icon

Poplatek 2 000,- za těhotenskou průkazku?

mooo86
11. dub 2016

Ahoj holky....jsem úplně vyvedená z míry, jsem teď v 32 tt a dnes na kontrole mi recepční u doktorky řekla, že mám ještě zaplatit 2 000 ! za těhotenskou průkazku a 800 za screening....Když mi průkazku dávali, ani po celou dobu těhotenství mi nic takového nebylo řečeno. Ano, je to soukromá ordinace, ale platila jsem roční poplatek 1 000 a na nic víc mě neupozorňovali, ani se neptali, jestli chci třeba nějaký nadstandard nebo něco podobného. Je to podle vás normální? Zatím jsem nic nezaplatila, ale nechce se mi takhle na konci těhotenství řešit např. změnu doktora.....

Strana
z3
blahova_andrea
11. dub 2016

screening nt+ jsem platila, průkazku ne. kdyby po mě někdo chtěl za ni peníze, tak jim řeknu, že ji nepotřebuju, ať si ji tedy nechají. vždyť tam jsou informace, které oni stejně mají v pc a ty je k ničemu nepotřebuješ, protože těm pojmům a zkratkám ani nerozumíš, nehledě na nečitelné písmo dr. když pak začneš na kontroly chodit do porodnice, tak si z té průkazky (aspoň u mě) prakticky nic neopíšou, všechno se tě ptají a píší, co diktuješ, zapíší si výsledky vlastních vyšetření... u porodu pak tu průkazku stejně odevzdáš a už ji nikdy neuvidíš. nevím, proč bych za něco takového měla platit?! 😕 a teda neříct to dopředu a chtít po tobě peníze zpětně skoro na konci těhu, to je vyloženě nehoráznost!

denousek
11. dub 2016

nechapu jedno..proč em pletete screning?tak chce to za screning nebo za to že vydaly prukazku?

jaja01k
11. dub 2016

To bych se s nimi teda hadala a nic neplatila.
A jak to tu tak ctu, tak jsem mela fakt stesti, ze jsem nasla v Praze doktorku u ktere jsem nikdy nic neplatila, ani za screening, ani za fotky z ultrazvuku.

mooo86
autor
11. dub 2016

@denousek ano, za průkazku 2 000, za screening navíc ještě 800 zpětně - ale to mi taky řekli až teď 🙂 Přesně řečeno: za vydání Těhotenské průkazky a za služby spojené s těhotenstvím 😀 což znamená kontrola jednou za 4 týdny, ultrazvuk s tím, že žádné upozornění na to, že by to bylo placené......je mi z toho celej den "na blití" 😖

denousek
11. dub 2016

@mooo86 tak to se ale neplati a rekni ze zadne nadstandartni sluzby sis neobjednala!

mooo86
autor
11. dub 2016

to taky hodlám udělat, doufám, že to dobře dopadne....stresovat se před porodem ještě tímto...to je fakt super bonus 🙂

denousek
11. dub 2016

@mooo86 nestresuj se,nic sis neobjednala,a jestli si jim nic nepodepsala tak co. . .

leryl
11. dub 2016

@zandi Trochu se Vám pletou pojmy: 1.screening v 11-13tt, krev vždy plus ultrazvuk- někde se platí někde ne, já ho neplatila ani jednou
2.screening v 16tt- tripple test- někde se už neprovádí, bývá dost často falešně pozitivní, jen krev

leryl
11. dub 2016

@mooo86 Kontrolu v těhotenství provádí doktor na pojištovnu, někdy se chodí i dříve než za 4 týdny...je to jen byznys a nic bych neplatila, už bych k nim neměla důvěru a šla jinam.

zuzapra
11. dub 2016

@mooo86 ja mela behem tehu min 10 ultrazvuku. Nikdy jsem nic neplatila! Urcite bych se informovala na pojistovne. Souhlasim s tim, ze i neseznameni s poplatky predem je neeticke a je mozne se obratit na lek. komoru.

zuzineckah
11. dub 2016

@mooo86 to je asi za screeningy, ne za vystavení průkazky, ne? Každopádně bych nic neplatila s tím, že si žádnou takovou službu neobjednala a žádala bych přesný rozpis služeb, ke kterým se má uvedená suma vztahovat. A dobře si vzpomeň jestli si náhodou při registraci nepodepsala nějaké lejstro, kde to bylo uvedené.

zandi
11. dub 2016

@leryl Nepletou. Ja jen reagovala na prispevek pani, tak si to přečtěte. Psala, ze kdyz Dr. udělá UTZ na začátku těhotenství, aby případně vyloučil mimoděložní tak, ze pak pojistovna neproplaci screening ve 12 tydnu. Jen na pravou miru píšu, ze jsem mela UTZ v 6 tt, pak v 8 tt, presto jsem dostala zadanku na I.screening ve 12 tt, ktery bych platit nemusela. To stejne, neplatila jsem ani II.screening ve 21 tt. Do toho jsem mela jeste asi 4 jine UTZ různě u Dr. - no a vzdy bez placeni... Takže moje myšlenka - screeningy plati pojistovna 3 a kdyz je doktor "ochotny" tak mamina neplatí nikdy. Staci napsat, ze "spini" a on ji musel prohlidnout nebo neco podobnyho. Toto zdrav.pojistovna plati....

