icon

Potrat nebo si miminko nechat? Prosím radu

tereza1234566
17. lis 2016

Ahoj vsem, rada bych aby jste mi poradili i vy. S pritelem cekame miminko,mě bude 19 a pritelovi 21 let,studuji na stredni skole a pritel chodi do prace. jsem v 8 tt+5 dní. Jenze se naskytla komplikace ..pritel mi v pondeli oznamil "bud já nebo to dítě" snazila sem se najit nejaky vychodisko a uklidnovala ho,ze to zvladneme a i on mi to sám rikal pred tim. Jenze stalo se , co se stalo. Kdyz mi to ted v pondeli rekl,tak se mi do dnesniho dne neozval. Vcera jsem byla na gynekologii a uz mi mel dat tehotenskou prukazku,jenze jsem rekla,ze potrebuju chvili cas ,ze mozna premyslim nad potratem. Doktor mi dal cas do pristiho pondeli. Jenze hacek je v tom,ze ja bez pritele nechci byt, a zase kdybych sla na potrat,kdo mi zaruci mit deti v budoucnu? A ze je chci. Ale kdyz si ho necham,budu na to sama,jeste pritom dodelavat skolu a budu svazana da se rict. Opravdu nevim..hrozne me to od pritele mrzi,protoze kdyz to bylo tak nejak mezi nama dobry,tak jsem to prijmula,ze sem otehotnela. Jenze ma nalady sem tam a ted me v tom nechal..co by jste delali na mem miste vy ? Moc dekuju za odpovedi.

Strana
z7
petiet
18. lis 2016

Nestiham procist vsechny komentare, ale musis si uvedomit, co je dulezitejsi. Skolu muzes dodelat postupne a chlapa v zivote najdes i lepsiho, tomu ver 😉 A navic uz sama nebudes, az se to male narodi, tak se ti zmeni cely zivot a pohled na spoustu veci. Budes to ty a to male miminko. Chapu, ze si spousta lidi a hlavne chlapu mysli v 21 letech, ze si zkazi ditetem zivot, ale nemusi to tak byt. Za sebe muzu rict, ze bych do toho sla.. Ale tohle rozhodnuti je jen na tobe.

alemari
18. lis 2016

Nepročítám...mám v rodině uplně stejný případ: holka jako ty , její přítel taky tak, možná starší, nevím, už je to dýl-3 roky. Dal jí uplně stejné ultimátum, ale později, protože to zjistila až ve 13tt, takže bud dá dítě k adopci nebo s ní končí. Co myslíš, že udělala? Ano, porodila opravdu krásnou holčičku, plakala ale dala jí, no a přítel se na ní po roce stejně vykašlal, protože si pořídil dítě s jinou. Mysli jen na sebe, co chceš ty, protože chlapa obrečíš , ale díte nikdy.

majaaa82
18. lis 2016

@alemari to je mazec... ale souhlas k adopci se da snad odvolat, ne? Alespon do urcite doby...

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 já jí to nějak nemůžu odpustit...takže se nestýkáme, ale ona porodila tu malou, neměla se na ní podívat, sestřička jí odnášela a ona volala, že se JEN podívá, jenže když jí uviděla, tak si celou adopci rozmyslela. Pak ale došel ten přítel, měl jí odvézt zbporodnice a pna mu to řekla, že si to rozmyslela. On jí tam nechal a odjel!!! Ona hlupaňa se vrátila a podepsala to. Malá má 3 roky, holka je sama a vidí mladého jezdit s miminkem a novou přítelkyní. Nevím jak to mají teď, ale holčička je adoptovaná prý, prostě zdravé bilé dítě no. Hrůza!!!

majaaa82
18. lis 2016

@alemari Ty jo, docela smutná historka. Je mi z toho smutno za tebe. Docela by mě zajímalo, jak to ta holka vidí dneska... asi jí to musí bejt hodně líto... obzvláště v situaci, že jí stejně ten chlap nechal a teď má dítě s jinou... ale na druhou stranu, třeba se má teď ta maličká lépe. Je stoprocentně chtěná, i když není vlastní.

dagmarj
18. lis 2016

@alemari ja bych to nedala!!!!! jen jsem si to přečetla a brečim nad tím když si to představím. 9 měsíců nosit dítě a pak ho dát jiné??? kvuli buranovi a podivných podmínkách??? někteří chlapi by patřili vykastrovat!!!!

kacca11
18. lis 2016

@alemari ja treba chapu, ze te ta situace poburuje, ale ty ji prece nemas co odpoustet. Je to jeji vec, jeji chyba.

majaaa82
18. lis 2016

@dagmarj Přesně, koukám do postýlky, kde mi leží pětiměsíční holčička. Nedovdu si představit, že bych ji měla dát k adopci jen kvůli tomu, že by byl její otec srab... to je hrůzný...

majaaa82
18. lis 2016

@kacca11 Nesouhlasím. Jsou věci, které se tě strašně dotknou, obzvláště, pokud se dějí v blízké rodině (máma, táta, sourozenci, prarodiče, děti). A někdy se stane něco, co prostě nelze pochopit a někdy ani odpustit a následuje přerušení vztahů.

alemari
18. lis 2016

@dagmarj Víš co? Já to vidím jinak, je to blbka, rodina jí nabídla bydlelí, brácha jí chtěl celou dobu na mateřské finančně podporovat, chtěl jí udělat celý byt v podkroví, i babička......ona dokonce první to břicho maskovala, aby nikdo nevěděl. A to celé kvůli volovi? Ted si uvedomuju, že ta malá musí už být pětiletá(hrozně to letí) protože ja v tu dobu čekala taky... a to mi to dělalo ještě hůř, takže, jsem velký zastánce rodiny, vztahu, ale dítě je dítě, žádný rozmar či prostředek k manipulaci.

dagmarj
18. lis 2016

@majaaa82 každá by si měla probrat co od života chce. to dítě s ní zustane celý život ale chlap se na ni může vykašlat vždycky... ja si taky myslela že ten můj chlap se o malého bude zajímat jak se narodí,ale sere na něj. nikdy ho neviděl a nikdy ani nechtěl. babu má jinou a pochybuju že to o něm ví..

alemari
18. lis 2016

@kacca11 to si z dovolením vysvětlím sama zda mám či nemám

majaaa82
18. lis 2016

@dagmarj Je to srab... nic víc se k tomu nedá říci.

dagmarj
18. lis 2016

@majaaa82 já bych byla schopná to rozvést do několika vět co on je ale to by mě blokli

kacca11
18. lis 2016

@alemari tak samozrejme. Jen je pro me nepochopitelne, jak muze mit jeden clovek potrebu odpoustet ci neodpoustet neco, co nebyla jeho vec. Ale mas pravdu, ty to musis vedet nejlip.

majaaa82
18. lis 2016

@dagmarj No jo, no... ale nabízí se otázka, proč jsi s ním byla a proč jsi s ním otěhotněla... musel se tak projevovat už dřív... lidi se nemění lusknutím prstu. Ale neber mě prosím ve zlém.. spíš jen přemýšlím...

majaaa82
18. lis 2016

@kacca11 Ale ona to je i tvoje věc. Pokud šlo třeba o sestru (nevím, jen hádám), tak je to stejná krev, je to nejbližší rodina. To je sakra tvoje věc. Kdybych měla sestru, kterou by třeba týral přítel/manžel, tak bych ho osobně v zubech vynesla z domu... prostě jak říkám, jsou věci, které se tě dotýkají, i když se nedějou přímo tobě.

kacca11
18. lis 2016

@majaaa82 vidis, pokud by se jednalo o sestru, spis bych se ji snazila pomoci z dane situace. Ne ze budu jakoze urazena, prestoze se me to netyka. Pro me ta "vlastni krev" nejak neni dulezita, to jen ty vztahy.

dagmarj
18. lis 2016

@majaaa82 byla jsem s ním normálně jako partnerka. přišel s tím, že chce syna - jakuba. tak jsem souhlasila. pak jsem otěhotněla, šel se mnou na gyndu, šťastnej jak blecha , říkal si jakej je to borec že mě oplodnil. pak najednou se mě začal ptát jestli to dítě opravdu chci. několikrát za sebou. pak mi večer volal a řekl - přemyšlel jsem o tom a myslím si, že by bylo lepší kdyby se do této situace nenarodilo. ja se odmlčela na pár dní. on zača že to neřekl pak, že jsem to řekla já. že jsem to špatně pochopila a kde co všechno, dokonce že v sobě měl i pár piv a nevěděl co mele.. no nakonec stepoval před gyndou když jsem měla další kontrolu a říkal, že fajn, že mě nechá žít ale já ho teda taky.. a bylo. no a když se narodil - tak jsm napsala sms - děkuji za krásného, užasného a hodného syna. a bez reakce. kdyby napsal aspoň strč si ho do pr.. ale ne. bude mít 3 roky a neviděla jsem ho celou dobu a ani on jeho. joooo a u mojí mamky ještě fňukal jak to posral, že si to uvědomuje ale mě jeho slzy nezajímaly.

alemari
18. lis 2016

@kacca11 ano, mám pravdu, vím co píšu.

kacca11
18. lis 2016

@alemari mas svuj nazor, ja svuj.

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 měla by se u nich dobře, všichni jí chtěli, mladá dělá v restauraci a obsluhuje ty dva s kočárkem, to je síla, co?

majaaa82
18. lis 2016

@alemari No, tak to teda je... ty bláho... to je na mašli. Nejhorší je na tom to, že každej člověk je mladej, blbej a nevyzrálej... a někdy udělá něco, co se prostě už nedá vzít zpět. A do konce života si to nese sebou. Je mi z toho fakt nedobře po těle.

majaaa82
18. lis 2016

@dagmarj Mno jo, no... asi nebyl připravenej. Občas mi přijde, že kde kdo o dítěti hodně mluví, ale když přijde na věc, stahuje se. Ale zas lepší žádnej táta než špatnej táta.

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 já to mám taky tak....samo když je u nich háska, tak jí to vpálí, jenže já se nedivím, opravdu se všichni chtěla postarat, jen aby tu mslou nechala v rodině. Do poslední minuty doufali, ten brácha i věci nskoupil... Vždy je to lepší než potrat, ale v 22 letech dát dítě? To není normální, a hlavně ten důvod. Ta jeji bybička se uplně složila, jela do toho kojeňáku, prosila, ať jí ukážou, no né. Ale ona jí udajně při převozu z pokoje na pokoj poznala( to víš, starší člověk si to obhájí, že byla celá po vnučce).

shine2015
18. lis 2016

@tereza1234566 pritel te nejen ze nemiluje ale ani s tebou do budouvna nepocita kdyz ti toto rekl.
Vztah at se rozhodnes jakkoli pujde do kopru....kdyz na potrat pujdes nikdy mu to neodpustis...kdyz nepujdes bud se vzpamatuje a prestane vydirat a postara se -coz si myslim je malo pravdepodobne....a nebo ne a budes stejne sama.
Rozhodujes se de facto o tom zda si umis predstavit byt sama s ditetem....
Myslim si,ze s jednim se to zvlasnout da..necetla jsem tady komentare...ale pokud mas alespon minimalni podporu v rodicich mimi bych si nechala...
Drz se.

majaaa82
18. lis 2016

@alemari jdou mi slzy do očí, když si to představím. A hlavně, když si představím to, co se asi fakt musí teď v té holce odehrávat. Když jde žena na potrat třeba v šesém, sedmém týdnu, dá se to asi ještě nějak v hlavě zvládnout a zamknout vzpomínku. Ale tohle?

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 nedovedla bych takto žít... Proto tazatelce píšu" chlapa obrečíš ale dítě ne" je to těžké...

majaaa82
18. lis 2016

@alemari naprosto rozumím a mam na to stejný názor. Občas fakt koukám jak vyvoraná myš, jak šílený dokážou být osudy některých lidí.

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 až je mi těžko u srdce...

Strana
z7