Peníze za těhotenství
Nechápu že platím na gyndě tolik peněz... za ultrazvuk jen a fotku a další vyšetření všude tahaj peníze 😒 musím platit za to že jsem těhotná ?? :D 🙄
Tak já nevím, ale já jsem za celé těhotenství nezaplatila nic. Pouze jsem platila 1000,- za 3D ultrazvuk na vlastní žádost, který jsem chtěla na památku. Můj doktor po mě nechtěl peníze za fotky ani za nic jiného a ultrazvuk mi dělal na každé prohlídce.
me treba stve, ze platim pro me vetsi obnos penez za vysetreni napr. vstupni zamestnani, na ridicak, na ZP - brala bych to, kdyby mi muj mudr u toho udelal skutecne vysetreni, ale to, ze mi tam da jen stempl a ma za to ode me napr. 400 mi prijde dost!!! ja jsem ucitelka - taky bych mohla vyzadovat za kazde zapsani znamky, sdeleni rodicum, vselijake papiry k vysetreni deti, vysvedceni (myslim tim razitkovani a sve podpisy), papiry pro socialku -proste papiruji temer porad -kdyby vybiral kazdy ucitel, mel by pekny privydelek ke svemu nuznemu platu 🙂))
@prostejina Ale kdeže, nikdo tě nekamenuje , jen vysvětluji proč je to rozdíl a chytám se slova, protože je prostě rozdíl mezi tlakem a informací o pohlaví pro tuto diskuzi ten zásadní. Normální argumentace bez nadávek, urážek. Navíc to spíš já zde se svým smělým, doktorů se zastávajícím názorem jsem zde v menšině 🙂. Právník své rady taky vymyslí během rozhovoru a nechá za ně zaplatit 1000- 10000 za hodinu, dle toho jak se sám ocení. Vždy je možnost volby - někteří opravdu tuto malou informaci říkají bez poplatku a asi jich je většina. Jde jen o to, že v zákoně zpoplatnění této informace podporu ať kňučíme jak chceme.
@drzticka81 Nechávala sis někdy udělat na úřadě např výpis z rejstříku trestu? To je jedno kliknutí na počítači, možná dvě...fik ho - 100,-. Nebo výpis z katastru nemovitostí? Taky dvě kliknutí na počítači a jeden štempl. U nás 200Kč. Takže proč opět doktor má rozdávat štempl zdarma. Většinou to bohužel už není jen razítko, ale do jisté míry i výpis z dokumentace a osobní odpovědnost za to, že podepisuje, že nejsi barvoslepá pro řidičák, či zdravotně způsobilá k zaměstnání. Stejná práce jako ta úřednická a pojišťovnou rozhodně neplacená. A jsme opět u toho, po doktorech se prostě chce, aby na rozdíl od jiných profesí dělali vše v rámci jejich poslání, tedy zdarma.
ja nevim, ale je jasne dane jake vysetreni jsou hrazene pojistovnou a jaka ne.
je to 1x ultrazvuk za trimestr a kazdy mesic rozbor krve a moci.
Tot vse..kdo chce chodit an ultrazvuky casteji a nebo mit dalsi vysetreni nabic tak si musi zaplatit.
Ja na tom nic spatneho nevidim.
Jak pise paní vyse. Pojistovna proplaci zakladni peci a to 3x ultrazvuk, poradnu a s tim spojené odbery moci a krve, ogtt, odezvy atd. Cokoliv navic nehradi, ALE kdyz vam dela dr. extra ultrazvuk navic tak vite co pise do zduvodneni? Napr.to ze jste spinily, nebo ze jste meli bolesti v těhotenství. Pokud jsou tyto neduhy vymyslene jen proto aby to pojistovna zaplatila tak je to podvod. A pak se nedivme pojistovnam, ze proplaci tak malo, kdyz se penize frckaj na vymysleny ukony, misto toho aby byly užity efektivneji...a pak je zakladni pece takova a vsichni se tu zas v dalsi diskuzi budeme dohadovat proc "jinde" proplaci pojistovna lepsi lecbu a tady je to zastaraly tripple test a jinde nt screening...
@racerunner no a ted se podivejte z meho pohledu kantorky - to byste neverila, kolik ja musim podepsat papiru a bacha -vazne to neni jen jedno kliknuti na pocitaci - ja vypisuji lejstra, ktere maji dve strany - a je to napr. k poslani ditete na PPP -takze tam uvadim urcite znaky, ktere budou urceny k urceni diagnozy..........bych chtela videt, jak be se rodicum libilo platit za kazdy muj podpis, vypis, znamku 🙂)))) taky se s tim docela nadru a ztratim tim dost casu, ktery mi nikdo nezaplati a taky jsem vysokoskolacka, taky jsem si platila z vlastniho dalsi studium 🙂)))
@drzticka81 ano, ale bohužel jste státní zaměstnanec a ne podnikatelka, což soukromý lékař , jak už z názvu profese vyplývá, je. A má činnosti v popisu práce, které zaplaceny pojišťovnou jsou a pak takové, které pojišťovna nehradí a přesto je dělá v práci jako službu klientovi. (ne pacientovi, to dnes není moderní a přípustné 🙂 ). Věřím, že kdyby si učitelé mohli za některé výkony ze zákona účtovat peníze, také to udělají. Už proto, že nejsou hloupí a že vás pokládám za ještě více vykořisťované zaměstnání státem, než doktory. Zcela upřímně si myslím, že pokud je v tomto státě fakt někdo brán na hůl, tak jste to ještě více vy než my 🙂.
Neplatila jsem nic, samoze fotku když chci, jinak až do porodu chodím ke svému gyndari, má vše potřebné a mimi vidím na už pokaždé na obrazovce 🙂
To snad není možné 😲 já neplatila nikdy nic. Při prvním tehu mi můj lékař bral i boreliozu'mela jsem flek po klíštěti i toxoplazmózu. U nás se jezdí na velký UTZ do CB a tam jsem nikdy nic neplatila a obrázek dají vždy. byla jsem tam v každém tehu 2x. Přijde mi dost nefér,co si někteří lékaři dovolí uctovat
@almara2 za nabrání krve na toxu se neplatí nic,to berou každé tehulce...při podezření na boreliózu také...každému test udělají bez placení pokud borelióza případa v úvahu
Velký utz se nikdy nikde neplatí, těhotná jste možná byla dvakrát ale bylo by super kdybyste o daných službách něco věděla
Ad snímek...zaplatit je správné a fér, to lékař dělá ze svého, ja zaplatila i když po mě peníze nechtěli, ale to už je na svědomí každého...když za sebe někdo rád nechává platit není co řešit, snímky pojišťovna neproplaci
Každopádně kdo není spokojen může putovat k jinému lékaři, v tom je svoboda volby úžasná😉
@lajla no to jsem nevěděla,ze se tyto odběry berou zdarma,setkala jsem se s tím, že toxu těhotné lékař nabrat nechtel,pouze jako samoplatci. Nevím, proč jedete jen do mne,prectete si,co píšou i ostatní. Já jsem s lékařem spokojená. Nedela mi problém zaplatit za služby, když jsou nadstandardní a já je chci.
@almara2 MUDr. Monika Zemanová: „V průběhu těhotenství se pravidelně provádí vyšetření krve kvůli Toxoplazmóze.Váš lekař Vám poradí adekvátní léčbu.“
Reagovala jsem na vaši poslední větu...cože si to ti doktoři vlastně dovolují??? Z toho jsem opravdu neměla pocit že byste byla ochitna platit za nadstandard...když už i ta fotka nadstandard je... lépe se vyjádřit a uz by to bylo líp...z vás by paní doktoři asi taky neměli radost, stejně asi jako vy z mé odpovědi... dovolí si to, co jim pojišťovny neproplaci...takže než hudrovat na doktory,bylo by lépe nadávat na pojišťovny...
Pokud jste si ofotila průkazky z tehu na začátku byste měla mit první odběry krve, skupinu, hepatitidu a toxo
@almara2 a jinak vůbec se do vás nenavazim, jen nemám ráda když se někdo naváží do doktoru pro nic za nic...zase nebuďte vztahovacna, nestojí to za to...pokud to opravdu bylo jen špatným vyjádřením ok
V zahraničí bychom neřekli ani nejlepšímu a byli bychom vůbec rádi, že se nás nějaký ujme...a zadarmo???? To už vůbec ne... bohužel😞
Neřekli ani ň😂
Jo a ještě HIV jsem zapomněla...snad je to vše
@lajla O.K.,děkuji, toxu jsem nenašla v základních výš.,ač jsem ji hledala. Ofocení nemám. Píšu na tabletu a jde mi to blbě,proto sporim slova a to je asi ta chyba. Myslela jsem to hlavně tak, že mám dojem,ze vše kolem těhotenství a děti je velký byznys, stačí jako příklad jen třeba očkování. Vím,ze lekar je i podnikatel,ale buďme upřímně,kolikrat za spoustou placených vyšetření stojí to,ze hormonálně rozhozené matky a pyšní otci jsou docela kupní síla,proc ji nevyužit 😀 pojišťovnou placený screening si myslím,ze je dostatečný,ale je mi jasné,ze se třeba i lékaři nabízí a tváří tak,ze toto nadstandardní placené vysetreni je opravdu nutné 😉
@almara2 já myslím že docela v pohodě😉 začátky jsou krušné...ale to asi vždy a u každého...od 3 dítka mám tetu na hlídání a výpomoc když potřebují.ale jak jsou děti starší,tak vyuzivam min a míň
Hlavní je,ze jsme šli z bytu na barák, a to bylo top rozhodnutí, je to teď úplně o něčem jiném
A využívám všech možností jak si vše ulehčit myčka,susicka,roboticky vysavač, sourozenecky kočár a i se stupatkem😂

Nac je tady tolik rozcileni??? Kdyz nejsem spokojena nebo me muj doktor financne "ruinuje" tak jdu jinam ne? Uprimne holky, co tu kricite kolik si platite na zdravotnim, vyjedte si od zdrav.pojistovn co vse uz za vas zaplatila behem tehotenstvi, byt za obycejne ukony. Neni to malo. A jestli si muj doktor uctujw neco za fotku...no boze..fotopapir asi zadarmo nedostava. Nechapu co tady tato diskuze vyresi. Holt jsme dospělé a pokud jsme nespokojene tak je potreba to řešit a ne kafrat. V poslední dobe slysim v okoli same stížnosti - na platby u lekaru, na nizky rodicak, na delku materske...furt dokola. Mam rodinu rozesetou ruzne po světě a myslim, ze se tady mame kurna dobre kdyz to muzu srovnavat. Ale vzdy plati, kdo chce psa bít, hul si vždy najde...