mooo86
autor
11. dub 2016

@zuzineckah no milá paní recepční mi to přesně takto řekla, že za průkazku a péči, protože nevěděla co na to říct, když jsem chtěla podrobné informace za co to chce....a určitě jsem nic nepodepisovala, tím jsem si jistá..

zuzineckah
11. dub 2016

@mooo86 pokud by mi k tomu víc neřekla, tak bych nic neplatila. Žádala bych podrobný rozpis vyšetření, které dle nich stojí 2000 kč. Jinak pokud nemáš smlouvu s tím zařízením, tak nechápu, co chtějí.
Já třeba platím za péči mnohem víc v jedné soukromé klinice, ale věděla jsem přesně do čeho jdu, než jsem podepsala smlouvu a zaplatila, tak proběhla podrobná mailová komunikace, vše vyjasněno, upřesněno. Nemluvě o tom, že samotná péče je špičková, stejně tak přístup. Ale mám řádně podepsanou smlouvu, veškerá vyšetření jsou zaznamenána nejen v mé průkazce, ale také v aplikaci, kterou mám v mobilu a vše si můžu zkontrolovat.
Takže na tvém místě nic bych neplatila, jejich mektání by mi určitě jako vysvětlení nestačilo.

petrasipkova1
12. dub 2016

Je blby, ze zamestnavaji nekompetentni lidi, nevedela co rict, tak rekla vystaveni prukazky, u moji mudr je tehu balicek za 2600 kc a screening 1200 kc, 3d ultrazvuk 1300 kc, ale maji vsude ceniky, pacientky jsou s tim seznameny.

leryl
12. dub 2016

@zandi já reagovala na to, že 1.screening je ve 12tt vždy s krví, je to screening v 1.trimestru, pokud to je jen ultrazvuk,tak to není screening.
2.screening je v 16tt- 2.trimestr a ultrazvuk okolo 20-22tt není screening,ale jen velký ultrazvuk.

petma112
12. dub 2016

Taky chodím do soukromé ordinace, neplatila jsem nic kromě 1500 za screening a to mi ještě 500 proplatila pojišťovna.. Na tvém místě bych i pár týdnů před porodem nebyla líná změnit doktora..

petrasipkova1
12. dub 2016

myslim, že je jedno že se někde platí a někde ne, jen ti to měla říct když si k nim začala chodit, seznámit tě s ceníkem, to je jako u zubaře, já dávám za korunku s trnem 6500 Kč a známá na Moravě 3000 Kč. Někde stojí rohlík 2 Kč a někde 5 Kč.

hankamisa
28. dub 2016

@mooo86 - můžu vědět jak to dopadlo s tím placením?

mooo86
autor
29. dub 2016

Určitě 🙂 Zatím tak, že na pojišťovně mi řekli, že je to hloupost a nemají na to právo. No a na další kontrolu, kde bych to měla platit jdu v příštím týdnu, takže pokud to opět budou chtít, tak odmítnu a uvidím, jak se budou tvářit....dám se pak výsledek :D

karolinh
29. dub 2016

Pokud jsi s tím nebyla seznámena předem a nevyslovila jsi souhlas, nemá ordinace právo po Tobě tento poplatek požadovat. Jenom koukám, co některé ordinace na své pacienty zkouší.

packaf
5. kvě 2016

ahojky, tak jsem si pročetla tuto diskuzi a zarazilo mě hlavně to, že některé jste screening v I.trimestu platily a některé ne! Zkoumala jsem, hledala jsem a vypátrala, že o to dost o vychytralosti doktora! Velké nemocnice si za toto nechají pěkně zaplatit s tvrzením, že jde o nehrazené vyšetření. Pokud má ale jakýkoliv lékař akreditaci a certifikát k takovému vyšetření, stačí si zajít kdekoliv jinde. Ti kterým nejde jen o to, tahat peníze z kapes maminek a straší je vrozenými vadami dítěte (určitě chcete mít dítě zdravé, co je proti tomu 1.000,- ), tak si to vykážou jako běžný odběr krve a běžný ultrazvuk! Peníze dostatnou přibližně stejné jako doplatek od mamínky, jen od pojišťovny. Takže se nenechte holky oblafnout, že to pojišťovna neplatí. Chce to jen si najít doktora. Koho by zajímalo, kdo toto vyšetření dělá ze ZP v okrese Nový Jičín, nechť mě kontaktuje, napíšu do zprávy. Mě doktorka málem vyhrožovala, co si dovoluji změnit kliniku, když mě jasně poslala do FN Ostrava, kde je akreditované pracoviště. Takže to pěkně slízla ode mě, že určitě nebudu nic hradit ze svého, když to lze ze ZP, které si platím v dostatečné výši ze své výplaty!

mooo86
autor
19. kvě 2016

Slíbila jsem, že napíšu jak to dopadlo,tak píšu :D Nakonec jsme dostali nového doktora, protože paní doktorka v ordinaci skončila, nevím z jakého důvodu, ale všíchni tam byli dost překvapení, když jsem jim řekla její přístup ke mě a to, že mě neobeznámila s žádnými poplatky atd....každopádně nám nakonec vylo vysvětleno za co poplatek byl....a ano, zaplatili jsme, i když jsem věděla, že nemusím, že na to nemají právo když mi to zapomněli říct, ale prostě v 8. měsíci už nechci měnit doktora a péče je dobrá, nabídl nám i některé služby navíc jako kompenzaci, takže nakonec ok....ale pro příště budu rozhodně u všech doktorů obezřetnější 🙂

Strana
z3