Platí se každý ultrazvuk u lékaře?

domca1991
30. led 2018

Zdravím holky, zajímalo by mě zda platíte na každé pravidelné těhotenské prohlídce u vaší gynekoložky či gynekologa. Nemám na mysli screening, mám na mysli klasický ultrazvuk přes bříško. Minulý týden jsem byla na té pravidelné měsíční kontrole a doktorka po mě chtěla 400 korun jen za to, že mi udělala ten ultrazvuk a podívala se na miminko. Když bych ji nezaplatila tak by mi tu prohlídku prostě neudělala, jak to teda je? Ptala jsem se pár holek, a ty mi říkaly že při běžných měsíčních kontrolách neplatí nic, tak nevím no :( děkuji za radu

jujatko
30. led 2018

Hrazené pojišťovnou jsou 3 UTZ za celé těhotenství. Jsou doktoři, kteří UTZ ani nemají a pak tedy na UTZ 3x za těhotenství posílají. Pokud ho mají, tak se většinou neplatí, ale je to na doktorovi. Moje doktorka třeba UTZ má, ale rozhodně mi ho nedělala každý mesíc při kontrole. Nějaký doktor dělá UTZ pokaždé. Každopádně by Vás podle mne měl informovat před zahájením prohlídky, zda UTZ chcete či nikoli - zda chcete platit. Ty tři hrazené UTZ byly před cca 3 roky - nevím, zda se něco nezměnilo.

moxha
30. led 2018

Většinou je hrazen UZ na potvrzení těhotenství a poté UZ ve 20 týdnu a 30 týdnu. Další UZ už jsou v kompetenci lékaře a záleží jen na něm kolik si řekne.U mnoho lékařů existují tzv"těhotenské baličky" kdy se zaplatí určitá suma a žena má pak po dobu celého těhotenství třeba Uz kontrolu při každé kontrole atd...Částka to ale není malá a může dosahovat až 3000 kč.

baraskaska
30. led 2018

Mme dela doktorka kazdy mesic utz a neplatim ale dvakrat to jen projela v rychlosti. Jukla na cinnost srdicka a konec. Proste takova rychlovka no. 🙂

dancamich
30. led 2018

3x utz hradi pojistovna. Jinak me MUDra delala i na pozadani, kdyz se mi neco nezdalo a nic za to nechtela.

margrethe5656
30. led 2018

Ahojky potvrzuji výše uvedené. Hrazené pojišťovnou jsou tři ultrazvuky za těhotenství a ostatní je na doktorovi, zda si je nechá zaplatit, či je dělá "zadarmo". Pokud ovšem nemáš nějaké komplikace, které kontrolu ultrazvukem vyžadují. Já například mám diabetes, při kterém hrozí, že se miminko narodí velké, takže mi dělali ultrazvuk každý měsíc, aby se zjistilo, zdali miminko roste přiměřeně, a nikdy jsem za něj nic neplatila. 🙂

andelka
30. led 2018

Neplatila jsem za utz nikdy v rámci těhotenské poradny. Jen za fotku.

monni88
30. led 2018

Chodím k soukromému gynekologovi, utz mám v těhotenství při každé prohlídce a nikdy žádná platba.

nikoulinka
30. led 2018

Me teda moje gyndarka dela utz pokaždé a důkladně. Nemam rizikovku, ani.nejake predchozi komplikace. Nikdy jsem u svetoho mudr nic neplatila. Ani fota z utz ( a to si beru foto pokazde). Neplatila jsem ani žádný vstupní balíček, nic...

ivuse20
30. led 2018

Já měla každou kontrolu a neplatila jsem nic. Jen za fotky když jsem chtěla

luci_ela
30. led 2018

Byla jsem na rizikovém na kontrolu do 6 měsíce jsem chodila každých 14 dní a pokaždý byl i utz. A nikdy jsem doktorce nic neplatila. Jen když jsem jí požádala o fotku z utz tak jedna stála 100,kč. Ale kolikrát mi dala dvě za tu stovku. Asi vážně záleží na doktorovi.

cokoladovakocka
30. led 2018

Ja take za utz neplatim, mam ho pri kazde kontrole, ale tzv. "rychlejsi" - pokud je vse v pohode, projede mimino, prutoky, ozvy, cipek a jdu. Podrobnejsi jsem mela cca 3, na zacatku a zhruba jak pisete, 20 a 30 tyden. Neplatila jsem ani zadny tehotensky balicek.

aidelina
30. led 2018

Moje doktorka dělá ultrazvuk sice vždy, ale platila jsem 2000Kč za to, že mi nahrává spousty fotek a videí do aplikace Fetview, odkud si je můžu kdykoliv prohlédnout a stáhnout. Za jednotlivé fotky pak peníze neplatím, i 3D fotku mi dala v rámci běžného vyšetření.

beruda
30. led 2018

Na běžné poradně se ultrazvukem jen kontroluje srdeční akce a jestli délka plodu odpovídá týdnu těhotenství. Tak zvané velké ultrazvuky, kdy se komplet premeruje miminko jsou za celé těhotenství hrazeny pojišťovnou jen tři.

handulkak
30. led 2018

Ja chodila na kontroly každý týden, dělal mi ultrazvuk vždy, vždy i fotku a nikdy jsem nic neplatila.
Ale mělo by to tak být, hrazené jsou pouze tři 🙂

lucie_91
30. led 2018

Utz ne, ale fotku ano.

pavlinar
30. led 2018

Já jsem si koupila ten těhotenský baíček, pěkná pálka. Sestra mi řekla, že jinak se za utz navíc platí, pojišťovna hradí ty 3. Tak jako správná vyjukaná prvorodička jsem skočila na lep. Tak záleží na Dr., evidentně.. taky mě to štve, že mám zrovna smůlu a platím za vše. Dokonce i 1. screening si musím zpětně vykázat na pojišťvně, přitom někde se to prostě neplatí a netřeba to nijak řešit

a16
30. led 2018

Nikdy jsem nic neplatila, jen fotecku z utz pokud jsem ji chtela.

maarkeetkaaa
30. led 2018

Ja platila jen 50 kc za fotku a utz mi pani doktorka delala pokazde. Taky jsem k ni, ale v 16 tt presla od doktora , ktery mi v 15 tt neudelal utz po nemoci, kdy jsem brala antibiotika a ja ani nevedla jestli je maly v poradku.

linee
30. led 2018

@pavlinar mohu se prosim zeptat,kolik po tobe chteli?Po mne totiz 12.000:( odmitla jsem,obsahovalo totiz i veci,co jsou hrazene pojistovnou,takze by to dr.mela zaplacene 2x🤔

aidelina
30. led 2018

@linee 12 tisíc? Vidím správně? Ty jo...a mně se i 2000 za přístup do Fetview zdály jako zlodějina.

z_kopretinka
30. led 2018

@pavlinar 1. Screening dnes plati uz skoro kazda, protoze je presnejsi s mensim procentem falesne pozitivity na vady nez zastaraly tripl, ktery pojistovna hradi.

linee
30. led 2018

@aidelina ano,ano,tri nuly jsou spravne...;(

kockakacka
30. led 2018

To jako vazne? Ja chodím na kontroly každé 2 týdny a nic po me dr nechce..utz dela vzdy

dominika1986
30. led 2018

Jak už zaznělo, dle zákona jsou hrazené 3 ultrazvuky. Já jsem měla těhotenský balíček, který zde už taky někdo zmiňoval, za 3000 Kč. Doktor dělal ultrazvuk každou prohlídku a v ceně pak i byly fotky z UTZ, dal fotky i na flashku.

leymea
30. led 2018

Utz mi delala kazdou poradnu. Nic jsem neplatila. Jen za fotku 50,- 🙂

jade85
30. led 2018

Já jsem neměla poradnu každý měsíc, většinou v rozmezí 4-6 týdnů a ultrazvuk byl pokaždé, i když někdy třeba jen na minutku (kouknout jestli bije srdíčko, zkontrolovat polohu placenty a miminka). Urcitě těch utz bylo víc, než 3. Nikdy jsem nic neplatila, jen případně za fotku. Plus na 1. a 2. screeningu jsem byla v Gennetu, 3. dělal můj doktor.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru