Oznámení těhotenství v práci/doma

akinorev10
11. pro 2017

Zdravím Vas holky! Resim nyni takovy mensi problem a to je to, komu drive oznamit tehotenstvi a chci slyset vasi radu.. jsem ve 13. tydnu tehotenstvi a pod stromeckem chceme vsem blizkym nadelit tuhle novinu...vec se ma tak, ze bydlim ve stejnem meste kde pracuji a lidi se mezi sebou znaji v tomto meste..mela jsem prvni v planu oznamit tehotenstvi v praci a to v dobu, kdy koncime pred Vanoci a to je 20. prosince..jenze mam strach, ze do Vanoc se to muzou dozvedet mi blizci od lidi z prace..je podle Vas lepsi to rict na Vanoce blizkym s tim, ze jsem to nerekla jeste v praci, at to nesiri dal a ze mam v planu jim to povedet po novem roce, jak prijdu do prace? Dekuji a omlouvam se za banalni dotaz..ale stale nad tim premyslim

klaraaaaaaaaaaa
11. pro 2017

Já jsem to řekla v práci minulý týden jenom nadřízeným a nejbližší kolegyni. Rodině, kamarádům to řekneme mezi vánočními svátky. Zbytku kolegům to řeknu po novém roce.

vanea
11. pro 2017

Já to řekla v práci po prvním screeningu jen šéfové, která slíbila že dál se to nedostane🙂 doma jsme to oznámili vzápětí rodičům a sourozencům, aby to neříkali..zbytku rodiny a kamarádům jsme to řekli až po 2.screenu, kdy bylo jasnější, že je mimi v pořádku...Lidem z práce jsem to řekla až úplně nakonec, ale víceméně to stejně tušili od toho 1screenu, pořád jsem zvracela a vypadala jak strašák🙂 pro mně bylo hlavní, aby to věděla šéfka, aby neměla pocit, že ji nějak obcházím, kdyby se to doslechla od ostatních (tj kdyby to rodina vyprdelila někde venku). Takže bych to udělala podobně, řekla bych to tvým nadřízeným s tím, ať to nešíří, že po svátcích to oznámíš zbytku...a pak bych to řekla rodině...kdyby jim to vyklouzlo, kolegové to přežijou, nadřízeným by mohlo trošku vadit, že se to dozvídají tímto způsobem..ale to záleží, jakou máte v práci morálku;)

kika266
11. pro 2017

@akinorev10 Tak to rekni v praci jen vedoucimu pracovnikovi, a rekni mu ze doma to jeste nevi a ze nechces aby to do vanoc nekdo vedel. Ted zalezi jak se da vedoucimu verit. Pak bych to rekla doma o vanocich a potom ostatnim, pokud chces.

akinorev10
autor
11. pro 2017

Jeste jsem se mu prave nijak nikdy takhle nesverovala..je hodne zvidavy a kazdeho si rad ze srandy dobira, tak se bojim, aby to neplacl pred nekym do Vanoc. Kazdopadne moc dekuji za vase rady holky!!

janawaes
11. pro 2017

@akinorev10 Rekni to je sefovi a velice mu zdurazni ze je to tajne a byla by jsi rada, kdyby se to rodina dozvedela az na vanoce a od tebe. Jinak bych mu to rekla normalne. Jednou mu to stejne budes muset rict 🙂.

zebra2009
11. pro 2017

My to rodině řekli ve čtvrtem mesici a v práci jsem to řekla až v šestém, kdy jsem už věděla, že miminko je na hranici životaschopnosti...ano, vím, oznámila jsem to v práci pozdě, ale zkušenosti jsou takové a makove a já se nechtěla stresovat ještě víc než bylo nutné...

pabka
12. pro 2017

Osobně bych to 100% řekla první rodině a po svátcích v práci. Vždyť jde o par týdnu a nedovedu si představit, ze to první ví lidé z prace než rodina... můj názor 🙂

evee24
12. pro 2017

Já to řekla rodině a i když sem řekla, že jsem na začátku. Obvolali kamarády takže to věděli všichni. V práci par dni na to. Nedokázala sem stát celou směnu. Mela sem hrozny bolesti břicha. Řekla sem si, že pokud potratila půjdu do nemocnice stejne to bude kazdej vědět. Naštěstí sem v pořádku pak do nosila. S druhým miminkem už tak spechat nebudu 😀

jajulin
12. pro 2017

Je nejaky duvod, proc by to v praci museli vedet pred Vanocemi? Po Vanocich casu dost, ne?

galatea_a
12. pro 2017

@akinorev10
Nejdřív bych to řekla rodině, ale pokud to chceš říct dřív v práci, tak jen tomu šéfovi a popros ho, ať to nikde nešíří, že to vašim řekneš až na Vánoce.

@zebra2009 V práci do té doby nikdo nic nepoznal? 😲

budilinka
12. pro 2017

@jajulin
@akinorev10 Souhlasim, pokud jdete do prace 2.1., tak je to rozdil necelych 14 dni... rekla bych to na Vasem miste nejdriv rodine a po Novem roce v praci. Kdyz jsem to ja oznamovala v praci, tak jsem to nejdriv rekla zamestnavatelce a pak vsem ostatnim.

dominika1986
12. pro 2017

Já to řekla nejdříve rodině - tedy rodičům ptakticky hned v začátku, máme spolu docela blízký vztah a nikam to nešířili. V práci jsem to plánovala říct po ukončení 1. trimestru, který je rizikový a v podstatě mě asi o 2 týdny předběhla nadřízená, která se mě na to vysloveně sama zeptala a já to tedy pak musela potvrdit. Určitě bych to tedy nejprve řekla rodině a po svátcích v práci.

akinorev10
autor
12. pro 2017

@jajulin bojim se, aby se to nedozvedeli drive, nez po vanocich pujdu do prace. Ale snad ne. Pracuji i bydlim ve stejnem meste totiz, tak aby se pak zamestnavatel necitil dotceny, ze o tom nevi a dozvedel se to od nekoho z mesta. Ale jak pises, prvni to reknu rodine a zduraznim, ze v praci to jeste nevi, tak at si to nechaji pro sebe a hned po novem roce naklusu za sefem a kolegyni.

zebra2009
12. pro 2017

@galatea_a
Nepoznal a ještě si potom mysleli, že si z nich dělám srandu 😀 Já se teda automaticky omluvila, že to říkám až 2 měsíce před nástupem na MD, tak prý jako vtip dobrý 😀 Potom mi to bříško ale vyrostlo rychle, tak už nebylo pochyb 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru