství mému tátovi , moje mamka už to ví(ta měla hroznou radost) . Vůbec nevím jak táta bude reagovat je povahově hrozny cholerik, bojim se ze se semnou přestane bavit a nebude chtít vidět moje dítě nebo spíše nebude chtít být děda, tak bych potřebovala poradit jak mu to říct mám z toho hrozné nervy.

klokanka31
4. lis 2023

@elda123 A proč by ses ho bála? 🤔 Můj táta je taky výbušnější povahy, ale vždycky z těhotenství byl šťastný, a jako děda je skvělý.

uzivatelkapetra
4. lis 2023

@elda123 a proč očekáváš, že to bude brát jako špatnou zprávu, tedy důvod se naštvat? Snad jsi vdaná a dospělá, tak to může očekávat ať má jakoukoliv povahu. I cholerik může mít radost.

mimi1004
4. lis 2023

Mě překvapuje, že o manželovi mluvíš jako o příteli. A proč by vnouče mělo být pro nastávajícího dědečka problém?

janule0123
4. lis 2023

@elda123 kdybys mu rekla ze ses těhotná, mas rok do státnic, balis skolu a borca znáš par měsíců, tak bych se asi bála … ale je ti 25, si vdaná .. kde je problém ? Řekla bych spis ze se to čeká, ze prijdes s něčím takovým …

lauriak
5. lis 2023

S pritelem ste uz rok manzele? 😅 To uz asi nebude pritel 🧐
Co sa tyka otca, pokial ste uz rok manzelia tak zrejme pocita s tym, ze budete mat deti.

kokoska29
5. lis 2023

@elda123 promiň ale na to že je ti 25 a jsi vdaná, tak působíš hrozně nedospěle 🤷 nechápu proč se bojíš říct rodičům že jako dávno dospělá a vdaná žena čekáš dítě. Proč by měl kvůli toho být naštvaný a přestat se s tebou bavit? A kdyby jo, tak to přece není tvůj problém .. budeš matka, měla by si asi zapracovat na svém sebevědomí a trochu dospět.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru