icon

Potrat nebo si miminko nechat? Prosím radu

tereza1234566
17. lis 2016

Ahoj vsem, rada bych aby jste mi poradili i vy. S pritelem cekame miminko,mě bude 19 a pritelovi 21 let,studuji na stredni skole a pritel chodi do prace. jsem v 8 tt+5 dní. Jenze se naskytla komplikace ..pritel mi v pondeli oznamil "bud já nebo to dítě" snazila sem se najit nejaky vychodisko a uklidnovala ho,ze to zvladneme a i on mi to sám rikal pred tim. Jenze stalo se , co se stalo. Kdyz mi to ted v pondeli rekl,tak se mi do dnesniho dne neozval. Vcera jsem byla na gynekologii a uz mi mel dat tehotenskou prukazku,jenze jsem rekla,ze potrebuju chvili cas ,ze mozna premyslim nad potratem. Doktor mi dal cas do pristiho pondeli. Jenze hacek je v tom,ze ja bez pritele nechci byt, a zase kdybych sla na potrat,kdo mi zaruci mit deti v budoucnu? A ze je chci. Ale kdyz si ho necham,budu na to sama,jeste pritom dodelavat skolu a budu svazana da se rict. Opravdu nevim..hrozne me to od pritele mrzi,protoze kdyz to bylo tak nejak mezi nama dobry,tak jsem to prijmula,ze sem otehotnela. Jenze ma nalady sem tam a ted me v tom nechal..co by jste delali na mem miste vy ? Moc dekuju za odpovedi.

Strana
z7
majaaa82
18. lis 2016

@alemari ale ne, nesmutni. Ta malá má milující rodinu a je jí dobře.

mandala
18. lis 2016

@kacca11 Však @alemari píše, že jí pomoc nabízela celá rodina... Já to docela chápu, já zase nemůžu odpustit švagrové, že se rozvedla kvůli jinému chlapovi, protože na to doplácejí samozřejmě děti, na které kašle, sama je nezvládá a ten její pro ně nemá jediné vlídné slovo. Taky by mě mohlo být po tom prd, ale není, protože je to moje neteř a můj synovec...

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 asi jo, máš pravdu, já jen stále cítím tu dobu v sobě, jak jí opravdu byli všichni oporou a nic...takové prázdno. Ale docela zábavné bylo, jak ten její brácha šel a dal řádně do držky tomu" tatínkovi" to bylo takové zadostiučinění opravdu pro všechny😉

kacca11
18. lis 2016

@mandala a tve opovrzeni (ci jak to napsat) jim nejak pomuze?

Mne na tom mrzi to, ze dotycna pribuzna udelala chybu, ponese si nasledky a jeste ji to budou vycitat ti, kteri jeji zivot neziji a nemaji pravo hodnotit. Jakoby to necemu melo pomoct. Navic ta mala bude mit jiste stastny zivot, ale tohle se resi jako kdyby ji matka hodila do popelnice.

alemari
18. lis 2016

@mandala no, chtěli od bydlení, hlídání až po finance pomoci...

majaaa82
18. lis 2016

@alemari To taky chápu. Asi bych udělala to samé, kdybych byla na jeho místě. Ale adoptované děti často v pubertě hledají své kořeny. Je možné, že si vás najde a naváže vztah.

majaaa82
18. lis 2016

@kacca11 Každej není tak silnej jako třeba ty. Někdo to prostě nezvládne a není to žádná hanba.

gracinka7
18. lis 2016

Souhlasím s výše napsaným. Já bych si miminko nechala. I kdybys šla na potrat, stejně by vám vztah nevydržel.
Moc ti držím palce. Rozhoduj se srdcem 😉

alemari
18. lis 2016

@majaaa82 taky si to myslím.

mandala
18. lis 2016

@kacca11 Jo, ale následky si ponese nejen ona, ale celá rodina, to je jedno, že se holka třeba má i jinde dobře, ale určitě chybí všem. A jinak k mé švagrové - to jí jako mám chválit za to, že zanedbává děti ? To snad ne ...

kacca11
18. lis 2016

@mandala ja nikde nepsala, ze ji mas chvalit. Jen, ze tve urazeni nikomu nepomuze.

tulena
Autor odpověď smazal
mikayla
18. lis 2016

Pisu pribeh stary 30 let, ale pravdivy: kamaradka moji mamy pred 30 lety otehotnela se svym tehdy pritelem, byli mladi, pritel ji rek, ze ji miluje, ale at jde na potrat, ze jeste chteji studovat, cestovat, stavet. Na dukaz lasky si ji pry vezme, ale musi jit na ten potrat., dite budou mit za par let. Sla tedy na potrat, pak se vzali, dostudovali, koupili byt. Chteli dite, ale neprichazelo. Kdyz jim bylo 35 let, rekl ji jiz manzel, ze ji opousti, protoze touzi po svem diteti. Rozvedli se a ta pani zustala sama, dodneska kdyz me vidi, tak breci a rika, ze by dnes mela stejne starou dceru nebo syna jako jsem ja, kdyby tenkrat neposlechla pritele. Zivot je nekdy tezky, ale dite mas ted. Kdyz promarnis prilezitost, uz nikdy se nemusi opakovat.

shine2015
18. lis 2016

@kacca11 ja bych taky nesoudila....je to treba smutne ale holka se s tim bude muset poprat sama....
@tulena pokud to neni trestny cin kdy je clovek psychiatricky tak si nasledky zcela jiste v sobe ponese....my tu nejsme od toho abychomsoudili druhe...slovo zhnusi se mi nekdo za to jak se zachoval mi projde tvrde....ono nikdo normalni nejde a neodlozi dite aniz by si to vycital i treba po zbytek zivota....nekdy clovek muze stat pred volbou pred kterou nikfy byt nechtel ale rozhodnout se musi....je to tezke...

shine2015
18. lis 2016

A dekujme Bohu kdyz se rozhodovat nemusime a za to jak se mame....

shine2015
18. lis 2016

@mikayla jj....chlap je nekdy schopen slibovat hory doly aby bylo po jeho..nicmene to ze muz posila zenu na potrat je mazec. Prijde mi to sproste po ni chtit....
Jinak pani lituji...a mpzna kdyby si mimi nechali byli by rodina....chlap by se vzpamatoval a jeste se ji omluvil

tulena
Autor odpověď smazal
mkaj
18. lis 2016

@tereza1234566 Děkuj Bohu, že ti seslal miminko, aby jsi díky němu prozřela a současného přítele opustila, protože takový duševní mrzák by tě dřív či později stejně odkopl, bez špetky špatného svědomí, stejně jako by to teď udělal se svým dítětem. TOHLE opravdu není parťák pro život. Ve svých 19 letech to ještě nejsi schopná posoudit, ale dej na nás, starší a zkušenější.

mandala
18. lis 2016

@kacca11 já zas nikde nepsala, že jsem uražená, ale to, co provedla, to jí zapomenout nedokážu 😒

mandala
18. lis 2016

@kacca11 respektive provádí...

astyna
18. lis 2016

To myslíš vážně? nad čím uvažuješ? Pak ti za 4 roky řekne, že na dítě ještě není "připravený" a půjdeš znovu na potrat? On u početí nebyl, nebo co? Ty jo, takoví ... mě fakt točí 😠

tulena
Autor odpověď smazal
tatko_smolko
18. lis 2016

@tereza1234566 ahoj, troska sa do toho zapojim aj ja ...... Priznam sa ze som si tu precital vela reakcii, moj nazor je takyto: je pravda ze ste si mozno mohli davat viacej pozor a byt opatrnejší ale poviem Ti otvorene a to som chlap že to budeš mať tažšie ale keby to bol ten pravy toto ulimatum by neurobil ..... Maš okolo seba urcite vela kamaratov ale aj rodinu a ta Bude urcite stat pri tebe ....PS : neboj najdeš chlapa pre ktoreho budeš milačik, a spravy pre Teba všetko .....👍drzim palce

lucyanek
18. lis 2016

Nečetla jsem všechny příspěvky. Za sebe říkám, že bych "přítele" poslala někam a dítě si určitě nechala. Dítě není věc, která se dá odvolat nebo přivolat, když člověk chce. Kdyby to byl chlap co k čemu tak by tohle nikdy neudělal. Ty půjdeš na potrat a on tě stejně opustí. A pak už třeba nikdy děti mít nemusíš.

tereza1234566
autor
18. lis 2016

Takze já se hlásím s novou informací 🙂 kazdopadne moc vsem dekuju za nazory, rady a podporu! ❤️ Kdyz se vcera pritel nakonec ozval ,tak prijel a promluvili jsme si. Byli to asi dve hodky kde jsme resili vsechno. Kazdopadne ja mu od srdce rekla,ze si miminko nechavam at chce nebo ne. A ze na potrat nepujdu. Pritel se omluvil za jeho chovani,coz nebylo vsechno. Rekla jsem mu bud se zmeni a prijme nas oba,nebo skoncime ted hned. Pritel rekl ze nas oba,ze si to nedovede beze me predstavit. Kazdy si zaslouzi sanci,takze sem mu ji dala,pod podminkou,ze bude zodpovedny a zmeni se. 🙂 Mozna se opravdu jen zalekl,chvili o tom premyslel
A pak dosel k zaveru. Doufam ,ze to mysli vazne,jinak uz by zadna sance nebyla. V pondeli jedeme k doktoru a uvidime malyho na ulz 🙂 drzte palce. 🙂)

alemari
18. lis 2016

@tereza1234566 kašli na všechno, nestresuj se ať máš zdravé miminko!!!🙂 ať je to tak či tak🙂

vercakolca
18. lis 2016

@tereza1234566 držím palce ať vše dobře dopadne 🙂 a věř, že nechat si toho drobečka je nejlepší rozhodnutí 🙂 přítel se asi opravdu lekl a držím palce, ať dodrží, co slíbil

broskvicka6791
18. lis 2016

Nech si dítě a pana "přítele" kopni víš kam. Takového chlap nestojí za nic! Pokud po Tobě chce aby sis vybrala, tak je to bezcharakterní zmetek...

astyna
18. lis 2016

@tereza1234566

S tou druhou šancí pozor, chlapi se nemění, podle mě to byla světlá chvilka, kdy se ukázal, jaký je ve skutečnosti...

mandala
18. lis 2016

@tereza1234566 Tak to je dobrá zpráva, zřejmě to pro něj byl šok a udělal blbost, které ted lituje. Můžu tě ujistit, že není jediný, takhle zkratkovitě se zachová spoustu chlapů. Pokud si vše uvědomil a vzal zpět, co ti řekl předtím, pak věřím, že může být vše v pořádku, držím pěsti 😉

Strana
z7