Pivní masáž, šly byste na ni v 1. trimestru?

nikcule
6. únor 2015

Ahoj holky, s přítelem jsme dostali poukaz na pivní nebo vinnou masáž. Já jsem dneska zjistila že jsem těhu 5+2. Šli byste na takovou masáž nebo raději neriskovat? Děkuji za odpovědi

lv
7. únor 2015

Zavolej si tam, jestli to smíš

palmolivka
8. únor 2015

Myslím že masáže se nesmí, můžou tam narazit na nějaký bod a mohlo by to něco způsobit...

polaks
8. únor 2015

Som masérka :masáže sú v tehotenstve zakázané s výnimkou špeciálnych masáži pre tehotné,ktoré musia byť robené fyzioterapeutom s VŠ!!
Masáž môže spôsobiť prekrvenie následkom ktorého v nízkom štádiu tehotenstva môže spôsobiť potrat,vo vyššom môže vyvolať kontrakcie!
@nikcule

chita
8. únor 2015

Pokud vím, tak co jsem byla já v pivních lázních - Dolní Bousov, tak v těhotenství je to zakázané. Je zakázaná jak koupel, tak i masáž.

barticka
19. kvě 2015

Také jsme dostali poukázku do pivních lázní... Podle žen v těch lázních se v 1. trimestru na lázeň může, takže jsem si ji dopřála, ale z masáže se stalo spíš jen takové hlazení po zádech, což bylo taky moc fajn. V těhotenství se sice teplé koupele nedoporučují, ale byla jsem s paní domluvená, že kdyby mi nebylo dobře, šly na mě mdloby bo cokoliv (což se nestalo), tak by na "masáž"í zad přišla dřív 🙂 Bylo to fajn a zatím je vše v pořádku, co se týká těhotenství.

paulia
19. kvě 2015

Po masáži jsem začala krvácet a to byla jemná,byla jsem myslím v 2 trimestru,vše dobře dopadlo,ale za ty nervy to nestojí.

aneztuzka
19. kvě 2015

S masáží bych byla moc opatrná, nedoporučují se v těhotenství! Nehledě na to, že já bych se z toho pivního odéru asi pozvracela, vzhledem k tomu, jak reaguji na všechny silnější vůně. Takže nedoporučuji.

cajovna
11. čer 2015

na masáž můžeš, pokud Ti ji dr. výslovně nezakáže kvůli komplikacím v těhotenství. Manžel je fyzioterapeut a těhotenské masáže dělá po celé těhotenství, až do porodu, protože když už si nelehneš na bříško tak se dělá buď na boku, nebo v sedě. Ale chce se to poptat po skutečném odborníkovi, ono jich bohužel moc není, a to se ani nemusí jednat o těhotenskou masáž.

scruffy
11. čer 2015

Takhle na začátku bych asi nešla, byla jsem vyplašená. Pak na konci druhého trimestru jsem na masáži byla, u zdravotnice a zkušené vystudované masérky, jen samozřejmě neležíš na břiše a nemasíruje břicho a taky plosky nohou a rukou, že tam jsou nějaké důležité body.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru