Pojmenování dítěte po rodiči: Je to dobrá volba?
Jsem v 6 měsíci těhotenství a vybíráme s mužem jména. Kluk je jasný.. tak nějak to samo vyplynulo, že by se jmenoval chlapeček po dědečkovi..
Jenze jsme přemýšleli nad holčičkou. A dr.mi řekl, že to na holčičku vypada.. Měla jsem na seznamu jmena Barborka,Miriam.. Ale poslednich par dni zpet mam divny pocit, i zvláštní sny.. nejak mi nejde vybrat jmeno pro holčičku. A včera me napadlo dát jméno po sobě.
Sice mi cely zivot rikali hnusne, ale rikam si, ze zrovna ja jako maminka bych mohla rikat hezky a naucit druhé i hezky to jméno rikat. Jmenuji se Silvie a lidi na me volaji většinou Silvo..a to nesnasim. Vicemene cely zivot jen same Silvo. Misto Silvi, Sisi... jen Silvo.Mamka kdyz se na me zlobila tak vzdy mi taky rikavala jen Silvo a možná proto to i beru, ze kdyz mi tak nekdo rekne nema me rad nebo se mnou ma nejaky problem. Pritom je to jine jmeno..Silvie-Silva.Muj muz mi říká Sisinko, Sisi.Je Slovak a prave proto se mi me jmeno zacalo i libit. Na Slovensku mi nikdo hnusne nerekne, jen Sisinka,Siska..Ani nevim zda se toto jmeno jeste vubec tady v Čr dává. Vsude ctu jen same Sofie, Nela, Ela.
Co myslite, daly byste si po sobe jmeno?
Ahoj, sama se jmenuji Silvie a taky sem přemýšlela, že dám dceři jméno po mně, jelikož už tak nejde slyšet... Na konec sme se rozhodli pro Leničku, a to proto, že si nedokážu představit, že by sme se otáčeli obě dvě na zavolání... Jinak mi nevadí až tak když mi někdo řekne Silvo... Sice mi tak převážně říkali ve škole někdy mně tak někdy osloví známí ( přiznám, že mi to taky moc nesedí 😀 )... Jinak mi říkají Silvi, Silvouší, manžel mi říká Silvine a když je nějaký problém tak Silvi a bytostně nesnáším když mi někdo řekne Silvinko ... To bych vraždila... Tak mi říkají lidi kteří se chtějí hádat, aniž by o tom věděli 🤣🤣🤣Mám své jméno ráda a budu ráda když mé jméno ponese má vnučka
@sorboni30 já jsem byla ochotna maximálně ty jména otočit jako ze dcera by byla po otci a kluk po mě jenže já jsem Lucie takže pro kluka není jméno po mě, jedine jakoby Lukáš a manžel je František tak jsem říkala, že holka by byla Františka.
No ale nakonec jsme dávání jmen po někom z rodiny zavrhli úplně.

@sorboni30 v rodině máme Silvii… kamarádka je Silvie.. Rika se ji Silvi, Silvo.. Silvinko max .. nikdy jsem žádný jiný osloveni neslysela.. takže v Česku bych s jiným nepocitala .. Ja bych nechtěla davat jméno po rodičích pokud tam není tradice.. jsem zas vysazena na “starý Jirka, mlady Jirka” … ze startu je to třeba malej x velkej… Jirka x Jiricek.. ale jak jsou oba dospěli všude to sjíždí k rozdělení starý mlady a to fakt ne