Oznámení těhu s novým partnerem. V jakém pořadí to udělat?
Ahoj holky, asi před 5 měsíci jsem ukončila více než 6-ti letý nefunkční vztah.. Rodiče to nesli tak všelijak, přece jen je mi 30 a mamka už vyhlížela vnouče.. Časem se s tím smířili, ale kladli mi na srdce ať teď s nějakým vztahem počkám a ujasním si co chci a tak.. Takže to, že jsem se po rozchodu začala vídat s jedním kamarádem, a přes kamarádství s výhodama se z toho nakonec stal vztah jsem neoznamovala.
Jenže teď jsem zjistila, že jsem těhotná 😏 je to teprv 4tt takže na oznámení je čas.. Jenže nevím v jakým pořadí to udělat 😃 nejdřív oznámit, že s někým jsem.. Nebo, že budou prarodiče a partnera přivést jako hotovou věc.. Co myslíte?
@jakreb Nerekla bych.
@somalicats No mohla. Ale preco? Len som napisala co si myslím. Nic viac. Co je na tom tak strasne zle? Je to diskusia. 😉Ako som aj napísala ze suhlasim s už napisanym predtým-nebudem pisat to isté dookola.
@jakreb Treba proto, ze na nazor se autorka neptala. Treba proto, ze premysli nad tim, jak to prijmou jeji rodice, a tohle ji moc neprida. Trochu empatie by to chtelo. A ne, empatie neznamena to, ze ji tu budes placat po rameni, jak je to skvele, i kdyz si to sama nemyslis. Empatie je to, ze drzim hubu ve chvili, kdy tim, co reknu, muzu druhemu ublizit.
@sudylichozrout Skoda, ze se mi z vune popkornu stale dela zle 😀, hned bych si ho donesla.
@somalicats 😆😉
@sudylichozrout Btw. my zrovna s manzelem resime, jak sdelime moji mamce, ze cekame pate - ta uz po porodu ctvrte dcery rikala, at se chranime - no chranili jsme se, no... 😀, tak snad ji z toho neslehne. Tchyni jsme to rekli ted a infarkt nedostala, tak tady dobry 😀
@somalicats No nekecej, tak to je tedy gol, gratuluji 😆👍 Ja nasim rikam, ze ctvrty uz neeee, tak si vubec nedovedu predstavit, kdyby nam ujely nohy., jak bych jim tu novinku sdelovala 😆
@somalicats Pozri, je moja vec kedy budem držať ústa a kedy nie. Je to diskusia. Vdaka za výklad ja viem co je empatia. No napisala som to tak nakolko možno aj jej rodičia sa nad tým tak zamyslia.
@sudylichozrout No, asi praskl kondom, jinak si to vysvetlit neumim 😀. Pri nasi frekvenci ani nevime, kdy se to vlastne stalo, ja tentokrat kojila sice castecne, ale cele 4 mesice, takze menstruace nikde, pak jsem sla na preventivku a tam.mi doktor rovnou pogratuloval 😀, a hned me nahnal na screening. Dneska 14+3 dle UTZ.
@jakreb Pak se nediv, ze Te tu tolik holek posila a bude posilat do haje 😉
Já jsem svého manžela potkala v době, kdy jsem si koupila byt a zrovna jsem se stěhovala. On první tři měsíce tak nějak bydlel u mně a pak mi nabídl, jestli bych nechtěla jít bydlet k němu do domečku, který právě dokončil. Takže jsem tři měsíce po nastěhování do nového bytu šla k našim a řekla jsem jim, že někoho mám a že se budu zase stěhovat. Překvapení bylo velké, hlavně táta byl z toho takový zaskočený, říkal mi, ať jsem opatrná, ale jinak to vzali dobře. Po dalších třech měsících jsem plánovaně otěhotněla a naším jsme to oznámilo velmi brzy, protože táta umíral na rakovinu a já chtěla, aby to věděl. Měl hroznou radost, i když věděl, že se toho nedožije. Rodiče tě milují a určitě tě chtějí vidět šťastnou, věřím, že i když se o tebe budou bát, tak nakonec budou mít radost, Vždyť je to velké štěstí ❤️. Je to tvůj život, tak si za ním stůj!
@somalicats gratuluju ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
@codal Dekuju
No já jen koukám, co tu řešíš za blbost, ve svých 30 mi přijde divné řešit to, co řeknou rodiče 😁. Prostě to udělej tak, jak si myslíš, že to bude nejlepší, zbytečně řešíš, co oznámit jako první. Aby se třeba nenaštvali? Nebo jak?... Už jsi velká holka, víme?
Měla jsem to podobně. 7 let špatného vztahu a 3 měsíce na to jsem otěhotněla s mým teď už manželem. Nelámej si s tím hlavu, prostě to vybal, budou určitě rádi, i moje mamka byla happy jak dva grepy a to jsem se celkem bála jí to říct, protože je trochu moc upřimná a má zásady které se s rychlým otěhotněním neslučují. Ale později mi řekla, že po útrapách s ex, chce hlavně moje štěstí a to pak člověk na věci pohlíží z jiné strany.
@somalicats wow, gratuluju ❤ Moje máma byla nepříjemná už při oznamování prvního a při oznamování třetího miminka vypadala, že to asi nepřežije 😀 A jak je teď ráda, že mám tolik dětí 👍
Jinak k tématu - asi bych taky zprávy podávala postupně a vůbec mi přijde lepší těhotenství oznamovat až po utz kolem 13. týdne.
@somalicats Ešteže len ty a tvoja kamoska.😀😉
To az toľko nie je. A keby aj. Naozaj asi nezaspim lebo nejake holky na MK nezdieľaju moj nazor.
@llluckaaa Ona mama bude nakonec rada, jen to pro ni bude sok, protoze to necekala (a ja vlastne taky ne). Mati je rada za vsechny svoje vnucky.
@knuffel
A kde si prosimtebe přečetla, že řeším co na to rodiče? Představ si, že jsem si všimla, že jsem dospělá 😃 nebudu se jich ptat na názor, ani nechci schválení 🙂 jen sem se ptala na názory jiných v jakém pořadí to oznámit aby je neklepla pepka, přece jen už nejsou nejmladší 😃

@sudylichozrout Ja urcite.