icon

Porodnice v Praze. Jakou vybrat?

cila9
7. led 2020

Dobrý den,
máte zkušenost s porodnicemi v Praze? Budu se muset registrovat a nevím kam. Uvažuji o Podolí, Motole a Přibrami, přesto, že je daleko má zatím mé sympatie. Děsí mě představa porodnice coby továrny na děti, kde jste další kus k rychlému odbavení. Jaké máte zkušenosti a kam byste z těchto porodnic zavítali vy?
Děkuji za podnětné rady

Strana
z2
neomenia
8. led 2020

@astyna88 přesně. Je nova vedouci poridnich sálů, kéž by byl i nový přístup k porodum.

malenka3
8. led 2020

Blbý lidi jsou všude, blbý zkušenosti odevšad. Musíš si srovnat v hlavě, jestli chceš malou komorní nemocnici nebo továrnu. Já měla jasno, prioritou pro mě bylo bezpečí dítěte (na úkor mého komfortu) a šance na nejlepší péči v případě komplikací. Proto jsem volila mezi Podolím a Motolem (Krč mám za rohem, ale tolik špatných zkušeností z okolí, že tam fakt ne).

Motol nakonec prohrál kvůli hekárně, nechtěla jsem, abych rodila někde za plentou s ostatními a manžel čekal až na druhou dobu porodní na chodbě. Podolí má porodní boxy a to je pecka, naprosté soukromí. V Podolí mám 2 porody, jeden před rekonstrukcí, druhý po ní a nemůžu si stěžovat prakticky na nic. Rozhodně nemám pocit, že by se to množství porodů odráželo na kvalitě přístupu.

madbetka
8. led 2020

@malenka3 Motol má taky vlastní porodní boxy, moc hezké, manžel tam se mnou byl úplně od začátku, nejen na druhou dobu.
Na hekárnu jdeš pouze v případě, že porod neběží, tzn.třeba praskla voda, ale nejsou kontrakce apod. Měli jsme absolutní soukromí, bylo to tam moc fajn 🙂

urtica
8. led 2020

@malenka3 Chápu. jen jsem vždycky smutná z toho, když někdo píše "bezpečí na úkor komfortu" přičemž tím komfortem jsou myšleny takové věci jako dostatek soukromí, výběr porodní polohy apod. - vlastně věci, které průběh porodu usnadňují a snižují riziko zásahů a zvyšují tak jeho bezpečnost...bezpečí a ten tzv. komfort jdou ruku v ruce, není to jedno nebo druhé.

vladienka
8. led 2020

@urtica ahoj, prosim ta tu sukromnu pa si mala vybratu z Neratovic?

urtica
8. led 2020

@vladienka Ano, Miladu Barešovou, byla skvělá...ale většina z nich je prý fajn

malenka3
8. led 2020

@madbetka před 4 roky to tak nebylo, teď podruhé jsem volila už podolí po dobré zkušenosti a nezkoumala, co se v Motole změnilo.

@urtica nemáš úplně pravdu. Pro mě komfort,který jsem v Podolí u prvního porodu oželela, byl záchod a sprcha na pokoji (v té době to bylo na chodbě), větší množství maminek, větší střídání personálu atd. Ale polohy při porodu jsem si mohla volit v Podolí taky, vyzkoušela jsem kdeco, do ničeho mě netlačili, každý nutný zásah dělali až po mém souhlasu.
Takže ano, ten přístup je v těch větších porodnicích trochu jiný, ale já se necítila nijak poškozena, tlačena někam, kam nechci a volila bych znovu stejně.

urtica
8. led 2020

@malenka3 Jj, nebylo to přímo na Tebe, jen je to taková formulka, která se v diskuzích hodně objevuje. Myslím ale, že záchod a sprcha na pokoji a počty maminek nemají s velikostí porodnice co dělat - v Neratovicích mají pokoje i po 4 maminkách a personál se podle mě taky střídá všude stejně....

vladienka
8. led 2020

@urtica diky 🙂

dandaa
8. led 2020

Jelikož je baby boom tak je plno i v těch menších porodnicích mimo Prahu. Poprvé jsem rodila se svoji PA v Podolí a díky ní se chovali jinak, jen při porodu jsem vystřídala čtyři směny a jaký byl rozdíl když tam byla moje PA. Díky ní vše dopadlo dobře jelikož ona jediná řešila jaké má dítě postavení a jak mu pomoct ven. Teď jsem znovu registrovaná v Podolí jelikož tam pracuje můj gynekolog, ale rodit tam pojedu jen v případě porodu do 36tt a nebo v případě komplikací. Jako druhou porodnici mám Nymburk, je tam větší šance nadststardu, ale opět uvidím jak se budou chovat až tam půjdu si prohlédnout prostory a jak se budou tvarit na moje otázky. Jelikož uvažuji nad ambulantním porodem tak pro ně budu určitě exot.

splavicek
8. led 2020

@barcachejn Taky jsem registrovaná ve Vinohradské. Jednak ji máme nejblíže, ale jak říkáš-za poslední roky se tam obměnil personál, přišly kapacity z Motola a líbí se mi, že to není “továrna na děti” jako třeba právě Motol. Zatím jsem ve Vinohradské byla jen na pohotovosti a jednou v onkogynekologické ambulanci, ale vždycky všichni milí a usměvaví, všechno s klidem vysvětlili. Už se těším na květen na porod samotný 😃

lenkajan
8. led 2020

@cila9 Zpráva se mi rychle odklikla, takže jsou tam dva komentáře pod sebou, co patří k sobě 😉 Podolí

barcachejn
9. led 2020

@splavicek Ja tam prave byla pouze na gynekologii :D 🙂 take ji mame blizko a opravdu s nimi mam vyborne zkusenosti 🙂 takze ja jsem mela jasnou volbu jeste nez jsem otehotnela kam pujdu jednou rodit 🙂 my rodime v dubnu a take uz se celkem tesim :D i kdyz to rikam ted a mesic pred porodem budu silet :DD

gingerbread
9. led 2020

@malenka3 já na "hekarne" byla a bylo to tam v pohodě,bohužel mi praskla voda a porod nepostupoval...byli jsme tam dvě,chodila jsem do sprchy jak jsem potřebovala a vzhledem k šíleným bolestem (měla jsem hned kontrakce co 3 minuty a pak asi 5 hodin po minutě 2) mi bylo nějak jedno kde jsem byla hlavně už jsem chtěla rodit....porodní box byl hezky se sprchou a wc samozřejmě akorát já si to tam moc dlouho neuzila nastaly komplikace a musela jsem urychleně na sál....ale snad až budu znovu těhotná,půjdu rovnou na box a ne do hekarny a snad se mi povede zažít normální porod...Jinak třeba kamarádka jde znovu rodit do Krce,ale ona měla opravdu rychlý porod jen přijela už měla půlku za sebou...Jinak jsem právě slyšela,že komplikované porody moc neumí...

mmichaella
9. led 2020

Holky a jeste nekdo nejake info o Neratovicich?

urtica
9. led 2020

@mmichaella Pokud Ti jde o přirozený porod, pak to chce zaplatit si prémiovou ambulanci a vlastní PA...bez toho je to hodně o štěstí,, které nemusí být zrovna po ruce

maudd
10. led 2020

Ha byla dvakrát v Krči (2015 a 2018) a velká spokojenost. Nikdo mě do ničeho nenutil, všichni fajn...

mmichaella
10. led 2020

@urtica ne, jedna se mi o informace, jak to chodi v Neratovicich. Sestra tam rodila pred 2 lety a Byla spokojena, ale neznam nikoho jineho, kdo by tam rodil. Rodila prirozene, premiovou peci nemela a PA to k porodu nestihla...

atekram42
1. únor 2021

@neomenia Mohla bych se prosím zeptat, jak je to dlouho, co jste v Krči pracovala? Zajímalo by mě, jestli se to od té doby nemohlo třeba už změnit nebo je to tak stále? Rodila jsem tam před dvěma lety a nemůžu si nějak víc stěžovat, porod tedy urychlovaný byl, ale mělo to svůj důvod, jinak nástřih nedělali a šestinedělí super. Ale přesto přemýšlím, zda tam teď jít znovu nebo zkusit Podolí. Trochu mám z té Krče obavy, právě kvůli některým recenzím, přestože já byla spokojená, ale mohlo to být jen o štěstí. Proto by mě zajímalo, jak je ta vaše zkušenost stará 🙂 Děkuji moc

neomenia
1. únor 2021

@atekram42 už je to 4 roky. Tak to už se ledacos určitě změnilo, je od té doby nová vedoucí lékařka porodních sálu. Pokud jste byla spokojená, sla bych tam znovu.

Strana
z2